Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa

Dyskusje na temat Seata Ateca I generacji (2016-)
1285
Samochód: Ateca
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa

Post autor: 1285 »

Może napisz kiedy zamawiałeś ? Na grupie Cupry na FB ludzie odbierający auta z produkcji w październiku nie mają problemów ze światłami.

Sponsor

Kalinski

Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

piotr.bawol
Samochód: Ateca 1.5 DSG
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Post autor: piotr.bawol »

szwyr pisze:
02 lis 2024, 8:15
Mam pytanie - czy ktoś z was ustawił światła poniżej teoretycznego poziomu tak by w czasie jazdy (gdy podnoszą się) zasięg był mniej więcej prawidłowy? Pomogło?
Wygląda na to, że u mnie właśnie tak jest. Obniżyli mechanicznie światła do minimalnego poziomu, przy obciążaniu podnoszą się i nie wracają do stanu "0". Przy rozsądnie zapakowanym aucie nie świecę już po drzewach i nikt nie mryga. Gdybym zapakował tył zgodnie z możliwościami auta, to na pewno świeciłbym zbyt wysoko.

W dalszym ciągu proponuję wszystkim z tym problemem kontakt z BOK Seata: bokseat@seat-auto.pl, jak nie odpowiadają to FB i komentarz pod dowolnym postem o ATK... wtedy szybko jest odpowiedź ;)
------------------------------------------------------
Superb I 2.0TDI / Ateca 1.5 DSG

DW 2
Samochód: Seat Ateca
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: DW 2 »

Poza roszczeniem do sprzedawcy również napisałem maila na bok seat. Już tydzień czekam na odpowiedź. Oczywiście komentarz na FB pod Ateca też zrobiony. Czekam na dalszy rozwój sytuacji. Gdzieś na FB ktoś pisał że dostał odpowiedź że producent nie zna rozwiązania problemu i może go rozwiąże za tydzień miesiąc albo za pół roku.

Luk4as
Samochód: Skoda
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 53 razy

Post autor: Luk4as »

1285 pisze:
02 lis 2024, 9:18
Może napisz kiedy zamawiałeś ? Na grupie Cupry na FB ludzie odbierający auta z produkcji w październiku nie mają problemów ze światłami.
Raczej obstawiam ze nie sa swiadomi ze problem maja bo kto to sprawdza odbierajac auto ? Ludzie uzywaja aut jako narzedzia i nikt nie zaklada ze w nowym aucie moze byc cos nie tak

Bloodman
Samochód: Ateca 1,5 TSI
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Bloodman »

No to już mnie denerwuje, nie dość że oślepiam to jeszcze oprócz migania na mnie trąbią...żona dostaje wkurwu :) Coś się dzieje w temacie czy tylko czekamy?

Awatar użytkownika
YoursTruly
Samochód: Ateca FR 2023 1.5 DSG
Podziękował: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 21 razy

Post autor: YoursTruly »

Trochę ludzi tu siedzi na forum z tym problemem. Może warto zebrać się na priv, wynająć prawnika i zrobić pozew zbiorowy? Pewnie kilka stówek by to kosztowało (do odzyskania w pozwie), ale byłaby presja no i na pewno media by podłapały, a to już strata wizerunkowa Seata.
Albo można czekać do wiosny..

Blues Brothers
Samochód: Seat Ateca 1,5 TSI DSG
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy

Post autor: Blues Brothers »

Nie, lepiej bić pianę na forum.
31 stron.
Gdyby to mnie dotyczyło , już dawno bym jeździł samochodem wynajętym na ich koszt. To by ich skutecznie zmusiło do pośpiechu.

Awatar użytkownika
tomal218
Samochód: Seat Ateca MY18
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 57 razy

Post autor: tomal218 »

Wystarczy zamienić przewody przy regulatorze jak ktoś nie ma obd i po sprawie
oso soplón !!! :lol:

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2503 razy

Post autor: Misiek »

YoursTruly pisze:
02 lis 2024, 21:39
Trochę ludzi tu siedzi na forum z tym problemem. Może warto zebrać się na priv, wynająć prawnika i zrobić pozew zbiorowy? Pewnie kilka stówek by to kosztowało (do odzyskania w pozwie), ale byłaby presja no i na pewno media by podłapały, a to już strata wizerunkowa Seata.
Albo można czekać do wiosny..
Właśnie, a ja to proponowałem już kilka tygodni temu, ale jak widać nie było żadnego odzewu, więc chyba i tym razem nic z tego nie wyjdzie. Uważam, że bardzo by tu pomógł jeden "prężny" forumowicz, któremu zależy najbardziej i do tego albo sam ma rozeznanie w sprawach prawnych, albo przynajmniej ma jakiegoś znajomego i "przewodniczyłby" całej grupie i załatwił, a uczestnicy tylko by się podpisali.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

arbal
Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: arbal »

tomal218 pisze:
03 lis 2024, 11:22
Wystarczy zamienić przewody przy regulatorze jak ktoś nie ma obd i po sprawie
Możesz sprecyzować o czym piszesz?

ODPOWIEDZ