To co pochwalisz się jaki rabat dostałeś ? Jesteś facetem z branży, mam nadzieję, że "koledzy" na Tobie nie zarobili za dużo ;P
Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !
- Kris_G
- Samochód: Cupra Ateca 1.5 DSG
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 20 razy
Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !
Tematem dyskusji jest 5,5% upustu od dealera. Zatem czekamy na PDF'a to potwierdzającego.
Ps. To ile ja dałem za autem nic do tej rozmowy nie wnosi.
Ps. To ile ja dałem za autem nic do tej rozmowy nie wnosi.
- Ocena: 4.76%
-
- Samochód: Skoda
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 41 razy
Oczywiście, że wnosi i to bardzo dużo, bo jeśli dostałeś rabat dodatkowy 4% i mówili Ci, że to maks jaki mogą dać to wprowadzili Cię w błąd. Już ktoś na tym forum pisał, że dostał ponad 5% więc dziwi mnie, ze drążysz temat. Przecież nikt Ci nie zwróci już tej różnicy.
- Kris_G
- Samochód: Cupra Ateca 1.5 DSG
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 20 razy
Ale kto Ci mówi że ja dostałem 1, 2, 3, czy 15%? Nie mówiłem nic takiego. I nie zamierzam.
Po prostu chcę zobaczyć ten rabat 5,5% o którym mówisz, ale którego potwierdzić nie możesz... Opowiadasz o nim więc go potwierdź. No chyba że 5,5% to bajki bez pokrycia. Spoko.
To był mój ostatni post odnośnie rabatowania.
Po prostu chcę zobaczyć ten rabat 5,5% o którym mówisz, ale którego potwierdzić nie możesz... Opowiadasz o nim więc go potwierdź. No chyba że 5,5% to bajki bez pokrycia. Spoko.
-
Dealer ma 6% nie licząc bonusa, a więc czy nie da Ci nic czy da Ci 6%, a do zerówki dołoży to już jego prywatna sprawa. Ja tego nie oceniam, mamy wolny rynek, dla mnie mogą ze stratą oddawać, sam wiele rzeczy oddawałem poniżej ceny zakupu bo z bonusa miałem 5 % i mi się opłacało.
- DarekWa
- Samochód: Seat Ateca XC 2.0 TSI 190 KM 4Drive DSG7 (RM20)
- Otrzymał podziękowań: 23 razy
Rabaty nie zawsze są uwzględnione na fakturze jako zapis. Ja tak miałem. Na fakturze była tylko uzgodniona kwota.Kris_G pisze:Ale kto Ci mówi że ja dostałem 1, 2, 3, czy 15%? Nie mówiłem nic takiego. I nie zamierzam.
Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
-
Oczywiście, że tak, już facetowi nie będę tłumaczyć bo on jest znawcą, ja dostałem ofertę po cenniku a jak przyszło do płatności to miałem już na FV uwzględnione wszystkie bonusy, mało tego na zamówieniu mam finalną cenę bez konfiguracji itd. ....
-
- Samochód: ATECA 2016, 1.4 TSI, Xcellence, manual
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Ale piszesz że to przy wciskaniu sprzęgła tylko? U mnie to zarówno na wciśniętym jak i odpuszczonym, do tego bardziej to brzęczenie niż trzeszczenie.kapelusznik pisze: ↑11 sty 2025, 19:21Ja miałem delikatne trzeszczenie czasami przy wciskaniu sprzęgła.AtecaWW pisze: ↑10 sty 2025, 14:35Czy ktoś spotkał się może z dziwnym dźwiękiem, jakby metalicznym brzęczeniem, dochodzącym spod podłogi auta z okolic jego środka? Dźwięk pojawia się na niskich biegach gdy np przyspieszam i odpuszczam gaz, albo dojeżdżam do skrzyżowania i wciskam sprzęgło, ale przy wciśniętym gazie chyba też się czasami pojawia. Ostatnio auto było w warsztacie na wymianie hamulców i zgłosiłem to przy okazji ale jak to złośliwie bywa w takich sytuacjach objawy magicznie ustały na ten czas, albo zwyczajnie auto musi być w ruchu żeby się to objawiło. Mechanik znalazł mała dziurkę w przedostatnim tłumiku i zaspawał, ale to nie było to bo nic to nie zmieniło. Mam wrażenie że to coś z osłoną, ale nie mam kiedy podjechać na jakiś kanał żeby zweryfikować. Miał ktoś coś podobnego? Silnik 1.4 TSI i manual, jeśli ma to znaczenie.
Do wymiany był wysprzęglik.
-
- Samochód: Seat Ateca XC 2.0 TSI
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Wyjęcie akumulatora do ładowania nie pamiętam już jak to zrobić by syrena alarmu się nie włączyła (już kiedyś to robiłem ale zapomniałem jak) będę wdzięczny za podpowiedz niechce kombinować
-
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 959 razy
- Otrzymał podziękowań: 1528 razy
Do ładowania nie ma potrzeby wyjmowania akumulatora, podłączasz ładowarkę, najlepiej taką inteligentną z wieloma programami, i "idziesz spać".
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie