Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa

Dyskusje na temat Seata Ateca I generacji (2016-)
Skylla
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
Podziękował: 15 razy
Otrzymał podziękowań: 31 razy

Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa

Post autor: Skylla »

Też właśnie dostałem telefon, termin na początku stycznia. Seat wyprodukowany w kwietniu br.

Sponsor

Kalinski

Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Wojbar1967
Samochód: Seat Ateca 1,5 Xperience, rok 2024
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Wojbar1967 »

Dzisiaj odebrałem samochód z serwisu Ateca 1,5 Xperience z kwietnia 2024 r. Wygląda na to, że jest ok. Na pewno światła zachowują się inaczej.

Bloodman
Samochód: Ateca 1,5 TSI
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Bloodman »

Uratowani!!! Atca stała w Szczecinie miesiąc, dzisiaj normalnie można jeździć....

Vit
Samochód: Ateca 1.5 DSG 2024
Podziękował: 1 raz

Post autor: Vit »

Po 32 dniach w serwisie ( Opole ) moja Ateca ( z kwietnia 2024 ) odebrana i gotowa do jazdy

darekkierz
Samochód: seat Ateca 1,5 150 KM
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: darekkierz »

A u mnie 3 wizyta z tymi światłami 23 grudnia.Po poprzednich dwóch wizytach w ramach akcji serwisowej dalej nie działa samopoziomowanie świateł. Ponoć już wiedzą jak to zrobić żeby światła działały prawidłowo.
Seat Gdynia ul.Morska

arbal
Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: arbal »

Cupra Ateca 1,5 z hakiem.
ASO Toruń
Wgrany nowy soft, czas około 1,5h.
Na tą chwilę wygląda, że problem rozwiązany.
Autopoziomowanie działa.

r4m
Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience 2024
Podziękował: 5 razy

Post autor: r4m »

U mnie po akcji światła świecą na pewno niżej, widzę to głównie gdy przełączam na długie bo wtedy widać wyraźną różnicę a wcześniej była ona niewielka. Jednak przy teście obciążenia bagażnika jak siadam w nim to światła się podnoszą i tak zostają, dopiero jak zejdę z bagażnika to wracają do poprzedniej pozycji. Nie wygląda to zatem jak na tym filmie, który był kilka stron wcześniej, więc coś chyba nie do końca wyszło...

Skylla
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
Podziękował: 15 razy
Otrzymał podziękowań: 31 razy

Post autor: Skylla »

Kiedy i gdzie robiłeś?

Pedro1922
Samochód: Ateca(2024)1.5TSI DSG STYLE

Post autor: Pedro1922 »

Pedro1922 pisze:
04 gru 2024, 15:08
U mnie produkcja z połowy czerwca , akcja serwisowa pol-car suchy las , zero poprawy ,obniżyłem mechanicznie o dwa obroty .radio z gałkami , pozdrawiam
Druga wizyta w Pol-Car 19.12 ponownie wgrano soft ,o dziwo wgranie trwało ok 30min . Światła wyregulowane na stacji , mogę potwierdzić ze tym razem się udało , wszystko działa normalnie i można bezpiecznie jeździć , pozdrawiam

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 944 razy
Otrzymał podziękowań: 1489 razy

Post autor: Misiek »

r4m pisze:
23 gru 2024, 10:05
U mnie po akcji światła świecą na pewno niżej, widzę to głównie gdy przełączam na długie bo wtedy widać wyraźną różnicę a wcześniej była ona niewielka. Jednak przy teście obciążenia bagażnika jak siadam w nim to światła się podnoszą i tak zostają, dopiero jak zejdę z bagażnika to wracają do poprzedniej pozycji. Nie wygląda to zatem jak na tym filmie, który był kilka stron wcześniej, więc coś chyba nie do końca wyszło...
Czyli nie udało się zrobić, bo obniżyć na stałe wysokość świecenia potrafi chyba każdy, to żadna tajemna sztuka, a światła mają się same opuszczać po dociążeniu, szczególnie bagażnika. Radzę jechać z reklamacją.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

ODPOWIEDZ