ja nie mam do nich zaufania od czasu kiedy serwisowalem tam vw. dzwiek rozpadajacej sie sprezarki klimatu uwazali za dobry. na madalinskiego wymienili ja od reki. za drugim razem zle odczytali kod "check engine" i zamiast sondy lambda wymienili mi pompe wody. no mistrzowie po prostu. potem przenioslem sie na serwisowanie na pomorzany ale teraz nie mam wielkiego wyboru. raczej bede jezdzil do niemiec. na zmiane po przenosinach tez bym nie liczyl bo to nie budynek tylko ekipa robi atmosfere/robote. a ekipa bedzie ta sama
Wady Seata Ateci
-
fuelcare
- Samochód: Seat Ateca 2.0tsi FR
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Wady Seata Ateci
- zinger
- Samochód: Ateca Xcl 1.4 DSG Samoa Orange
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Moje spostrzezenia po 2 dniach z autem (pewnie niektore moga sie powtorzyc po innych), poki co glownie zwiazane z ergonomia, bo od strony technologicznej jeszcze nie zdazylem wszystkiego ogarnac
:
1. Ergonomia podlokietnika i dzwigni biegow (DSG) - lubie jezdzic z nieco podniesionym i przedluzonym podlokietnikiem co powoduje, ze zmiana biegu jest bardzo niewygodna, musze mocno nienaturalnie wyginac reke, zebym mogl zmienic bieg (tj z D na R i odwrotnie, recznie w czasie jazdy nie zmieniam, nie po to automat bralem;))
2. Miejsce na napoje, juz wielokrotnie wspominane - aby wyjac butelke 0,5l musze chowac podlokietnik albo troche go podnosic
3. Brak malego schowka na monety itp
4. Niestety moje auto nie ma jeszcze gniazda usb z tylu
5. Dosyc twarde fotele, zobaczymy jakie bedzie wrazenie przy dluzszej trasie
6. Jakosc niektorych materialow, chocby plastiki podlokietnika, chyba gorszej jakosci juz nie mieli, do tego kiepsko spasowane
7. Male boczne lusterka i ogolnie widocznosc do przodu jest taka sobie. Szyba jest mocno cofnieta przez co slupki boczne sporo zaslaniaja (przynajmniej u mnie, bo to tez zapewne zalezy od ustawienia fotela itp)
To tak na szybko, po kilku przejazdzkach autem.
1. Ergonomia podlokietnika i dzwigni biegow (DSG) - lubie jezdzic z nieco podniesionym i przedluzonym podlokietnikiem co powoduje, ze zmiana biegu jest bardzo niewygodna, musze mocno nienaturalnie wyginac reke, zebym mogl zmienic bieg (tj z D na R i odwrotnie, recznie w czasie jazdy nie zmieniam, nie po to automat bralem;))
2. Miejsce na napoje, juz wielokrotnie wspominane - aby wyjac butelke 0,5l musze chowac podlokietnik albo troche go podnosic
3. Brak malego schowka na monety itp
4. Niestety moje auto nie ma jeszcze gniazda usb z tylu
5. Dosyc twarde fotele, zobaczymy jakie bedzie wrazenie przy dluzszej trasie
6. Jakosc niektorych materialow, chocby plastiki podlokietnika, chyba gorszej jakosci juz nie mieli, do tego kiepsko spasowane
7. Male boczne lusterka i ogolnie widocznosc do przodu jest taka sobie. Szyba jest mocno cofnieta przez co slupki boczne sporo zaslaniaja (przynajmniej u mnie, bo to tez zapewne zalezy od ustawienia fotela itp)
To tak na szybko, po kilku przejazdzkach autem.
-
patryk7133
- Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 80 razy
- tictac1986
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Fajne to to
gdzie takie zalatwiles?
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Seat Ateca 1,4 TSI 150 KM Nevada White wersja Style + Comfort+/Pakiet Zima/Full Link
- zinger
No mozna, ale wydajac dobrze ponad 100k na auto, spodziwam sie, ze takie oczywistosci juz tam beda a nie bede sie musial w Jana Slodowego bawic
Poza tym na polce za skrzynia trzymam tel i nie bardzo wiem gdzie u nas by to mozna wsadzic.
A to rozowe, to podwojna podloga do schowka w podlokietniku?
A to rozowe, to podwojna podloga do schowka w podlokietniku?
-
fuelcare
mi dzis sie skojarzyla jedna rzecz ktorej brakuje mi z tiguana. jak leci sie autostrada fajnie jest miec takie specjalne przegrodki na karte i bilety. w vw byly w dogodnym miejscu nad radiem. tu tego niestety brak
- zinger
Generalnie ze schowkami to lipa jest:
- polka (na tel) pod radiem
- dziura w podlokietniku (portfel)
- w drzwiach (rekawiczki, gaz itp
- przed pasazerem
A gdzie kamizelki, mala miotelka na zime - to musi byc latwo dostepne i pod reka.
Brakuje mi wlasnie miejsca na drobne, pilota do bramy itp, czyli takie pierdolki, ktore nie potrzebuja duzo miejsca a sa potrzebne. Przeciez nie wrzuce tego do podlokietnika. Dziwie sie tez, ze podlokietnik nie jest podwojny, jak w wiekszosci aut.
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
-
fuelcare
dzieki