Jak Ci tego wyniku mało, to nieskromnie dodam, że przez pierwsze 12 lat rozwoziłem w firmie po mieście zamówienia do klientów, więc używany był dość często, nawet po kilkanaście razy dziennie. A teraz mniej przyjemny efekt tego wieloletniego rozwożenia i jazdy głównie po mieście : przyszły właściciel będzie musiał wymienić koło dwumasowe, bo już od końca zeszłego roku wyczuwalnie hałasuje i drży, szczególnie na półsprzęgle
Problem z zapasowym kluczykiem
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2502 razy
Re: Problem z zapasowym kluczykiem
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
geranium
- Samochód: SEAT ATECA 1.5 DSG
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 44 razy
bo już myślałem że będzie musiał wymieniać baterieMisiek pisze: ↑25 lip 2022, 21:33Jak Ci tego wyniku mało, to nieskromnie dodam, że przez pierwsze 12 lat rozwoziłem w firmie po mieście zamówienia do klientów, więc używany był dość często, nawet po kilkanaście razy dziennie. A teraz mniej przyjemny efekt tego wieloletniego rozwożenia i jazdy głównie po mieście : przyszły właściciel będzie musiał wymienić koło dwumasowe, bo już od końca zeszłego roku wyczuwalnie hałasuje i drży, szczególnie na półsprzęgle![]()
- Ocena: 4.76%
-
Pulek
- Samochód: Ateca 1.4 TSi 150 KM 2016r. Xcellence
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Dla potomnych. Sytuacja taka ze było brak reakcji kluczyka- dioda nie działa. Po zmianie baterii na nową 2025 , dalej nie działa. Zmieniłem na kolejną nową baterie świeżą i zaskoczyło.
Być może baterie kupowane w sklepach też leżą nie wiadomo ile czasu i sie porostu rozładowują.
Być może baterie kupowane w sklepach też leżą nie wiadomo ile czasu i sie porostu rozładowują.
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2502 razy
Na baterii powinna być nadrukowana / wytłoczona "data przydatności", a te ostatnio dochodzą do nawet 10 lat, więc chyba musiałeś bardzo źle trafić na strasznego "leżaka". A próbowałeś na przykład sprawdzić miernikiem jej napięcie lub w innym urządzeniu, bo może po prostu była zanieczyszczona, nie było odpowiedniego kontaktu ? Czasami wystarczy wziąć ją w palce i już będzie "utrudniony kontakt", kiedyś tak miałem i pomogło już samo dokładne przetarcie listkiem papieru toaletowego.Pulek pisze: ↑06 wrz 2024, 9:02Dla potomnych. Sytuacja taka ze było brak reakcji kluczyka- dioda nie działa. Po zmianie baterii na nową 2025 , dalej nie działa. Zmieniłem na kolejną nową baterie świeżą i zaskoczyło.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
Kubawojcik
- Samochód: Ateca
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Mi pol roku temu wyskoczylo info ze bateria w kluczy słaba. Z automatu wymienilem na nowa. Po zmierzylem te stara baterie i miala wieksze napiecie niz ta nowa 
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
Nie wiem czy się ceny nie zmieniły. Ostatnio jak pytałem że 3 lata wstecz to gość chciał 1500