Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !

Dyskusje na temat Seata Ateca I generacji (2016-)
Luk4as
Samochód: Skoda
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 41 razy

Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !

Post autor: Luk4as »

Kris_G pisze:
17 sty 2025, 15:11
Mechanizm znam doskonale bo sam siedziałem po drugiej stronie biurka ;) Stąd moja dociekliwość jak ktoś dał 5,5%. Masz ofertę w PDF? ;)
To co pochwalisz się jaki rabat dostałeś ? Jesteś facetem z branży, mam nadzieję, że "koledzy" na Tobie nie zarobili za dużo ;P

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Awatar użytkownika
Kris_G
Samochód: Cupra Ateca 1.5 DSG
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy

Post autor: Kris_G »

Tematem dyskusji jest 5,5% upustu od dealera. Zatem czekamy na PDF'a to potwierdzającego.

Ps. To ile ja dałem za autem nic do tej rozmowy nie wnosi.
Za ten post autor Kris_G otrzymał podziękowanie:
dzwoniec (18 sty 2025, 19:57)
Ocena: 4.76%
Cupra Ateca 1.5 DSG '24
Obrazek
S E N N A fan

Luk4as

Oczywiście, że wnosi i to bardzo dużo, bo jeśli dostałeś rabat dodatkowy 4% i mówili Ci, że to maks jaki mogą dać to wprowadzili Cię w błąd. Już ktoś na tym forum pisał, że dostał ponad 5% więc dziwi mnie, ze drążysz temat. Przecież nikt Ci nie zwróci już tej różnicy.

Awatar użytkownika
Kris_G
Samochód: Cupra Ateca 1.5 DSG
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy

Post autor: Kris_G »

Ale kto Ci mówi że ja dostałem 1, 2, 3, czy 15%? Nie mówiłem nic takiego. I nie zamierzam.

Po prostu chcę zobaczyć ten rabat 5,5% o którym mówisz, ale którego potwierdzić nie możesz... Opowiadasz o nim więc go potwierdź. No chyba że 5,5% to bajki bez pokrycia. Spoko.

To był mój ostatni post odnośnie rabatowania.
Za ten post autor Kris_G otrzymał podziękowanie:
dzwoniec (18 sty 2025, 18:41)
Cupra Ateca 1.5 DSG '24
Obrazek
S E N N A fan

Luk4as

Dealer ma 6% nie licząc bonusa, a więc czy nie da Ci nic czy da Ci 6%, a do zerówki dołoży to już jego prywatna sprawa. Ja tego nie oceniam, mamy wolny rynek, dla mnie mogą ze stratą oddawać, sam wiele rzeczy oddawałem poniżej ceny zakupu bo z bonusa miałem 5 % i mi się opłacało.

Awatar użytkownika
DarekWa
Samochód: Seat Ateca XC 2.0 TSI 190 KM 4Drive DSG7 (RM20)
Otrzymał podziękowań: 23 razy

Post autor: DarekWa »

Kris_G pisze:Ale kto Ci mówi że ja dostałem 1, 2, 3, czy 15%? Nie mówiłem nic takiego. I nie zamierzam.

Po prostu chcę zobaczyć ten rabat 5,5% o którym mówisz, ale którego potwierdzić nie możesz... Opowiadasz o nim więc go potwierdź. No chyba że 5,5% to bajki bez pokrycia. Spoko.

To był mój ostatni post odnośnie rabatowania.
Rabaty nie zawsze są uwzględnione na fakturze jako zapis. Ja tak miałem. Na fakturze była tylko uzgodniona kwota.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Luk4as

Oczywiście, że tak, już facetowi nie będę tłumaczyć bo on jest znawcą, ja dostałem ofertę po cenniku a jak przyszło do płatności to miałem już na FV uwzględnione wszystkie bonusy, mało tego na zamówieniu mam finalną cenę bez konfiguracji itd. ....

AtecaWW
Samochód: ATECA 2016, 1.4 TSI, Xcellence, manual
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: AtecaWW »

kapelusznik pisze:
11 sty 2025, 19:21
AtecaWW pisze:
10 sty 2025, 14:35
Czy ktoś spotkał się może z dziwnym dźwiękiem, jakby metalicznym brzęczeniem, dochodzącym spod podłogi auta z okolic jego środka? Dźwięk pojawia się na niskich biegach gdy np przyspieszam i odpuszczam gaz, albo dojeżdżam do skrzyżowania i wciskam sprzęgło, ale przy wciśniętym gazie chyba też się czasami pojawia. Ostatnio auto było w warsztacie na wymianie hamulców i zgłosiłem to przy okazji ale jak to złośliwie bywa w takich sytuacjach objawy magicznie ustały na ten czas, albo zwyczajnie auto musi być w ruchu żeby się to objawiło. Mechanik znalazł mała dziurkę w przedostatnim tłumiku i zaspawał, ale to nie było to bo nic to nie zmieniło. Mam wrażenie że to coś z osłoną, ale nie mam kiedy podjechać na jakiś kanał żeby zweryfikować. Miał ktoś coś podobnego? Silnik 1.4 TSI i manual, jeśli ma to znaczenie.
Ja miałem delikatne trzeszczenie czasami przy wciskaniu sprzęgła.
Do wymiany był wysprzęglik.
Ale piszesz że to przy wciskaniu sprzęgła tylko? U mnie to zarówno na wciśniętym jak i odpuszczonym, do tego bardziej to brzęczenie niż trzeszczenie.
Za ten post autor AtecaWW otrzymał podziękowanie:
dzwoniec (22 sty 2025, 20:41)

sssebas78
Samochód: Seat Ateca XC 2.0 TSI
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: sssebas78 »

Wyjęcie akumulatora do ładowania nie pamiętam już jak to zrobić by syrena alarmu się nie włączyła (już kiedyś to robiłem ale zapomniałem jak) będę wdzięczny za podpowiedz niechce kombinować

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 959 razy
Otrzymał podziękowań: 1528 razy

Post autor: Misiek »

sssebas78 pisze:
23 sty 2025, 21:18
Wyjęcie akumulatora do ładowania nie pamiętam już jak to zrobić by syrena alarmu się nie włączyła (już kiedyś to robiłem ale zapomniałem jak) będę wdzięczny za podpowiedz niechce kombinować
Do ładowania nie ma potrzeby wyjmowania akumulatora, podłączasz ładowarkę, najlepiej taką inteligentną z wieloma programami, i "idziesz spać".
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

ODPOWIEDZ