Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
-
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 31 razy
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
Też właśnie dostałem telefon, termin na początku stycznia. Seat wyprodukowany w kwietniu br.
-
- Samochód: Seat Ateca 1,5 Xperience, rok 2024
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
Dzisiaj odebrałem samochód z serwisu Ateca 1,5 Xperience z kwietnia 2024 r. Wygląda na to, że jest ok. Na pewno światła zachowują się inaczej.
-
- Samochód: Ateca 1.5 DSG 2024
- Podziękował: 1 raz
Po 32 dniach w serwisie ( Opole ) moja Ateca ( z kwietnia 2024 ) odebrana i gotowa do jazdy
-
- Samochód: seat Ateca 1,5 150 KM
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
A u mnie 3 wizyta z tymi światłami 23 grudnia.Po poprzednich dwóch wizytach w ramach akcji serwisowej dalej nie działa samopoziomowanie świateł. Ponoć już wiedzą jak to zrobić żeby światła działały prawidłowo.
Seat Gdynia ul.Morska
Seat Gdynia ul.Morska
-
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Cupra Ateca 1,5 z hakiem.
ASO Toruń
Wgrany nowy soft, czas około 1,5h.
Na tą chwilę wygląda, że problem rozwiązany.
Autopoziomowanie działa.
ASO Toruń
Wgrany nowy soft, czas około 1,5h.
Na tą chwilę wygląda, że problem rozwiązany.
Autopoziomowanie działa.
-
- Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience 2024
- Podziękował: 5 razy
U mnie po akcji światła świecą na pewno niżej, widzę to głównie gdy przełączam na długie bo wtedy widać wyraźną różnicę a wcześniej była ona niewielka. Jednak przy teście obciążenia bagażnika jak siadam w nim to światła się podnoszą i tak zostają, dopiero jak zejdę z bagażnika to wracają do poprzedniej pozycji. Nie wygląda to zatem jak na tym filmie, który był kilka stron wcześniej, więc coś chyba nie do końca wyszło...
-
- Samochód: Ateca(2024)1.5TSI DSG STYLE
- Podziękował: 0
Druga wizyta w Pol-Car 19.12 ponownie wgrano soft ,o dziwo wgranie trwało ok 30min . Światła wyregulowane na stacji , mogę potwierdzić ze tym razem się udało , wszystko działa normalnie i można bezpiecznie jeździć , pozdrawiam
-
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 944 razy
- Otrzymał podziękowań: 1489 razy
Czyli nie udało się zrobić, bo obniżyć na stałe wysokość świecenia potrafi chyba każdy, to żadna tajemna sztuka, a światła mają się same opuszczać po dociążeniu, szczególnie bagażnika. Radzę jechać z reklamacją.r4m pisze: ↑23 gru 2024, 10:05U mnie po akcji światła świecą na pewno niżej, widzę to głównie gdy przełączam na długie bo wtedy widać wyraźną różnicę a wcześniej była ona niewielka. Jednak przy teście obciążenia bagażnika jak siadam w nim to światła się podnoszą i tak zostają, dopiero jak zejdę z bagażnika to wracają do poprzedniej pozycji. Nie wygląda to zatem jak na tym filmie, który był kilka stron wcześniej, więc coś chyba nie do końca wyszło...
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie