Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
-
krowka1978
- Samochód: Seat Ateca, FIAT 500X
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Re: Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp
@SmadA Silnik cały czas był włączony? Bez tego układ nie działa.
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI EVO2 DSG 7 150KM Velvet Red 2023
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016
-
Skylla
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Czy poziomowanie będzie działać przy otwartych drzwiach lub klapie bagażnika? Tam gdzie parkuję nie zrobię takiego testu. Może przy jakiejś okazji gdzieś indziej.
-
piotr.bawol
- Samochód: Ateca 1.5 DSG
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
Mały update odnośnie "poszkodowanych": na ten moment oprócz mnie są dwie osoby, patrząc na wątek powinno się uzbierać 10.
Mamy dwie ATKi i ATK Cupra.
Jak oddaliście auto do serwisu i stwierdzili, że jest ok, ale Waszym zdaniem dalej nie działa to podeślijcie mi też numer zlecenia, info o serwisie, VIN. Postaram się to wszystko pozbierać i wysłać do wcześniej wspomnianej osoby.
Już zastanawiam się czy nie zagadywać do ludzi na parkingach jak widzę ATK, żeby sprawdzili sobie jak ich światła działają.
Mamy dwie ATKi i ATK Cupra.
Jak oddaliście auto do serwisu i stwierdzili, że jest ok, ale Waszym zdaniem dalej nie działa to podeślijcie mi też numer zlecenia, info o serwisie, VIN. Postaram się to wszystko pozbierać i wysłać do wcześniej wspomnianej osoby.
Już zastanawiam się czy nie zagadywać do ludzi na parkingach jak widzę ATK, żeby sprawdzili sobie jak ich światła działają.
------------------------------------------------------
Superb I 2.0TDI / Ateca 1.5 DSG
-
krowka1978
- Samochód: Seat Ateca, FIAT 500X
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Działa przy otwartym bagażniku, jeżeli chodzi o otwarte drzwi, to nie sprawdzałem. Jednak powtarzając się, musi być uruchomiony silnik.
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI EVO2 DSG 7 150KM Velvet Red 2023
-
gibonski81
- Samochód: Cupra Ateca 1.5
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Witam wszystkich. U mnie problem jak u wszystkich. Gdy odpalają się światła mijania (auto), wszystkich oślepiam , tak samo auto jadące w tym samym kierunku widzę że świece "mu" w lusterko wsteczne.
Jak na światłach dojeżdżam auta przede mną widać jak światła opuszczają się może 3cm .
Jak na światłach dojeżdżam auta przede mną widać jak światła opuszczają się może 3cm .
-
Lukasz2024
- Samochód: Seat Ateca 1.5 150 KM Xperience
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Cześć,
U mnie po pisaniu pism do Poznania, 4 wizytach w aso nic nie naprawili, napisałem więc pismo, że chce wymienić samochód na wolny od wad w ramach rękojmi. Przedstawiciel grupy do której należy salon odpowiedzialny za sprawy techniczne odpisał, że według jego oceny, niewspółmiernie wysoka jest wartość wymiany samochodu na nowy w porównaniu do kosztów naprawy wobec czego uważa roszczenie za bezzasadne. Oczywiście przepraszał za dotychczasową postawę serwisu i takie tam. Chwilę po otrzymaniu tego pisma przedstawiciel dzwonił i prosił o podstawienie samochodu na serwis żeby jeszcze raz dać im szanse na naprawę, wydadzą mi na ten czas auto zastępcze i będą diagnozować usterkę w porozumieniu z VGP. Nie chciał się określić ile trwać ma rzekoma diagnoza, ale stanęło na tym, że nie dłużej niż 2 miesiące. Zgodziłem się i zobaczymy, nastepne pismo jak nie naprawią w tym terminie będę pisał o zwrot pieniędzy i ewentualnie Sąd.
U mnie po pisaniu pism do Poznania, 4 wizytach w aso nic nie naprawili, napisałem więc pismo, że chce wymienić samochód na wolny od wad w ramach rękojmi. Przedstawiciel grupy do której należy salon odpowiedzialny za sprawy techniczne odpisał, że według jego oceny, niewspółmiernie wysoka jest wartość wymiany samochodu na nowy w porównaniu do kosztów naprawy wobec czego uważa roszczenie za bezzasadne. Oczywiście przepraszał za dotychczasową postawę serwisu i takie tam. Chwilę po otrzymaniu tego pisma przedstawiciel dzwonił i prosił o podstawienie samochodu na serwis żeby jeszcze raz dać im szanse na naprawę, wydadzą mi na ten czas auto zastępcze i będą diagnozować usterkę w porozumieniu z VGP. Nie chciał się określić ile trwać ma rzekoma diagnoza, ale stanęło na tym, że nie dłużej niż 2 miesiące. Zgodziłem się i zobaczymy, nastepne pismo jak nie naprawią w tym terminie będę pisał o zwrot pieniędzy i ewentualnie Sąd.
- kmw
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
O, no to niech naprawią jeśli wiedzą jaki jest koszt naprawy.Lukasz2024 pisze: ↑26 wrz 2024, 12:03...niewspółmiernie wysoka jest wartość wymiany samochodu na nowy w porównaniu do kosztów naprawy wobec czego uważa roszczenie za bezzasadne.
A co według niego jeśli za 2 miesiące producent nadal nie wymyśli rozwiązania? Bo z tego co wiem, to już "myślą" nad tym co najmniej od 2 miesięcy (zgłaszałem w połowie lipca i wtedy już mieli zgłoszenia od innych klientów).
Jakie auto zastępcze Ci zaproponował serwis? Mi dali o wiele mniejsze i bez wyposażenia, które zamawiałem w Atece i które wykorzystuję, np. hak.
-
Lukasz2024
- Samochód: Seat Ateca 1.5 150 KM Xperience
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Mazdę cx5, wyposażona podobnie, ale bez haka. Jak przedstawiciel dzwonił i upierał się przy tym co napisał to powtarzał, że nie wie co jest przyczyną, ale według jego długoletniego doświadczenia nie będzie to droga naprawa. I tak wyglądała rozmowa...
Jak nie naprawią to jak pisałem wyżej będę żądał zwrotu pieniędzy, a jak będzie dalej opór to droga Sądowa. Nie będę czekał w nieskończoność aż vw coś wymysli i nikt mi nie zarzuci, że pojazd nie zostal udostepniony.
Jak nie naprawią to jak pisałem wyżej będę żądał zwrotu pieniędzy, a jak będzie dalej opór to droga Sądowa. Nie będę czekał w nieskończoność aż vw coś wymysli i nikt mi nie zarzuci, że pojazd nie zostal udostepniony.
- Za ten post autor Lukasz2024 otrzymał podziękowanie:
- kmw (26 wrz 2024, 12:58)
- Ocena: 4.76%
-
piotr.bawol
@Lukasz2024 wysłałem Ci prv, żeby nie zaśmiecać wątku.Lukasz2024 pisze: ↑26 wrz 2024, 12:34Mazdę cx5, wyposażona podobnie, ale bez haka. Jak przedstawiciel dzwonił i upierał się przy tym co napisał to powtarzał, że nie wie co jest przyczyną, ale według jego długoletniego doświadczenia nie będzie to droga naprawa. I tak wyglądała rozmowa...
-
piotr.bawol
Dziś odebrałem auto zastępcze (Arona - teoretycznie dali mi ją do środy) i zamieniłem kilka słów z Panem, który jest opiekunem mojego zlecenia. Brak informacji z Poznania i Niemiec, której zapewne nie będzie, co potwierdził już Łukasz2024. Teoretycznie autem można jeździć, ale bez obciążania tylnej osi. Oczywiście odmówiłem odbioru, żeby mieli spokojnie czas, na ustalenie czy są wstanie to naprawić, czy nie.
Dodatkowo SEAT zablokował mi dodawanie komentarzy pod swoimi postami. Oczywiście dosyć mocno pojechałem po nich za tą usterkę, ale przynajmniej zgłosiła się kolejna osoba.
Dodatkowo SEAT zablokował mi dodawanie komentarzy pod swoimi postami. Oczywiście dosyć mocno pojechałem po nich za tą usterkę, ale przynajmniej zgłosiła się kolejna osoba.