U mnie tak, ale faktycznie początkowo także się dziwiłem, jednak jak zobaczyłem, że gasną po jakimś czasie (co ciekawe, po rożnym w zależności od odległości od wyłączenia zapłonu do otwarcia drzwi), to teraz już nawet nie zaglądam, bo TTTM, i tym razem to nie standardowa wymówka ASO.
Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !
-
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 959 razy
- Otrzymał podziękowań: 1522 razy
Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 

- TomeL
- Samochód: Ateca FR 2.0 TSI FL
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 31 razy
Cześć. Czy to normalne, że przy blokowaniu zamka klapki wlewu paliwa po ruszeniu słychać wyraźny stuk? Jak tam u Was z tym? Albo mam sklerozę albo wcześniej było to dyskretnie jesze..
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
-
- Samochód: SEAT ATECA 1.5 150 DSG
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
-
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 32 razy
-
- Samochód: Seat Ateca Reference 1.0 TSI
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
No trzeszczenie, ale tylko przy akcji wciśnięcie/wycisniecieAtecaWW pisze: ↑22 sty 2025, 19:52Ale piszesz że to przy wciskaniu sprzęgła tylko? U mnie to zarówno na wciśniętym jak i odpuszczonym, do tego bardziej to brzęczenie niż trzeszczenie.kapelusznik pisze: ↑11 sty 2025, 19:21Ja miałem delikatne trzeszczenie czasami przy wciskaniu sprzęgła.AtecaWW pisze: ↑10 sty 2025, 14:35Czy ktoś spotkał się może z dziwnym dźwiękiem, jakby metalicznym brzęczeniem, dochodzącym spod podłogi auta z okolic jego środka? Dźwięk pojawia się na niskich biegach gdy np przyspieszam i odpuszczam gaz, albo dojeżdżam do skrzyżowania i wciskam sprzęgło, ale przy wciśniętym gazie chyba też się czasami pojawia. Ostatnio auto było w warsztacie na wymianie hamulców i zgłosiłem to przy okazji ale jak to złośliwie bywa w takich sytuacjach objawy magicznie ustały na ten czas, albo zwyczajnie auto musi być w ruchu żeby się to objawiło. Mechanik znalazł mała dziurkę w przedostatnim tłumiku i zaspawał, ale to nie było to bo nic to nie zmieniło. Mam wrażenie że to coś z osłoną, ale nie mam kiedy podjechać na jakiś kanał żeby zweryfikować. Miał ktoś coś podobnego? Silnik 1.4 TSI i manual, jeśli ma to znaczenie.
Do wymiany był wysprzęglik.
-
- Samochód: Seat Ibiza
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Potwierdzam, w instrukcji jest coś takiego napisane że podczas jazdy automatycznie blokuje drzwi bez klapki wlewu by umożliwić zatankowanie bez opuszczania auta. Nie wiem co prawda gdzie tak tankują ale instrukcja nie kłamie

Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG - 2023r
-
- Samochód: Ateca 2.0 TSI FR DSG 4drive
- Podziękował: 246 razy
- Otrzymał podziękowań: 81 razy
Są kraje i stacje, gdzie gdy tankujesz samodzielnie masz inną cenę niż gdy tankuje Ci pracownik stacji. We Włoszech tak było. Tak więc być może ma to sens

-
- Samochód: Ateca
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
U mnie nie stuka przy blokowaniu. W obdeleven mozna wl/wyl blokowanie.
-
- Samochód: Skoda
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 41 razy
Tak to normalny dzwiek ze stuka. Przerabialem to w swoich Atekach. Zawszw mialem wlaczone ryglowanie zamkow a ze to bylo w tym samym czasie co ryglowanie klapki wlewu to tego nie zauwazalek. Dopiero jak wylaczylem ryglowanie zamkow to zaczelo mi to sie rzucac w uszy. Oczywiscue testowalem to na mojej nowek Arece i jest to samo wiec tak ma byc i nie przejmowac sie