Brak górnej plastikowej osłony silnika

Ogólne dyskusje techniczne, opis problemów i usterek oraz ich sposoby ich rozwiązania
hunter123
Samochód: Seat Ateca - TSI 2.0 190KM DSG7 4Drive XC Capp/Bei
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Brak górnej plastikowej osłony silnika

Post autor: hunter123 »

Endrju pisze:
16 lis 2017, 19:13
A w 2.0 jest?
zdjęcie komory silnika w 2.0 wrzuciłem jakiś czas temu w temacie "Nasze auta". Odsyłam zainteresowanych.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Awatar użytkownika
tictac1986
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: tictac1986 »

hunter123 pisze:
Endrju pisze:
16 lis 2017, 19:13
A w 2.0 jest?
zdjęcie komory silnika w 2.0 wrzuciłem jakiś czas temu w temacie "Nasze auta". Odsyłam zainteresowanych.
Spojrzałem i w moim 1,4 tsi nie ma osłony jak u Ciebie, ale za to mam pokrowiec na akumulator. Jeśli to naprawdę kwestia oszczędności to "o tym się powinno do prasy napisać" :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Seat Ateca 1,4 TSI 150 KM Nevada White wersja Style + Comfort+/Pakiet Zima/Full Link

Młody
Samochód: Ateca Cupra 2.0 TSI 300KM
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Młody »

Dla zainteresowanych w temacie jestem po rozmowie u dilera i okazuje się że osłony stosują tylko do silników o większej pojemności niż 1.4, a dla tego że chodzi o wyciszenie jednostki napędowej. Seat zakłada że 1.4 jest względnie cichsze w trakcie pracy od jednostek 2.0.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

fuelcare
Samochód: Seat Ateca 2.0tsi FR
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: fuelcare »

Młody pisze:
17 lis 2017, 14:23
Dla zainteresowanych w temacie jestem po rozmowie u dilera i okazuje się że osłony stosują tylko do silników o większej pojemności niż 1.4, a dla tego że chodzi o wyciszenie jednostki napędowej. Seat zakłada że 1.4 jest względnie cichsze w trakcie pracy od jednostek 2.0.
:lol: :lol: :lol: jak to dziadostwo mozna pieknie wytlumaczyc... a akumulatory czemu nie maja okladzin? w 2.0 tez sa "cichsze" :roll:

hunter123

Pytanie - "DLACZEGO nie ma pokrywy akumulatora?" zadałem dzisiaj rano dilerowi u kotórego kupowałem auto. Jego odpowiedź brzmi
qte
Sprawdziłem właśnie inny model Ateci i akumulator identyczny otulacz jak u Pana bez pokrywy górnej"
unqte
I dalej nie wiem czy mam akumulator "cichszy" czy po prostu ten typ tak ma... ;)
A już to podpieranie maski patykiem to całkowita porażka... :shock:

Młody
Samochód: Ateca Cupra 2.0 TSI 300KM
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Młody »

fuelcare pisze:

Obrazek Obrazek Obrazek jak to dziadostwo mozna pieknie wytlumaczyc... a akumulatory czemu nie maja okladzin? w 2.0 tez sa "cichsze" :roll:
Co zrobisz tak się tłumacząObrazek. Co do okładzin każdemu po trochu hehe. Jednym plastiki drugim pokrowce
hunter123 pisze:Pytanie - "DLACZEGO nie ma pokrywy akumulatora?" zadałem dzisiaj rano dilerowi u kotórego kupowałem auto. Jego odpowiedź brzmi
qte
Sprawdziłem właśnie inny model Ateci i akumulator identyczny otulacz jak u Pana bez pokrywy górnej"
unqte
I dalej nie wiem czy mam akumulator "cichszy" czy po prostu ten typ tak ma... ;)
No podpieranie maski w tej klasie samochodu to porażka, ale pamiętam jak miałem Leona top sporta to też patyczek był, może taka tradycjaObrazek. A można wiedzieć u którego handlowca kupowałeś auto?

Ps: Dokupić pokrywy też nie można jak komuś zależy to może od tiguana będą pasować, lub czekać na rozbite ateciObrazek

hunter123

Młody pisze:
17 lis 2017, 18:09
fuelcare pisze:

Obrazek Obrazek Obrazek jak to dziadostwo mozna pieknie wytlumaczyc... a akumulatory czemu nie maja okladzin? w 2.0 tez sa "cichsze" :roll:
Co zrobisz tak się tłumacząObrazek. Co do okładzin każdemu po trochu hehe. Jednym plastiki drugim pokrowce
hunter123 pisze:Pytanie - "DLACZEGO nie ma pokrywy akumulatora?" zadałem dzisiaj rano dilerowi u kotórego kupowałem auto. Jego odpowiedź brzmi
qte
unqte
No podpieranie maski w tej klasie samochodu to porażka, ale pamiętam jak miałem Leona top sporta to też patyczek był, może taka tradycjaObrazek. A można wiedzieć u którego handlowca kupowałeś auto?

Ps: Dokupić pokrywy też nie można jak komuś zależy to może od tiguana będą pasować, lub czekać na rozbite ateciObrazek

Auto od dilera z Zielonej Góry (Świtoń-Paczkowski)

fuelcare
Samochód: Seat Ateca 2.0tsi FR
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: fuelcare »

Młody pisze:
17 lis 2017, 18:09
No podpieranie maski w tej klasie samochodu to porażka, ale pamiętam jak miałem Leona top sporta to też patyczek był
w tiguanie bylo to samo tyle ze patyk z drugiej strony

ODPOWIEDZ