Dziura mocy przy zawieszeniu aktywności tempomatu/ACC (wciśnięty pedał gazu)
-
Małgorzata
- Samochód: Skoda
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Dziura mocy przy zawieszeniu aktywności tempomatu/ACC (wciśnięty pedał gazu)
U mnie działa to właśnie w ten sposób jak opisałeś w pierwszym poście.
- rybsko
- Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
- Podziękował: 63 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
Re: Dziura mocy przy zawieszeniu aktywności tempomatu/ACC (wciśnięty pedał gazu)
Nigdy nie byłem w tym zagnieżdżeniu menu. Zerknę, dzięki.
Na którym profilu?Małgorzata pisze: ↑15 sie 2024, 13:25U mnie działa to właśnie w ten sposób jak opisałeś w pierwszym poście.
-
Małgorzata
- Samochód: Skoda
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
I na sporcie i na drive.
-
BananBe
- Samochód: Seat Ateca 1.5 Evo 2 DSG
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Po wakacyjnych podróżach - blisko 2500 km autostradami - najlepiej sprawdziło się ustawienie skrzyni w trybie S i następnie włączenie tempomatu w trybie Normal. Moje spostrzeżenia są takie że tryb tempomatu ma nadrzędne działanie nad trybem skrzyni. I tak tryb tempomatu Normal nie jest tak nerwowy jak Sport i nie redukuje cały czas dążąc do jak najszybszego osiągnięcia żądanej prędkości za to każde naciśnięcie pedału gazu od razu zawiesza działanie tempomatu wprowadzając skrzynie w tryb sportowy i zbicie o 1-2 biegi. Ideał to nie jest ale w moim odczuciu jest lepiej i nie czuć tego „zamulania”.
- Za ten post autor BananBe otrzymał podziękowanie:
- YoursTruly (06 wrz 2024, 19:39)
- Ocena: 4.76%