Awaria kabla sterowniczego kierownicy

Ogólne dyskusje techniczne, opis problemów i usterek oraz ich sposoby ich rozwiązania
Amadeusz
Samochód: Ateca 1.5TSI Style
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: Amadeusz »

Wysiadł mi nagle przy przebiegu 165tyś kabel sterowniczy kierownicy. Nie działa poduszka powietrzna, wszystkie przyciski sterownicze kierownicy, klakson. Pierwsza usterka w tym samochodzie (rocznik 2018) od kupna w salonie. W ASO chcą 1500zl za nowy kabel i 600zl wymiana. Ktoś miał coś podobnego?

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1036 razy
Otrzymał podziękowań: 1769 razy

Re: Awaria kabla sterowniczego kierownicy

Post autor: Misiek »

Amadeusz pisze:
05 lip 2025, 17:31
Wysiadł mi nagle przy przebiegu 165tyś kabel sterowniczy kierownicy. Nie działa poduszka powietrzna, wszystkie przyciski sterownicze kierownicy, klakson. Pierwsza usterka w tym samochodzie (rocznik 2018) od kupna w salonie. W ASO chcą 1500zl za nowy kabel i 600zl wymiana. Ktoś miał coś podobnego?
Spróbuj poszukać gdzie indziej lub zamiennika no i oczywiście wymiana poza ASO, bo obie podanie przez Ciebie ceny, to jakiś absurd. Znasz może numer tego kabla, bo znam firmę, która ma dobre ceny za oryginalne części. A jak nie, to poszukaj swojego modelu w ETCE :
https://seat.7zap.com/pl/e/kh-721/
i wtedy po prostu zapytaj Wujka Google ze słowami "cena sklep".
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

Luk4as
Samochód: Skoda
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 49 razy

Post autor: Luk4as »

To gdzie takie dobre ceny na ASO czesci ? Przyda nam sie info

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1036 razy
Otrzymał podziękowań: 1769 razy

Post autor: Misiek »

Luk4as pisze:
06 lip 2025, 14:05
To gdzie takie dobre ceny na ASO czesci ? Przyda nam sie info
Motorpol Wrocław. Kiedyś parę razy czegoś szukałem, porównywałem z Allegro i ZAWSZE było mniej lub więcej taniej (z ASO nie porównywałem) i dlatego tak wcześniej napisałem. Oczywiście nie zawsze tak musi być, nie w przypadku każdej części, a poza tym to było już dobrych kilka miesięcy, może nawet i z rok temu i teraz ich polityka cenowa mogła się niestety już zmienić. W każdym bądź razie wtedy było zauważalnie taniej. Bardzo fajną opcją była zawsze podana dostępna ilość w magazynie ich lub centralnym, czyli importera oraz przybliżony czas dostawy. Zachęcam więc do porównywania i dajcie znać, czy w przypadku Waszych poszukiwań nadal jest taniej niż gdzie indziej. Dla ułatwienia wstawiam adres wyszukiwarki części po numerach katalogowych :
https://motorpolsklep.pl/sklep/index.php
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

ODPOWIEDZ