Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
-
Tomek_KG
- Samochód: Opel Meriva 2004 r.
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp
Dzisiaj mojemu dealerowi z Gdańska przekazałem linka do tej dyskusji z prośbą o zaznajomieniu się z tematem i sprawdzeniem mojej Ateci (produkcja z konca września).
Jest jeszcze na placu.
Jest jeszcze na placu.
Jest: Opel Meriva 1,4 90KM
Jest: Seat Ateca 1.5 TSI DSG Experience, Graphite Grey + dodatki.
Jest: Seat Ateca 1.5 TSI DSG Experience, Graphite Grey + dodatki.
-
HEL
- Samochód: SEAT ATECA 1,0TSI 115km 2024
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Potwierdzam, mój Referencje też ma tą wadę - zgłaszane w Plichta Lubowidzka, nie naprawili.
Kupowałem w Biacomex- rozmawiałem i przyznali, że jest problem w atecach, ale nie wiedzą jak naprawiać.
Kupowałem w Biacomex- rozmawiałem i przyznali, że jest problem w atecach, ale nie wiedzą jak naprawiać.
-
Bloodman
- Samochód: Ateca 1,5 TSI
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Witajcie Drodzy Atecowicze,
wczoraj odbyłem podróż do serwisu w Szczecinie, 2,5 godziny czekania na stwierdzenie że nie dali rady ustawić świateł. Potwierdzili natomiast, że jest problem i centrala wie o wadzie. Ogólnie to jeżdżę teraz na pozycyjnych plus przeciwmgłowe
ale nie oślepiam...Na dzień dzisiejszy usterka nienaprawialna. Serwis zasugerował aby przypominać się mailowo raz w tygodniu. Może jak będzie więcej zgłoszeń to coś się ruszy. Loobię moją Atcę
. Pozdrawiam i niech MOC będzie z Wami.
wczoraj odbyłem podróż do serwisu w Szczecinie, 2,5 godziny czekania na stwierdzenie że nie dali rady ustawić świateł. Potwierdzili natomiast, że jest problem i centrala wie o wadzie. Ogólnie to jeżdżę teraz na pozycyjnych plus przeciwmgłowe
-
Blues Brothers
- Samochód: Seat Ateca 1,5 TSI DSG
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
Czyli mogę być szczęśliwy, że moja świeci za nisko, względem poprzedniego xceeda
Chyba sam sobie podniosę odrobinę
Chyba sam sobie podniosę odrobinę
-
DW 2
- Samochód: Seat Ateca
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Słabo to wygląda, nie mają rozwiązania to jak mamy jeździć. Samochód jest zagrożeniem na drodze kiedy oślepia innych a oni każą się mailowo przypominać. Jedyne pocieszenie że wiedzą że to ogólny a nie jednostkowy problem. Oby szybko to rozwiązali.
-
Skylla
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Zaczyna to wyglądać na dwa trochę różne rodzaje problemów:
1) światła oślepiają nawet przy małym obciążeniu typu sam kierowca, pusty bagażnik i serwis nie może tego ustawić?
2) światła zaczynają oślepić dopiero po załadowaniu tylnej kanapy, bagażnika - to być może jest u mnie.
1) światła oślepiają nawet przy małym obciążeniu typu sam kierowca, pusty bagażnik i serwis nie może tego ustawić?
2) światła zaczynają oślepić dopiero po załadowaniu tylnej kanapy, bagażnika - to być może jest u mnie.
-
Marti
- Samochód: Seat Ateca Ref. 1.0 2024
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
Witajcie, a mnie ciekawi czy w którymś z modeli Grupy i belce skrętnej taki system jest jeszcze montowany?
Pisałem do BOK Seata i odpisali po dwóch tygodniach (04.10) że trzeba jeszcze poczekać na rozwiązanie problemu - oczywiście nie wiadomo jak długo.
Pisałem do BOK Seata i odpisali po dwóch tygodniach (04.10) że trzeba jeszcze poczekać na rozwiązanie problemu - oczywiście nie wiadomo jak długo.
-
DW 2
- Samochód: Seat Ateca
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
Witam ponownie. Dziś dzwoniłem do serwisu seat Szczecin, mają sporo zgłoszeń dotyczących wady autopoziomowania reflektorów w Atecach. Czy jakiś serwis oprócz Wrocławia mówi o Istnieniu rozwiązania tej wady? Ma ktoś jakieś wieści?
-
krowka1978
- Samochód: Seat Ateca, FIAT 500X
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
W Bydgoszczy też mają dużo zgłoszeń, zapytałem z ciekawości przy okazji kampanii serwisowej na centralny zamek (moduł 09), wzywali w każdym razie. O rozwiązaniu problemu nie mówili. Przy okazji kampanii na centralny, nie mówią, że po wszystkim przestawione są opcje ambiente, świateł, wycieraczki tył, wyłączone LA,... Zmiany w module (09) oczywiście trzeba ponownie wprowadzić, jeżeli było modzone.
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI EVO2 DSG 7 150KM Velvet Red 2023
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016
- kmw
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
Modzone w sensie np. przez OBD11?, czy po prostu przez zmianę ustawień na ekranie przez użytkownika?krowka1978 pisze: ↑09 paź 2024, 13:53W Bydgoszczy też mają dużo zgłoszeń, zapytałem z ciekawości przy okazji kampanii serwisowej na centralny zamek (moduł 09), wzywali w każdym razie. O rozwiązaniu problemu nie mówili. Przy okazji kampanii na centralny, nie mówią, że po wszystkim przestawione są opcje ambiente, świateł, wycieraczki tył, wyłączone LA,... Zmiany w module (09) oczywiście trzeba ponownie wprowadzić, jeżeli było modzone.