Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
-
1285
- Samochód: Ateca
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
Może napisz kiedy zamawiałeś ? Na grupie Cupry na FB ludzie odbierający auta z produkcji w październiku nie mają problemów ze światłami.
-
piotr.bawol
- Samochód: Ateca 1.5 DSG
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
Wygląda na to, że u mnie właśnie tak jest. Obniżyli mechanicznie światła do minimalnego poziomu, przy obciążaniu podnoszą się i nie wracają do stanu "0". Przy rozsądnie zapakowanym aucie nie świecę już po drzewach i nikt nie mryga. Gdybym zapakował tył zgodnie z możliwościami auta, to na pewno świeciłbym zbyt wysoko.
W dalszym ciągu proponuję wszystkim z tym problemem kontakt z BOK Seata: bokseat@seat-auto.pl, jak nie odpowiadają to FB i komentarz pod dowolnym postem o ATK... wtedy szybko jest odpowiedź
------------------------------------------------------
Superb I 2.0TDI / Ateca 1.5 DSG
Superb I 2.0TDI / Ateca 1.5 DSG
-
DW 2
- Samochód: Seat Ateca
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Poza roszczeniem do sprzedawcy również napisałem maila na bok seat. Już tydzień czekam na odpowiedź. Oczywiście komentarz na FB pod Ateca też zrobiony. Czekam na dalszy rozwój sytuacji. Gdzieś na FB ktoś pisał że dostał odpowiedź że producent nie zna rozwiązania problemu i może go rozwiąże za tydzień miesiąc albo za pół roku.
-
Luk4as
- Samochód: Skoda
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
Raczej obstawiam ze nie sa swiadomi ze problem maja bo kto to sprawdza odbierajac auto ? Ludzie uzywaja aut jako narzedzia i nikt nie zaklada ze w nowym aucie moze byc cos nie tak
-
Bloodman
- Samochód: Ateca 1,5 TSI
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
No to już mnie denerwuje, nie dość że oślepiam to jeszcze oprócz migania na mnie trąbią...żona dostaje wkurwu
Coś się dzieje w temacie czy tylko czekamy?
- YoursTruly
- Samochód: Ateca FR 2023 1.5 DSG
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 21 razy
Trochę ludzi tu siedzi na forum z tym problemem. Może warto zebrać się na priv, wynająć prawnika i zrobić pozew zbiorowy? Pewnie kilka stówek by to kosztowało (do odzyskania w pozwie), ale byłaby presja no i na pewno media by podłapały, a to już strata wizerunkowa Seata.
Albo można czekać do wiosny..
-
Blues Brothers
- Samochód: Seat Ateca 1,5 TSI DSG
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
Nie, lepiej bić pianę na forum.
31 stron.
Gdyby to mnie dotyczyło , już dawno bym jeździł samochodem wynajętym na ich koszt. To by ich skutecznie zmusiło do pośpiechu.
31 stron.
Gdyby to mnie dotyczyło , już dawno bym jeździł samochodem wynajętym na ich koszt. To by ich skutecznie zmusiło do pośpiechu.
- tomal218
- Samochód: Seat Ateca MY18
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
Wystarczy zamienić przewody przy regulatorze jak ktoś nie ma obd i po sprawie
oso soplón !!! 
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2503 razy
Właśnie, a ja to proponowałem już kilka tygodni temu, ale jak widać nie było żadnego odzewu, więc chyba i tym razem nic z tego nie wyjdzie. Uważam, że bardzo by tu pomógł jeden "prężny" forumowicz, któremu zależy najbardziej i do tego albo sam ma rozeznanie w sprawach prawnych, albo przynajmniej ma jakiegoś znajomego i "przewodniczyłby" całej grupie i załatwił, a uczestnicy tylko by się podpisali.YoursTruly pisze: ↑02 lis 2024, 21:39Trochę ludzi tu siedzi na forum z tym problemem. Może warto zebrać się na priv, wynająć prawnika i zrobić pozew zbiorowy? Pewnie kilka stówek by to kosztowało (do odzyskania w pozwie), ale byłaby presja no i na pewno media by podłapały, a to już strata wizerunkowa Seata.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
arbal
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Możesz sprecyzować o czym piszesz?