Sam jadę 7.01.
Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
-
Skylla
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 43 razy
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
Z postów wynika, że po wizycie w tym samym serwisie jednym pomogło, innym nie, więc wiesz ... 
Sam jadę 7.01.
Sam jadę 7.01.
-
SP2SJG
- Samochód: Seat Ateca 2024 1.5TSI S&S
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
Jestem po wizycie w serwisie ASO SEAT Gdynia, Ateca z kwietnia 2024 i wygląda na to, że akcja zakończona sukcesem.
Reflektory zaczęły pracować tak jak powinny - po załadowaniu bagażnika od razu widać reakcję - światła opuszczają się
Reflektory zaczęły pracować tak jak powinny - po załadowaniu bagażnika od razu widać reakcję - światła opuszczają się
- Ocena: 4.76%
-
darekkierz
- Samochód: seat Ateca 1,5 150 KM
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Jestem po 4 - tej wizycie w serwisie ASO SEAT Gdynia.
Niestety moja Ateca dalej nie potrafi sama ustawiać świateł.
Po załadowaniu bagażnika "świeci w niebo."
Wysyłają zapytanie do producenta co z tym zrobić.
- kmw
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
poradzili sobie z tym w końcu, czy nadal światła Ci się nie regulują prawidłowo?darekkierz pisze: ↑07 sty 2025, 19:21Jestem po 4 - tej wizycie w serwisie ASO SEAT Gdynia.
-
Bloodman
- Samochód: Ateca 1,5 TSI
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Cześć Kolego, czy możesz mi podpowiedzieć jak ustawiłeś imbusem światełka, jestem po akcji ale odnoszę wrażenie że ciut za wysoko jednak świecą. Jakiś manual?gerwg pisze: ↑31 gru 2024, 14:15U mnie akcja zakończona powodzeniem.
Wcześniej tylko podnosiły się po ruszeniu i obniżały się po zatrzymaniu. Obniżyłem imbusem i było ok - tzn. nie oślepiały, ale poziomowanie nie działało. Po akcji lampy się rozhulały i latają góra/dól jak trzeba.![]()
Nawet po dodaniu gazu - przy zaciągniętym ręcznym - ich poziomowanie jest widoczne:
Przy obciążaniu bagażnika światła potrzebują jakiś 2-3 sekund na wypoziomowanie. Podczas jazdy reagują szybciej.
W końcu!
-
Skylla
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Otrzymał podziękowań: 43 razy
Podjedź na stację kontroli, niech ci to ustawią na przyrządzie, a nie na oko w domu.
-
gerwg
- Samochód: Ateca
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Też zalecam OSKP.
Nie jest to rocket science i mając do dyspozycji ścianę i 10 m da radę to samodzielnie ustawić.
Zakres poprawny to +3 do -5 cm na 10 m. Wartość "0" wyznacza linia świateł gdy auto stoi bezpośrednio przy ścianie.
Wymagania są określone w punkcie 4.1.2. c) tabeli https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDe ... 0240000141

- Kris_G
- Samochód: Cupra Ateca 1.5 DSG
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Ja tylko dodam od siebie że również istotne będzie równe, płaskie, wypoziomowane podłoże.
-
krowka1978
- Samochód: Seat Ateca, FIAT 500X
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 52 razy
Dlaczego nikt nie wspomina, że należy włączyć przed regulacją tryb nastaw reflektorów przez OBD?
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI EVO2 DSG 7 150KM Velvet Red 2023
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016
-
patryk7133
- Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 80 razy
Nie zapomnij o sprawdzeniu ciśnienia w kołach