Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !

Dyskusje na temat Seata Ateca I generacji (2016-)
Awatar użytkownika
sailor 88
Posty: 1244
Rejestracja: 27 maja 2017, 9:33
Lokalizacja: Białystok
Samochód: Seat Ateca Style|1,6TDI |
Podziękował: 62 razy
Otrzymał podziękowań: 301 razy

Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !

Post autor: sailor 88 »

Mar pisze:
20 wrz 2022, 14:38
Aktualnie jezdze z monitem koneicznosci wymiany oleju, bo szkoda mi jechac do drugiego miasta tylko to zresetowac.
Sam sobie możesz zresetować, w filmie instrukcja jak to zrobić:

Za ten post autor sailor 88 otrzymał podziękowanie:
Mar (20 wrz 2022, 21:01)
Ocena: 5.56%


...Spieszmy się kochać diesel'e, tak szybko odchodzą...

Sponsor

Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !

Sponsor


Rafiner
Posty: 533
Rejestracja: 07 paź 2018, 19:02
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG FR
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 32 razy

Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !

Post autor: Rafiner »

Mar pisze:
20 wrz 2022, 14:38
Dwa pytania

1. .......

2. Czy mozna reklamowac system rozpozwania znakow? Wg mnie dziala bardzo slabo. Jezdzie co prawda dopiero 25tys km, ale totalnie mu nie ufam. Liczylem, ze posiadajac ten system bede zadowolony, a jest wrecz przeciwnie. Totalne g. Jadac w miescie pokazuje mi ze moge jechac 90km/h. Mijam znaki a w aucie nadal zla infromacja.
Jezdzilem innymi autami innych mareki sprawdzalo sie to dobrze.
Nie wiem jak to "ugryzc", czy warto reklamowac przy przegladzie ktory mnie niebawem czeka po 2latach?
Mi działa ok. 1 błąd na kilkadziesiąt wskazań. Ja z niego korzystam.

Może niech Ci przeprogramują w ASO.
Ateca 1.5 tsi DSG, Radium Grey, wersja FR + extrasy.

Awatar użytkownika
rybsko
Posty: 127
Rejestracja: 19 kwie 2021, 17:12
Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !

Post autor: rybsko »

PYTANIE: Czy w przypadku Digital Cockpit (rocznik 2022) da się skonfigurować wyświetlacz tak, aby stale pokazywał się całkowity przebieg, a nie "trip"? Dopiero ostatnio pokapowałem się, kiedy "trip" się "przekręcił" bo stuknęło mi 10 tysięcy, że to nie to samo :D Dzięki
Mar pisze:
20 wrz 2022, 14:38
2. Czy mozna reklamowac system rozpozwania znakow? Wg mnie dziala bardzo slabo. Jezdzie co prawda dopiero 25tys km, ale totalnie mu nie ufam. Liczylem, ze posiadajac ten system bede zadowolony, a jest wrecz przeciwnie. Totalne g. Jadac w miescie pokazuje mi ze moge jechac 90km/h. Mijam znaki a w aucie nadal zla infromacja.
Obstawiam, że można. U mnie działa bardzo dobrze. Są pomyłki, wiadomo, ale jest ich bardzo mało. O wiele częściej system pomaga mi wychwycić znaki, których sam bym prawdopodobnie nie wyłapał. Bardzo podobało mi się też działanie w Niemczech i Francji - graficznie jest to dostosowane do kraju, świetnie radzi sobie z interpretacją wyjątków (np. znak + tabliczka poniżej ograniczająca do ciężarówek, itp).

Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Posty: 3360
Rejestracja: 11 maja 2017, 0:50
Lokalizacja: Świdwin
Samochód: Seat Ateca FL 1.5 TSI 150KM
Podziękował: 59 razy
Otrzymał podziękowań: 115 razy

Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !

Post autor: Endrju »

Jeśli używasz tempomatu to nie. Bo w miejscu gdzie jest całkowity przebieg wyświetlają się dane z ACC. Jak wyłączysz tempomat to masz na stałe przebieg.
Za ten post autor Endrju otrzymał podziękowanie:
rybsko (dzisiaj, 7:16)
Ocena: 5.56%
Jest- Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Obrazek

coulomb
Posty: 47
Rejestracja: 27 lis 2021, 16:53
Samochód: Seat Ateca Style 1.5 TSI DSG
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !

Post autor: coulomb »

Endrju pisze:
wczoraj, 16:32
Jeśli używasz tempomatu to nie. Bo w miejscu gdzie jest całkowity przebieg wyświetlają się dane z ACC. Jak wyłączysz tempomat to masz na stałe przebieg.
Dokładnie. A jak włączysz ACC to na stałe nie masz przebiegu :). Trochę to irytujące, bo niby Digital Cocpit, więc mogliby ten przebieg wyświetlać w dowolnym miejscu.
Swoją drogą to niezłą zagwozdkę miałem ja i diagnosta, jak przy przebiegu poniżej 50km i włączonym tempomacie pojechałem na stację podbić hak i chciał on odczytać przebieg do CEPIKu. Dopiero przy wyłączeniu zapłonu wyświetla się ekran z całkowitym przebiegiem, ale i tak troszkę trzeba było przekonywać diagnostę, że to akurat był całkowity przebieg. Dzień deszczowy, po drodze samochód ubłocony, nie wyglądał na pierwszy rzut oka na nowy - na szczęście stan pod maską był bardziej przekonujący.

coulomb
Posty: 47
Rejestracja: 27 lis 2021, 16:53
Samochód: Seat Ateca Style 1.5 TSI DSG
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !

Post autor: coulomb »

Digital Cocpit, samochód z Media System (bez nawigacji) - czy ktoś wie, czy możliwe jest wyświetlanie temperatury oleju w innym miejscu niż pomiędzy zegarami?

(Swoją drogą to Media System jest dość mocno zubożony względem wersji z Navi i nie piszę tu o nawigacji. Początkowo myślałem, że tu jedynie chodzi o wielkość wyświetlacza a obraz jest przeskalowany, jednakże w praktyce to 2 różne oprogramowania).

Kubawojcik
Posty: 76
Rejestracja: 26 sty 2022, 19:16
Samochód: Ateca
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !

Post autor: Kubawojcik »

Sprobuj widok „sport”. Ja sie do niego tak przyzwyczailem ze na inne nie moge patrzec.

ODPOWIEDZ