To dokumenty serwisowe są na Ervin odpłatnie.
Podobne rysunki i numery części ale bez opisu i instrukcji napraw znajdziesz bezpłatnie.
Tutaj:
https://ifinterface.com/page/page3.php?lnid=2
To dokumenty serwisowe są na Ervin odpłatnie.
Polecam Eldar koło Kalwarii. Nie jest to jakoś specjanie daleko w twoim przypadku, ale warto. Sam jechałem z Trójmiasta. Profesjonalnie i szybko. U mnie montaż trwał ok. 2,5h. Auto bez przygotowania pod hak.zepp pisze: ↑14 sie 2024, 10:52Witam
Może ktoś miał do czynienia z tematem haka?
Gdzie można zamontować elektryczny hak do SEAT ATECA /dolnośląskie i lubuskie/?
Oczywiście bez utraty gwarancji. Auto w/g VIN jest przystosowane do montażu haka.
W głównych serwisach VW,SKODA.SEAT,AUDI jest b.drogo.
pozdrawiam
Cześć,marcinc pisze: ↑08 maja 2024, 10:28Cześć, ja mam trochę inne pytanie. Odebrałem właśnie nową Atece z salonu, kupiłem z dostępnych od ręki, dodatkowo zapłaciłem za dołożenie haka, przez serwis jeszcze przed odbiorem. W dniu odbioru już na miejscu dowiedziałem się, że hak został technicznie zamontowany, ale nie mogę z niego korzystać, ponieważ w autach produkowanych po 2024, nie można wprowadzać żadnych zmian w sterownikach po produkcji i sterownik go nie rozpoznaje, a co za tym idzie nie działa elektromechanizm oraz wiązka zasilająca. To, z tego co mówił konsultant, dlatego, że weszła jakaś dyrektywa UE w sprawie cyber bezpieczeństwa pojazdów, i ze to pierwsze samochody z tego rocznika i jeszcze importer nie dał możliwość ingerencji w sterownik. Ma to zostać poprawione i usługa wykonana, ale nie ma informacji kiedy dokładnie importer to umożliwi. Czy ktoś z Was spotkał się z podobną sytuacją?
Cześć,
Ateca produkcja styczeń 2024, hak zamontowany, wszystko działa.marcinc pisze: ↑16 wrz 2024, 10:36Cześć,
U mnie temat dalej się ciągnie i na ten moment bez większych zmian, dalej nie można go zakodować. Próbowałem w międzyczasie i w innym ASO, ale problem wszędzie ten sam. System nie przyjmuje informacji, że został doposażony w hak. Na ten moment to trwa ponad 4 miesiące.
Cześć,marcinc pisze: ↑16 wrz 2024, 10:36Cześć,
U mnie temat dalej się ciągnie i na ten moment bez większych zmian, dalej nie można go zakodować. Próbowałem w międzyczasie i w innym ASO, ale problem wszędzie ten sam. System nie przyjmuje informacji, że został doposażony w hak. Na ten moment to trwa ponad 4 miesiące.