Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !
-
kapelusznik
- Samochód: Seat Ateca Reference 1.0 TSI
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !
Jak przejściówka to nie za 5zl, lepiej coś 3x droższego...
https://www.mediaexpert.pl/komputery-i- ... D4QAvD_BwE
Miałem tani to się rozpadł i zniszczył gniazdo w MBP
https://www.mediaexpert.pl/komputery-i- ... D4QAvD_BwE
Miałem tani to się rozpadł i zniszczył gniazdo w MBP
-
szwyr
- Samochód: Seat Ateca Style 1.5 TSI DSG
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Jeśli nie macie miniaturowego pendrive to proponuję rozważyć krótki przedłużacz USB-C -> USB-A (lub USB-C). z kątowym wtykiem USB-C by jak najmniej wystawał z gniazda.
-
pevles
- Samochód: ateca
- Otrzymał podziękowań: 0
Ogólnie zauważyłem, że ramiona wycieraczek ciężko chodzą. Jakby się zacinały. zastanawiam się czy coś zasyfiło czy gdzieś psiknąć jakimś smarem w sprayu? spotkał się ktoś z czymś takim?
-
KarolEek88
- Samochód: Seat Ateca Xperience 2024rr.
U mnie to samo. Działają bardzo ociężale a tylnia to skrzypi i trzeszczy jakby guma miała, ze 100 lat...
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka
-
Skylla
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Chciałem sobie skorygować czas. Patrzę w ustawienia, jest ustawiony ręcznie i automatyczny czas letni. Gdy przestawiłem z manualnego na GPS, godzina przestawiła się o jedną w dół, a po wyłączeniu automatycznego letniego, nawet o 2 godz w dół. Wróciłem więc na razie do manualnego. Ktoś wie o co chodzi? Auto mam od 3 miesięcy i pierwszy raz tam zajrzałem.
- YoursTruly
- Samochód: Ateca FR 2023 1.5 DSG
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 21 razy
Po przestawieniu daj mu trochę - nomen-omen - czasu na pobranie właściwej wartości. W zależności od zakodowania, może to być nawet godzina
-
otars
- Samochód: ateca
Jeżeli chodzą ciężko, to najprędzej w miejscu gdzie jest osadzony sworzeń do którego dokręcane są ramiona wycieraczek.
Psiknięcie np olejem w sprayu może pomóc ale nie wiem czy efekt będzie długotrwały. Ewentualnie wymiana na nowe: https://autoswiatla.pl/pl/menu/wycierac ... -7275.html I w tym przypadku polecam zorientować się na stronie sklepu, powinni dobrać.
Psiknięcie np olejem w sprayu może pomóc ale nie wiem czy efekt będzie długotrwały. Ewentualnie wymiana na nowe: https://autoswiatla.pl/pl/menu/wycierac ... -7275.html I w tym przypadku polecam zorientować się na stronie sklepu, powinni dobrać.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2024, 13:29 przez otars, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Skylla
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Dobra, nie zauważyłem, że mam niżej w menu ustawiony GMT zamiast GMT+1. Ślepota po prostu. Wyjaśniam dla potomnych.Skylla pisze: ↑13 wrz 2024, 16:29Chciałem sobie skorygować czas. Patrzę w ustawienia, jest ustawiony ręcznie i automatyczny czas letni. Gdy przestawiłem z manualnego na GPS, godzina przestawiła się o jedną w dół, a po wyłączeniu automatycznego letniego, nawet o 2 godz w dół. Wróciłem więc na razie do manualnego. Ktoś wie o co chodzi? Auto mam od 3 miesięcy i pierwszy raz tam zajrzałem.
- kmw
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
Re: Szybkie ? - kolejna akcja serwisowa - samoczynne zamykanie
Dzwoniłem do serwisu w sprawie niedziałającego autopoziomowania reflektorów i gość powiedział mi, że dla mojego auta jest kolejna akcja serwisowa (wcześniej była związania z oprogramowaniem DQ200), teraz dotyczy możliwości samoczynnego zamknięcia zamków, np. wtedy kiedy kluczyki są pozostawione w środku. Podobno świeża sprawa i niby mają obdzwaniać właścicieli Atek, których to dotyczy.