Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !
-
flash
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 96 razy
Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !
Wyciągałem ostatnio, bo robiłem wyciszenie tego plastikowego panelu na tunelu środkowym. 
Generalnie od strony podłokietnika trzeba delikatnie podważyć ten (u mnie szary) plastik, zejdzie ładnie z zatrzasków, i jak go trochę wyciągniesz do góry, to od spodu podważyć zatrzaski trzymające plastik z przyciskiem ręcznego i autohold. Wcześniej możesz odpiąć kostkę z przewodami. I gotowe. Nic trudnego, naprawdę.
Generalnie od strony podłokietnika trzeba delikatnie podważyć ten (u mnie szary) plastik, zejdzie ładnie z zatrzasków, i jak go trochę wyciągniesz do góry, to od spodu podważyć zatrzaski trzymające plastik z przyciskiem ręcznego i autohold. Wcześniej możesz odpiąć kostkę z przewodami. I gotowe. Nic trudnego, naprawdę.
-
flash
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 96 razy
Tak
- YoursTruly
- Samochód: Ateca FR 2023 1.5 DSG
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 21 razy
Jak najlepiej podjeżdżać w korku po dość stromą górę? Co jest zdrowsze dla skrzyni DSG i silnika? Dynamiczniej krótsze kawałki, czy powoli ale stale do przodu?
-
JACA
- Samochód: Ateca 2.0 TSI FR DSG 4drive
- Podziękował: 321 razy
- Otrzymał podziękowań: 100 razy
Wg mnie powoli ale stale do przodu. Jednak pod warunkiem, że to "powoli" jest na tyle szybko, że sprzęgło już nie pracuje. Że jest to jazda a nie pełzanie.YoursTruly pisze: ↑24 wrz 2023, 20:59Jak najlepiej podjeżdżać w korku po dość stromą górę? Co jest zdrowsze dla skrzyni DSG i silnika? Dynamiczniej krótsze kawałki, czy powoli ale stale do przodu?
- Za ten post autor JACA otrzymał podziękowanie:
- YoursTruly (26 wrz 2023, 11:13)
- Ocena: 4.76%