Dziwne "PLUMKANIE" dźwięk z radia?
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 97 razy
- Otrzymał podziękowań: 167 razy
Re: Dziwne "PLUMKANIE" dźwięk z radia?
Można to pewnie też przyciszyc, ja tak zrobiłem w Formentorze.
-
- Samochód: SEAT ATECA 1.5 150 DSG
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Dziwne "PLUMKANIE" dźwięk z radia?
Haha właśnie miałem pisać, że znalazłem to!! Tak jak piszesz trzeba wyłączyć tę opcje!BARTUS pisze: ↑29 lis 2024, 20:14Hej,
Od 3 dni mam to samo - musiała pójść jakaś skopana aktualizacja. Dzisiaj rano rozpracowałem co to za dźwięk: jest to informacja o zmianie aktualnie dozwolonej prędkości na znaku drogowym. U mnie na osiedlu można kurwicy dostać, bo co chwila jest zmiana ograniczenia 20, 30, 50, 30 i tak dalej. Przy każdej zmianie znaku plumka to, że po przejechaniu całego osiedla, ma się ochotę wysiąść z auta i je oklepać.
Dla niewtajemniczonych: nie, plumkanie to nie jest informacja o przekroczeniu prędkości, ale tak - da się to wyłączyć - jest to wyłączane wraz z funkcją ostrzegania o przekroczeniu dozwolonej prędkości.
NIE: w serwisie o tym nie wiedzą. W Poznaniu byli wczoraj zasoczeni jak im to powiedziałem. Dzisiaj rano podesłałem im filmik, nadal nie wiedzą jak to wyłączyć na stałe.
U mnie w firmie jest 5 Atec w dokładnie takiej samej konfiguracji i tylko w mojej pojawił się na razie taki cudowny upgrade.
Jak byście chcieli zobaczyć jak to wygląda, to podrzucam link do mojego filmiku:
https://photos.app.goo.gl/AtGro7Xren72Ynso8