Sorry, faktycznie, ale ja zadałem przy okazji opinii o szybie jedno krótkie pytanie, a wyszła z tego cała dyskusja zdecydowanie nie na temat tego wątku.
Ogrzewana przednia szyba.
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2503 razy
Re: Ogrzewana przednia szyba.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
pevles
- Samochód: ateca
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
A tak z ciekawości to czy warto jest decydować się na ogrzewana szybę przednią przy astygmatyzmie? Słyszałem,ze rozwiązanie to jest odradzane, aktualnie szukam dla siebie nowego samochodu i w któryms już salonie spotkałem się z taką opinią. Że ponoć zaburza widzenie w nocy.
Swoją drogą jeśli chodzi o temat wycieraczek, jestem zdania, ze dobrze jset poszukać zamienników, jak tutaj: https://autoswiatla.pl/pl/menu/wycierac ... -7275.html
Szczególnie, ze jakość nie jest jakaś bardzo różna od valeo czy bosh.
Swoją drogą jeśli chodzi o temat wycieraczek, jestem zdania, ze dobrze jset poszukać zamienników, jak tutaj: https://autoswiatla.pl/pl/menu/wycierac ... -7275.html
Szczególnie, ze jakość nie jest jakaś bardzo różna od valeo czy bosh.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2024, 9:24 przez pevles, łącznie zmieniany 1 raz.
- rybsko
- Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
- Podziękował: 63 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
To ciekawe. Chodzi o każdą ogrzewaną szybę? Czy może o tą z drutami w środku?pevles pisze: ↑06 maja 2024, 12:48A tak z ciekawości to czy warto jest decydować się na ogrzewana szybę przednią przy astygmatyzmie? Słyszałem,ze rozwiązanie to jest odradzane, aktualnie szukam dla siebie nowego samochodu i w któryms już salonie spotkałem się z taką opinią. Że ponoć zaburza widzenie w nocy.
Ateca, przynajmniej po faceliftingu, ma szybę bez drutów.
- DarekWa
- Samochód: Seat Ateca XC 2.0 TSI 190 KM 4Drive DSG7 (RM20)
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
to światła a nie szyba.pevles pisze:A tak z ciekawości to czy warto jest decydować się na ogrzewana szybę przednią przy astygmatyzmie? Słyszałem,ze rozwiązanie to jest odradzane, aktualnie szukam dla siebie nowego samochodu i w któryms już salonie spotkałem się z taką opinią. Że ponoć zaburza widzenie w nocy.
Mam astygmatyzm i szybę z drucikami.
Nie pamiętam co to skrobanie szyb.
Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
- rybsko
Ciekawe czy inni też łączą podgrzewanie szyby z problemami z pamięcią
Sorry, musiałem
No tak, ale może coś w szybie intensyfikuje ten efekt? Zwłaszcza kiedy są druty?
- Ocena: 4.76%
- DarekWa
- Samochód: Seat Ateca XC 2.0 TSI 190 KM 4Drive DSG7 (RM20)
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
ja ich na codzień nie zauważam jak o nich nie myślę.
-
geranium
- Samochód: SEAT ATECA 1.5 DSG
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 44 razy
co nie zmienia faktu że magicznie nie znikają..
szyby podgrzewana jest widoczna cały rok a szczególnie uciążliwa jest w nocy podczas deszczu gdzie widoczność i tak jest ograniczona... nigdy więcej grzanej szyby z drutami! w moim przypadku to był najgorszy zakup jaki zrobiłem.
-
Rafiner
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG FR
- Podziękował: 121 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
A ja znowu nie widze tego, nawet w deszcz i w nocy. Generalnie spoko zakup i sprawdza sie, bo nigdy nie skrobalem szyby i mi nie paruje. Ja polecam.geranium pisze: ↑09 maja 2024, 19:14co nie zmienia faktu że magicznie nie znikają..
szyby podgrzewana jest widoczna cały rok a szczególnie uciążliwa jest w nocy podczas deszczu gdzie widoczność i tak jest ograniczona... nigdy więcej grzanej szyby z drutami! w moim przypadku to był najgorszy zakup jaki zrobiłem.
Z tym, ze przeszkadzanie drucikow moze swiadczyc o wadzie wzroku, bo wiekszosci nie przeszkadza.
Ateca 1.5 tsi DSG, Radium Grey, wersja FR + extrasy. Eko-pierdoly powyłączane i LPG KME zalozone. 
- rybsko
Może być tak, jak piszesz, z tym że coś mi mówi, że to ta większość może mieć wadę polegającą na ograniczonej zdolności do ogniskowania na małym dystansie lub ograniczonej ostrości widzenia na tym małym dystansie