Instalacja lamp Full LED.

Ogólne dyskusje techniczne, opis problemów i usterek oraz ich sposoby ich rozwiązania
Awatar użytkownika
tomal218
Samochód: Seat Ateca MY18
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 55 razy

Re: Instalacja lamp Full LED.

Post autor: tomal218 »

zepp pisze:
20 wrz 2024, 14:24
Witam

Mam lampy tylne w ATECA (2023): stop i światła LEDowe . Kierunek zwykła żarówka 21W.
Pytanie:
Czy wymieniając moje lampy na FULL LEDY będą jakieś błędy? Trzeba coś zmieniać w aucie? Co z gwarancją? Czy jest to do zrobienia poza autoryzowanym serwisem?
pozdr
Będą błędy trzeba adoptacje zrobić ,trzeba dołożyć przewód od klapy do BCM ,gwarancji nie będzie na BCM itd, na Śląsku jest Eldar koszt u niego 1000 +lampy

oso soplón !!! :lol:

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

maselko
Samochód: Seat Ateca Reference 1.0 / Seat Arona Style 1.0
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: maselko »

ale po co? na nic to nie wpływa

Awatar użytkownika
kmw
Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
Podziękował: 66 razy
Otrzymał podziękowań: 57 razy

Post autor: kmw »

maselko pisze:
22 wrz 2024, 22:56
ale po co? na nic to nie wpływa
Wygląd, indywidualne preferencje itd... Jeśli właściciel chce, jest skłonny na to przeznaczyć jakieś zasoby finansowe i czasowe, to dlaczego nie. W latach 90 ludzie dużo bardziej "przerabiali" swoje samochody tworząc je indywidualnymi, lepszymi, często tylko według nich, bo przy odsprzedaży nikt nie odzyskał włożonych dodatkowych pieniędzy, o zainwestowanym czasie nie wspominając. Ba, trzeba było znaleźć amatora, żeby ktoś w ogóle chciał kupić takie auto po "tuningu".
Ja sam zainwestowałem w swoje pierwsze auto więcej kasy niż powinienem, ale nie na tuning, a na dokładanie dodatkowego wyposażenia, wymiany/naprawy tego co nie było idealne, a dobre lub bardzo dobre, jakieś wymiany foteli, głośników, dokładanie komputera pokładowego, centralnego zamka itd. Przy następnych już się nauczyłem, że - jeśli używane - lepiej znaleźć takie, które już ma wyposażenie i wygląd, który mnie zadowala albo - jeśli nowy - dołożyć do wyposażenia i nie kombinować później. Albo po prostu zaakceptować jeśli to średnia wersja, a ma jakieś inne kluczowe zalety (cena/wygląd/mniejsze koszty serwisu).
A co do LEDów, to sam zwracam na to uwagę, zwłaszcza w jeśli na ulicy widzę jakiś świeży, fajnie wyglądający model za >150-200 tys. zł. i kierunkowskaz albo światła cofania, to zwykła żarówka.
Za ten post autor kmw otrzymał podziękowanie:
Misiek (23 wrz 2024, 10:28)
Ocena: 4.76%

ODPOWIEDZ