Tego nie wiemy. Może jakiś soft się zmieniał, może dostawca części... Jedno wielkie gdybanie co jest faktyczną przyczyną, tym bardziej że w niektórych autach poziomowanie działa, w innych nie działa (mówimy o 1.0 i 1.5)...
Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
- Kris_G
- Samochód: Cupra Ateca 1.5 DSG
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
-
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
Dokładnie tak to wygląda.
Ale jak przeanalizowałem wszystkie posty to chyba troszkę różne były objawy u niektórych...
-
- Samochód: Cupra Ateca 1.5
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Od jakiegos czasu czytam to forum bo miałem ten sam problem w swojej Cupra Ateca 1.5. Tydzien temu umówiłem się do serwisu (MotorPol Wrocław) aby mieć na papierze, że coś jest nie tak i:
- wczoraj byłem w serwisie
- okazało się, że od 19 listopada tak jak piszecie została uruchomiona akcja serwisowa
- moja Ateca (rocznik 2024, ale niestety nie znam miesiaca produkcji) się kwalifikowała
- zostało zaktualizowane oprogramowanie
- pierwsza jazda po akcji serwisowej wygląda bardzo obiecująco, jest diametralna różnica - nie testowałem z obciążeniem jeszcze
Jak będziecie na te akcje jechać to szykujcie się na 2,5h czekania. Nawet oni byli nieco zdziwieni, że to trochę trwa (byłem pierwszy w MotorPol, który miał tą akcje robioną).
Także jest nadzieja
- okazało się, że od 19 listopada tak jak piszecie została uruchomiona akcja serwisowa
- moja Ateca (rocznik 2024, ale niestety nie znam miesiaca produkcji) się kwalifikowała
- pierwsza jazda po akcji serwisowej wygląda bardzo obiecująco, jest diametralna różnica - nie testowałem z obciążeniem jeszcze
Jak będziecie na te akcje jechać to szykujcie się na 2,5h czekania. Nawet oni byli nieco zdziwieni, że to trochę trwa (byłem pierwszy w MotorPol, który miał tą akcje robioną).
Także jest nadzieja
- Za ten post autor spocker otrzymał podziękowania (w sumie 3):
- arbal (21 lis 2024, 8:23) • darekkierz (21 lis 2024, 10:32) • Endrju (21 lis 2024, 14:26)
- Ocena: 15%
-
- Samochód: seat Ateca 1,5 150 KM
- Podziękował: 7 razy
Jestem po serwisie.Test w garażu z obciążeniem wyszedł tak jak przed tą akcją serwisową--światła przy obciążeniu w bagazniku ok.100kg świecą wyżej niż bez obciążenia.Sprawdzone dodanie obciążenia na chodzącym silniku oraz przy ponownym odpaleniu z obciążeniem.Sprawdzę jeszcze po zmroku podczas jazdy,ale kiepsko to widzę.
-
- Samochód: seat Ateca 1,5 150 KM
- Podziękował: 7 razy
U mnie też mówili,że aktualizują oprogramowanie.W Gdyńskim seacie na morskiej trwało to 1,5 godz.spocker pisze: ↑21 lis 2024, 8:17Od jakiegos czasu czytam to forum bo miałem ten sam problem w swojej Cupra Ateca 1.5. Tydzien temu umówiłem się do serwisu (MotorPol Wrocław) aby mieć na papierze, że coś jest nie tak i:
Także jest nadzieja
-
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Mam info z ASO, że stopniowo dopisuja VINy samochodów do tej akcji.
Więc trzeba czekać....
Wyglada że jest to jednak jedno rozwiązanie na wszystkie samochody...
Więc trzeba czekać....
Wyglada że jest to jednak jedno rozwiązanie na wszystkie samochody...
- kmw
- Podziękował: 61 razy
- Otrzymał podziękowań: 46 razy
Udało mi się w końcu dodzwonić do ASO, ale mój samochód z kwietnia, mimo tego, że byłem jedną z pierwszych osób, które zgłaszały problem nie jest objęty tą akcją. Pewnie kara za założenie tego tematu
A na poważnie, jeśli tak ma to działać jak opisujecie, czyli źle, to kiepsko to wygląda. Bo sprawa może się ciągnąć kolejne miesiące jeśli w ogóle będą pracować nad kolejnymi poprawkami oprogramowania.
A na poważnie, jeśli tak ma to działać jak opisujecie, czyli źle, to kiepsko to wygląda. Bo sprawa może się ciągnąć kolejne miesiące jeśli w ogóle będą pracować nad kolejnymi poprawkami oprogramowania.
-
- Samochód: Ateca 1.5
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
Cześć. Umówiony jestem na 29.10 (Motorpol) i liczę, że będzie dobrze. Na szczęście szybko robi się ciemno, więc szybko będzie można sprawdzić, co na pewno zrobię zaraz po odbiorze auta.
-
- Samochód: Seat Ateca 2024, 1.5 TSI 150km Style
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Ja dzisiaj o 17 odbieram samochód z ASO i od razu zrobię test tego nowego oprogramowania
- Za ten post autor Rebes otrzymał podziękowania (w sumie 3):
- arbal (21 lis 2024, 13:52) • piotr.bawol (21 lis 2024, 14:22) • darekkierz (21 lis 2024, 15:39)
- Ocena: 15%
-
- Samochód: Ateca Xperience 1,5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Przed chwilą dzwoniłem serwisu. I od razu poinformowano mnie, że jest akcja serwisowa. Będą obdzwaniać klientów. Umówiony termin.