Od jakiegoś czasu mam problem z nadwrażliwym, przednim lewym czujnikiem parkowania.
Czujnik daje sygnał o przeszkodzie przed samochodem, mimo tego, że nic się przed nim nie znajduje. Jest to o tyle denerwujące, że za każdym razem kiedy zatrzymuję się na czerwonym świetle, albo jadę w korku, z głośników rozlega się ciągły pisk, a na ekranie pojawia się czerwony pasek po lewej stronie samochodu.
Pierwszy raz problem pojawił się po umyciu samochodu i stwierdziłem, że widocznie woda zapłynęła gdzieś do osłony czujnika, później problem zaczął się pojawiać także po deszczu, a w ostatnim czasie dość spontanicznie, bez wyraźnej przyczyny i bez względu na pogodę.
Co więcej, mój znajomy, także właściciel Ateci ma identyczny problem z tym samym czujnikiem. Był już dwukrotnie w serwisie. Za pierwszym razem przeczyszczono czujnik, za drugim powiedziano mu, że reakcję czujnika wywołuje źle dokręcona tablica rejestracyjna
Jak nietrudno się domyślić, problem występuje nadal.
W związku z powyższym zwracam się z pytaniem, czy u kogoś z Was występuje albo występował podobny problem i czy udało się Wam jakoś temu zaradzić
Pozdrawiam