Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa

Dyskusje na temat Seata Ateca I generacji (2016-)
Skylla
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
Podziękował: 15 razy
Otrzymał podziękowań: 31 razy

Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa

Post autor: Skylla »

Dzwoniłem i mojego auta wyprodukowanego w kwietniu także nie ma na liście.
Za ten post autor Skylla otrzymał podziękowanie:
bigmazi (07 gru 2024, 10:31)
Ocena: 4.76%

Sponsor

Kalinski

Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

arbal
Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: arbal »

Parę samochodu wezwali.
Zrobili akcje serwisowa, żeby nadzór dozoru technicznego dał im spokój (zgłosiłem to tam i dostałem list że producent zrobił akcje) i nie zabrał homologacji.
I sprawa ucichła, a my dalej jeździmy niesprawnymi samochodami i jesteśmy zagrożeniem na drodze...

szwyr
Samochód: Seat Ateca Style 1.5 TSI DSG
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: szwyr »

Style 1.5 DSG komputer w wersji bieda (z gałkami) - aktualizacja zrobiona, wydaje się działać poprawnie.

SP2SJG
Samochód: Seat Ateca 2024 1.5TSI S&S
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: SP2SJG »

szwyr pisze:
11 gru 2024, 9:53
Style 1.5 DSG komputer w wersji bieda (z gałkami) - aktualizacja zrobiona, wydaje się działać poprawnie.
Czy możesz podzielić się informacją w którym miesiącu został wyprodukowany?

Mój kwietniowy nadal czeka. Próbowałem ich pogonić i wyeskalować problem do pana Quality Directora, który podpisał się pod homologacją - SEAT Hiszpania przekierował sprawę z powrotem do VW Polska.
Za ten post autor SP2SJG otrzymał podziękowania (w sumie 2):
arbal (13 gru 2024, 6:43) • kmw (13 gru 2024, 9:31)
Ocena: 9.52%

Lu_83
Samochód: Seat Ibiza
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Lu_83 »

Jakiego okresu produkcji dotyczy ten problem? Planuje zakup auta wyprodukowanego grudzień 2023 r. Sprzedaje salon więc czy można jakoś się dowiedzieć przed odbiorem czy jest tym objęty?
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG - 2023r

Skylla
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
Podziękował: 15 razy
Otrzymał podziękowań: 31 razy

Post autor: Skylla »

Wydaje mi się, że pierwsze zgłaszane tutaj auta były z kwietnia 2024.
Za ten post autor Skylla otrzymał podziękowanie:
kmw (13 gru 2024, 9:32)
Ocena: 4.76%

UnlimitedPL
Samochód: Ateca 1.0 TSI 110KM
Podziękował: 1 raz

Post autor: UnlimitedPL »

Kris_G pisze:
17 lis 2024, 2:05
Hmmm,

Sprawdziłem u siebie czy poziomowanie świateł u mnie działa (Cupra Ateca 1.5 odebrana w połowie października).

Wcześniej raz już sprawdzałem tak na szybko, ale wtedy chyba miałem zgaszony silnik (sprawdziłem - poziomowanie w Atece nie działa na wyłączonym silniku, w przeciwieństwie do Golfa 7 z xenonami w którym poziomowanie działa nawet na zgaszonym).

Mocno to dziwne, ale faktycznie na drodze przez ten miesiąc od odebrania nikt mi z przeciwka nie mrugał...
Czyżbym miał jedyny egzemplarz Ateki '24 z belką skrętną w której poziomowanie jednak działa?

Fajnie zaprezentowane. Działa ale wymaga kalibracji. Z obciążeniem światła świecą dużo niżej niż bez obciążenia, a powinny identycznie. Chyba idzie to ustawić w adaptacjach

Awatar użytkownika
kmw
Podziękował: 66 razy
Otrzymał podziękowań: 55 razy

Post autor: kmw »

Wczoraj byłem w serwisie, niby mój nie był na liście do tej akcji, ale serwis stwierdził kilka dni temu, że dostali potwierdzenie od importera/producenta, że można próbować. Mówili, że pewnie wszystkie będą wzywane, tylko, że producent wzywa na razie część VINów, żeby nie zjechały się wszystkie auta na raz. Ile w tym prawdy - nie wiem.
U mnie wykonali akcję i poziomowanie w końcu działa :) Przy obciążaniu na postoju faktycznie dość leniwie światła się obniżają, ale w czasie jazdy i mocniejszego hamowania kiedy przód się trochę ugina widać, jak światła natychmiast się podwyższają i obniżają kiedy przestaję hamować i przód idzie do góry. Światła wyregulowane, świecą bardzo ładnie, wreszcie oświetlają duży obszar i nie świecą za krótko i co najważniejsze nikt mi nie migał, a zrobiłem wczoraj około 100 km. Jestem zadowolony, bo w końcu jazda po zmroku, to przyjemność, a nie nerwy. Szkoda tylko, że aż tak długo to trwało.
Za ten post autor kmw otrzymał podziękowania (w sumie 3):
arbal (13 gru 2024, 15:19) • Vit (16 gru 2024, 12:20) • piotr.bawol (16 gru 2024, 18:56)
Ocena: 14.29%

Vit
Samochód: Ateca 1.5 DSG 2024
Podziękował: 1 raz

Post autor: Vit »

Napisz proszę w którym serwisie robiłeś tą naprawę ? ponieważ w Opolu dostałem informacje , że bez VINu nic nie mogą zrobić nawet gdyby chcieli.

arbal
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: arbal »

Dzisiaj dostałem telefon z ASO.
Cupra z hakiem.
Dopisali mój samochód, produkcja kwiecień 2024.
Więc coś się rusza i kolejne samochody dopisuja.

ODPOWIEDZ