Wyposażenie oznaczone gwiazdką* znajduje się w standardzie jedynie w niektórych wersjach, zaś w innych wersjach stanowi opcjonalne wyposażenie dodatkowe, bądź też jest oferowane wyłącznie w niektórych krajach.
Jest odsuwany i można wystawić nawet głowę.
Natomiast jeżeli chodzi o wykończenie to bardzo przypomina Audi. Z przodu są leśne materiały wykończeniowe niż z tyłu. Zobaczcie na oparcie ręki na drzwiach. Z przodu jest bardziej miękkie niż z tyłu. Natomiast porównując wykończenie to jest bardzo podobne do Passata poprzedniej generacji.
Jest-Cupra Formentor FL 1.5 e-TSI m-HEV ACT DSG7 150KM Był - Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Jeśli chodzi o materiały wewnątrz,to rzeczywiście jest niezle.Można spokojnie porównywac do Tiguana czy Audi Q3.Mogłoby byc troszkę więcej miękkich plastików.Przydałoby się gniazdo 12 V dla pasażerów z tyłu.
Seat Ateca 1.4 TSI DSG7 /KIA SPORTAGE MHEV 2022 BL
Wykonanie bardzo ok. Mój ma raptem 1k km więc trudno mi się jeszcze wypowiadac, ale na razie nic mnie nie rozczarowało. Raz zdarzyło się że plastiki w drzwiach przy słupku B brzydko zarezonował, ale to miało raczej związek z testowaniem equalizera w radiu i chyba miał prawo przy takich częstotliwościach. W normalnym ustawieniu problem już się nigdy nie pojawił, więc mi nie przeszkadza. Na razie oceniam na 5, ale zdaje sobie sprawę, że jestem jeszcze w fazie zachwytu:)