OBDeleven

Ogólne dyskusje techniczne, opis problemów i usterek oraz ich sposoby ich rozwiązania
juby466
Posty: 84
Rejestracja: 17 sty 2021, 18:06
Samochód: Ford Focus
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: OBDeleven

Post autor: juby466 »

Hm podłączyłem dziś moduł po raz pierwszy i pojawiły się takie błędy. Po skasowaniu front assist został wyłączony i nie wiem co mam dalej z tym robić.


Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek



Sponsor

Re: OBDeleven

Sponsor


bartoleqq
Posty: 14
Rejestracja: 17 gru 2020, 22:01
Samochód: tiguan
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: OBDeleven

Post autor: bartoleqq »

juby466 pisze:Hm podłączyłem dziś moduł po raz pierwszy i pojawiły się takie błędy. Po skasowaniu front assist został wyłączony i nie wiem co mam dalej z tym robić.


Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
A ten front assist to nie ma stanu inicjalizacji na poczatku? Przejechaleś sie po tej operacji kasowania i dalej wyswietlal niegotowosc?

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka


juby466
Posty: 84
Rejestracja: 17 sty 2021, 18:06
Samochód: Ford Focus
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: OBDeleven

Post autor: juby466 »

Eeeee nie wiem. Tylko wrzuciłem wsteczny na parkingu, 0.5m do tyłu i z powrotem bo już czasu nie miałem. Rozumiem że jest szansa że jutro podczas jazdy wszystko wróci do normy?

Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Posty: 2854
Rejestracja: 11 maja 2017, 0:50
Lokalizacja: Świdwin
Samochód: Seat Ateca FL 1.5 TSI 150KM
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 76 razy

Re: OBDeleven

Post autor: Endrju »

Ta ikonka na górze pojawia się zawsze przy odpalaniu po czym znika. To znaczy że system jest gotowy do działania.
Jest- Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Obrazek

juby466
Posty: 84
Rejestracja: 17 sty 2021, 18:06
Samochód: Ford Focus
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: OBDeleven

Post autor: juby466 »

Ok ikonka sie skasowała podczas jazdy ale chyba dopiero po wciśnięciu ACC, albo po prostu w tym samym czasie:)

Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Posty: 2854
Rejestracja: 11 maja 2017, 0:50
Lokalizacja: Świdwin
Samochód: Seat Ateca FL 1.5 TSI 150KM
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 76 razy

Re: OBDeleven

Post autor: Endrju »

Pewnie zbieg okoliczności, gaśnie po ok. ,30-40 sekundach.
Jest- Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Obrazek

juby466
Posty: 84
Rejestracja: 17 sty 2021, 18:06
Samochód: Ford Focus
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: OBDeleven

Post autor: juby466 »

Oj to u mnie było dłużej bo po 5 minutach jazdy jak nie gasło to włączyłem acc i dopiero kontrolka zniknęła. Pytanie jak sprawdzić fizycznie czy system działa? Pojechać do teściowej i poprosić żeby stanęła na środku parkingu w oczekiwaniu na demonstrację samoczynnego zatrzymania się samochodu;)?

geranium
Posty: 394
Rejestracja: 10 lut 2019, 18:41
Samochód: SEAT ATECA 1.5 DSG
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Re: OBDeleven

Post autor: geranium »

@juby466 trzeba było sobie kupić krowę a nie OBD ...
miałbyś mniej problemów.. :lol: :lol: :lol:
były błędy a auto jeździło zacząłeś grzebać i przestało...
w instrukcj obsługi masz wszystko opisane jakie trzeba spełnić warunki aby zadziałał system.
inna sprawa jak nie lubisz teściowej :D :D :D :D to ją stawiaj

Ps prawdopodobnie wszystkie błędy spowodowane są rozładowanym akumulatorem co zresztą widać na komunikatach

juby466
Posty: 84
Rejestracja: 17 sty 2021, 18:06
Samochód: Ford Focus
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: OBDeleven

Post autor: juby466 »

Tiaaaa już sobie pożartować nie wolno. Dzięki za info

Misiek
Posty: 786
Rejestracja: 20 sie 2020, 21:30
Lokalizacja: Białystok
Samochód: Póki co jeszcze Ford Galaxy, a w 2021 Ateca
Podziękował: 442 razy
Otrzymał podziękowań: 182 razy

Re: OBDeleven

Post autor: Misiek »

geranium pisze:
10 lut 2021, 18:06
...
inna sprawa jak nie lubisz teściowej :D :D :D :D to ją stawiaj ...
... a kto je lubi, a kto je lubi :D ?
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

ODPOWIEDZ