Diodki na pokrętle świateł.
-
Teo
- Samochód: 2.0 TSI
- Podziękował: 50 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Diodki na pokrętle świateł.
Ja powolny z techniką jestem i pomalutku przyzwyczajam sie i odkrywam każdą sekcję auta
Dotarłem do pokrętła świateł - jak mnie policja złapała po wyjechaniu z serwisu, bo mi serwis światła wyłączył (na "0"). Zawsze było "auto" i niczym się nie przejmowałem. No i szukam jak się włacza przeciwmgielne tylnie i przednie i... okazje się, że włączenie przeciwmgielnych przednich powoduje że świeci mi sie diodka odpowiadająca im na samym pokrętle. Jednak włączenie przeciwmgielnego tylniego, powoduje tylko włączenie się ikonki na zegarach, ale nie świeci się diodka na pokrętle - czy tak ma być, czy mam spaloną diodkę na pokrętle... ?
- tomal218
- Samochód: Seat Ateca MY18
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
Re: Diodki na pokrętle świateł.
Z tymi diodkami tak ma byc a tylne pokazuje tylko na zegarach tak jest u mnieTeo pisze: ↑04 sty 2021, 21:10Ja powolny z techniką jestem i pomalutku przyzwyczajam sie i odkrywam każdą sekcję autaDotarłem do pokrętła świateł - jak mnie policja złapała po wyjechaniu z serwisu, bo mi serwis światła wyłączył (na "0"). Zawsze było "auto" i niczym się nie przejmowałem. No i szukam jak się włacza przeciwmgielne tylnie i przednie i... okazje się, że włączenie przeciwmgielnych przednich powoduje że świeci mi sie diodka odpowiadająca im na samym pokrętle. Jednak włączenie przeciwmgielnego tylniego, powoduje tylko włączenie się ikonki na zegarach, ale nie świeci się diodka na pokrętle - czy tak ma być, czy mam spaloną diodkę na pokrętle... ?
oso soplón !!! 
- sailor 88
- Samochód: Nissan Qashqai E-POWER : był Seat Ateca 1,6TDI
- Podziękował: 99 razy
- Otrzymał podziękowań: 450 razy
Wszyscy tak mamy, VAG jakoś głupio to zaprogramował, też miałem takie same wątpliwości.
...Spieszmy się kochać diesel'e, tak szybko odchodzą...
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
Nie do końca głupio bo tylne przeciwmgłowe ma kodowanie do prędkości chyba 60km/h potem się włącza brzęczyk. Podobno aby szybciej nie jeździć we mgle. Tak mi kiedyś tłumaczył technik w VW.
-
patryk7133
- Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 80 razy
Zgadza się z włączonym tylnym przeciwmgielnym przy prędkości powyżej 60 km/h włącza się ostrzeżenie dźwiękowe.
Można to dezaktywować przez OBDeleven gdzieś widziałem kodowanie tylko nie widzę takiej potrzeby, bo skoro dasz radę we mgle jechać szybciej to znaczy, że widoczność jest dobra
- Endrju
- Moderator
- sailor 88
- Samochód: Nissan Qashqai E-POWER : był Seat Ateca 1,6TDI
- Podziękował: 99 razy
- Otrzymał podziękowań: 450 razy
Pisząc "głupio" miałem na myśli dziwne rozmieszczenie kontrolek, albo ich brak. Dobrze byłoby mieć w jednym miejscu podgląd na aktualnie używane światła. W/g mnie nawet kontrolka dziennych powinna być na desce.
...Spieszmy się kochać diesel'e, tak szybko odchodzą...
- Endrju
- Moderator
Zgadzam się , kontrolki powinny być na desce a nie gdzieś nad kolanem.