A tak z ciekawości : co to jest za wskazanie, wartość, te 13 %, bo po piktogramie nie poznaję ?
To jest % aktualnie wykorzystywanej mocy, taki niby wskaźnik boostu.
Szkoda, że nie można tego zmienić na wskazania KM lub Nm. na ekranie infotainmentu, przynajmniej w Cuprach jest jeszcze opcja "Sport" gdzie pokazywane mogą być 3 wskaźniki z:
- temperatura cieczy chłodzącej
- temperatura oleju
- doładowanie turbosprężarki w bar
- przeciążenie w g
- moc w kW (niestety tylko w kW)
Czy ktoś w forumowiczów może zmieniał lub próbował, albo przynajmniej wie coś na ten temat, ten panel z przodu z gniazdami USB C na ten poprzedni, ze standardowymi USB A ? Czy ten panel wraz z elektroniką "z tyłu" będzie pasował (kabelkologia, złącza) tylko po samej wymianie, bez dodatkowych "zabiegów" ? Pytam, ponieważ mimo już kilku lat, które upłynęły od wprowadzenia tego standardu, to chyba jednak nie za bardzo się przyjął i nadal jest ciężko i z pendrive'ami i z kablami i z przejściówkami z C na A, oczywiście da się je znaleźć, ale jest ich bardzo mało i przede wszystkim są według mnie niewspółmiernie drogie. Chodzi mi o podłączenie standardowego od lat, popularnego pena, jako odtwarzacza muzyki, a także ładowania telefonu ze złączem innym niż C.
Czy ktoś w forumowiczów może zmieniał lub próbował, albo przynajmniej wie coś na ten temat, ten panel z przodu z gniazdami USB C na ten poprzedni, ze standardowymi USB A ? Czy ten panel wraz z elektroniką "z tyłu" będzie pasował (kabelkologia, złącza) tylko po samej wymianie, bez dodatkowych "zabiegów" ? Pytam, ponieważ mimo już kilku lat, które upłynęły od wprowadzenia tego standardu, to chyba jednak nie za bardzo się przyjął i nadal jest ciężko i z pendrive'ami i z kablami i z przejściówkami z C na A, oczywiście da się je znaleźć, ale jest ich bardzo mało i przede wszystkim są według mnie niewspółmiernie drogie. Chodzi mi o podłączenie standardowego od lat, popularnego pena, jako odtwarzacza muzyki, a także ładowania telefonu ze złączem innym niż C.
No, nie zgodzę się, bo teraz nawet głupia latarka, którą kupiłem w action za dwadzieścia kilka złotych do samochodu właśnie ma złącze USB C do ładowania. A czym bardziej będziemy trzymać się standardu A, to tym dłużej standard C będzie "jeszcze niestandardowy", a zaraz wejdzie jeszcze kolejny... A pen drive do muzyki (czy czegokolwiek innego, po prostu uniwersalny jeśli chodzi o złącza) z podwójnym złączem (USB i A i C) można kupić spokojnie do 50 zł.
...
A pen drive do muzyki (czy czegokolwiek innego, po prostu uniwersalny jeśli chodzi o złącza) z podwójnym złączem (USB i A i C) można kupić spokojnie do 50 zł.
Raczej wątpię, że jest to cena "okazyjna", szczególnie w porównaniu z około 20 zł za markowy pen 32 GB z USB-A.
...
A pen drive do muzyki (czy czegokolwiek innego, po prostu uniwersalny jeśli chodzi o złącza) z podwójnym złączem (USB i A i C) można kupić spokojnie do 50 zł.
Raczej wątpię, że jest to cena "okazyjna", szczególnie w porównaniu z około 20 zł za markowy pen 32 GB z USB-A.
64 GB, markowy, podwójne złącze, nie trzeba przejściówek, nic nie wystaje ponad normę = mniejsze ryzyko uszkodzenia/wyrwania/zaczepienia, 45 zł. Mam, polecam. Owszem, do 20 zł to przebitka ponad 100%, ale już 20 zł + przejściówka np. wspomniane wyżej 5 zł, to już mniej niż 100%. A że wszystko dziś kosztuje, to cóż...