Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !

Dyskusje na temat Seata Ateca I generacji (2016-)
Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 940 razy
Otrzymał podziękowań: 1485 razy

Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !

Post autor: Misiek »

Skylla pisze:
10 gru 2024, 8:15
Na małym kokpicie jest to samo. Włączony tempomat przykrywa informację o przebiegu całkowitym.
Ogranicznik prędkości, z którego codziennie korzystam, także "zakrywa" wskazania całkowitego przebiegu.

Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
Podziękował: 97 razy
Otrzymał podziękowań: 172 razy

Post autor: Endrju »

Misiek pisze:
10 gru 2024, 10:08
Skylla pisze:
Na małym kokpicie jest to samo. Włączony tempomat przykrywa informację o przebiegu całkowitym.
Ogranicznik prędkości, z którego codziennie korzystam, także "zakrywa" wskazania całkowitego przebiegu.
To i tak macie lepiej w Formentorze nie ma widocznego przebiegu . Można go sobie ustawić np zamiast chwilowego spalania albo zobaczyć jak się gasi auto. 😁
Obrazek

Obrazek
Jest-Cupra Formentor FL 1.5 e-TSI m-HEV ACT DSG7 150KM Był - Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Obrazek

Awatar użytkownika
kmw
Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
Podziękował: 66 razy
Otrzymał podziękowań: 54 razy

Post autor: kmw »

@Endrju - co to jest za wskazanie temperatury po na samej górze, nad olejem i cieczą chłodzącą?
Przy okazji pytanie o Matrixy, zdaje się, że pisałeś wcześniej, że posiadasz - one są aktywne cały czas (pewnie od jakiejś prędkości), czy trzeba je aktywować tak jak automatyczne światła drogowe, czyli z tą ikonką A na ekranie?

Awatar użytkownika
DarekWa
Samochód: Seat Ateca XC 2.0 TSI 190 KM 4Drive DSG7 (RM20)
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy

Post autor: DarekWa »

całkowity przebieg powinien pojawić się zawsze po wyłączeniu zapłonu na ekranie podsumowania z trasy.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

mczelny2401
Samochód: LEON FR 2.0 TSI 190
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 37 razy

Post autor: mczelny2401 »

kmw pisze:
10 gru 2024, 12:09
@Endrju - co to jest za wskazanie temperatury po na samej górze, nad olejem i cieczą chłodzącą?
Przy okazji pytanie o Matrixy, zdaje się, że pisałeś wcześniej, że posiadasz - one są aktywne cały czas (pewnie od jakiejś prędkości), czy trzeba je aktywować tak jak automatyczne światła drogowe, czyli z tą ikonką A na ekranie?
Temperatura oleju w skrzyni biegów. Matrixy aktywujesz tak samo jak światła drogowe w Atece

Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
Podziękował: 97 razy
Otrzymał podziękowań: 172 razy

Post autor: Endrju »

mczelny2401 pisze:
10 gru 2024, 16:27
kmw pisze:
10 gru 2024, 12:09
Temperatura oleju w skrzyni biegów. Matrixy aktywujesz tak samo jak światła drogowe w Atece
Tak matrixy to nic innego jak światła drogowe tylko ze świecą cały czas, aby nie oślepiać innych kierowców podzielone diody wyłączają się .
Tak to temperatura oleju w skrzyni biegów, środkowa to oleju silnika a ostatnia to ciecz chłodząca.
Jest-Cupra Formentor FL 1.5 e-TSI m-HEV ACT DSG7 150KM Był - Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Obrazek

Lu_83
Samochód: Seat Ibiza
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Lu_83 »

Misiek pisze:
Skylla pisze:
Ok, ale jak to wyłączyć aby odkryć całkowity przebieg? Nie mam jeszcze auta dlatego nie mogę się tym pobawić. Wiem że jest on na wyświetlaczu od navigacji dostępny też. Chodzi o większe zegary 10.25"
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG - 2023r

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 940 razy
Otrzymał podziękowań: 1485 razy

Post autor: Misiek »

Lu_83 pisze:
11 gru 2024, 0:19
Misiek pisze:
Skylla pisze:
Ok, ale jak to wyłączyć aby odkryć całkowity przebieg? Nie mam jeszcze auta dlatego nie mogę się tym pobawić. Wiem że jest on na wyświetlaczu od navigacji dostępny też. Chodzi o większe zegary 10.25"
Ja go widzę tylko po wyłączeniu zapłonu, na "podsumowaniu" zakończonej / ostatniej jazdy.. I w zasadzie chyba słusznie, bo całkowity przebieg nie należy do najważniejszych danych, więc nie jest / nie musi być widoczny przez cały czas.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

Lu_83
Samochód: Seat Ibiza
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Lu_83 »

Misiek pisze:
11 gru 2024, 1:39
Lu_83 pisze:
Misiek pisze:
Ja go widzę tylko po wyłączeniu zapłonu, na "podsumowaniu" zakończonej / ostatniej jazdy.. I w zasadzie chyba słusznie, bo całkowity przebieg nie należy do najważniejszych danych, więc nie jest / nie musi być widoczny przez cały czas.
A jak wyklikać ten przebieg na ekranie głównym navigacji w każdej chwili?
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG - 2023r

flash
Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
Podziękował: 28 razy
Otrzymał podziękowań: 75 razy

Post autor: flash »

Lu_83 pisze:
11 gru 2024, 17:47
Misiek pisze:
11 gru 2024, 1:39
Lu_83 pisze:

A jak wyklikać ten przebieg na ekranie głównym navigacji w każdej chwili?
Ogranicznik prędkości i tempomat mają swoje ikonki w tym samym miejscu. Jak wyłączymy tą funkcjonalność (przyciskiem na kierownicy) (wersję ogranicznik/tempomat też zmieniamy przyciskami na kierownicy), to ikonki znikną i ukaże się całkowity przebieg w miejscu zaznaczonym na zielono na poniższym zdjęciu (by @Onski).

Obrazek

ODPOWIEDZ