Wyciszenie schowków, cupholderow itd
-
- Samochód: Seat Ateca Xp FL 2020 1.5 TSI DSG nevada white
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Re: Wyciszenie schowków, cupholderow itd
Niektóre resztki mi też zostaly, mozliwe ze na kubki, ale nie uzylem. Ja najpierw wyklejałem chyba przody, z mocna latarką mimo dnia, łyżeczką do masowania, a suszarkę mialem na sam koniec gdzies w garazu, gdzie pozniej dotarłem powykanczac, ponaciagac w niektórych wnękach. Fakt - na dnie schowków nachodzi, z tyłu wykrojone sa gorzej te strony niewidoczne, jakby nie ten skos, schowek w podłokietniku wyklejałem na końcu że schowkiem pasazera i tam jest taka wnęka mała i sobie dorobiłem z resztek srodek wnęki. W golfie 7 mialem w schowku naped CD i miejsce na karte SD, a tu jest zaślepka napędu i taka wnęka, to trzymam tam kabelki USB C i jakieś drobne przedmioty jak imbus, kluczyk od thule itp. Udało mi sie od razu, ale byłem aż do przesady zapobiegliwy i nie każdy jest w stanie to zrobić, miec cierpliwość itd. Golf 7 i tak miał to fabrycznie i lepiej, ale może być jak jest. Ja sobie chyba odrysowalem i mam szablony jakby co, bywaja w handlu takie maty na kleju, albo można coś pocudowac, choc pewnie nie wykorzystam. Na spokojnie, uda się.
- Ocena: 9.52%
- kmw
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 66 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
Też robiłem z latarką na głowie, w dzień
Ja swój zestaw kupowałem przez Aliexpress, sprzedawca Graficar. Napisałem do nich, czy jest możliwość dokupienia pojedynczych naklejek, bo zniszczyły mi się podczas przyklejania. Odpisali, że tak i że wystawią mi jako oddzielny przedmiot do zakupu. Nie wiem jeszcze jaka cena, ale mam nadzieję, że mniej niż cały zestaw, czyli ~280 PLN.
PS. Też mam w domu Golfa 7 po FL i tam oczywiście jest to jako wykończenie fabryczne, ale w kieszeniach drzwi tylko na zewnętrznej połaci i na dnie. Przód, tył i wewnętrzna część kieszeni goły plastik.

Ja swój zestaw kupowałem przez Aliexpress, sprzedawca Graficar. Napisałem do nich, czy jest możliwość dokupienia pojedynczych naklejek, bo zniszczyły mi się podczas przyklejania. Odpisali, że tak i że wystawią mi jako oddzielny przedmiot do zakupu. Nie wiem jeszcze jaka cena, ale mam nadzieję, że mniej niż cały zestaw, czyli ~280 PLN.
PS. Też mam w domu Golfa 7 po FL i tam oczywiście jest to jako wykończenie fabryczne, ale w kieszeniach drzwi tylko na zewnętrznej połaci i na dnie. Przód, tył i wewnętrzna część kieszeni goły plastik.
- kmw
Pan Turek jednak nie wystawił mi części mat tak jak napisał, zwodził mnie tylko odpisując raz w tygodniu na kilka moich przypomnień, "że tak, wystawi", "tak, oczywiście", po trzecim pytaniu kiedy mogę się spodziewać tego specjalnego linku już nie było odpowiedzi przez 1,5 tygodnia, więc dałem sobie spokój i zamówiłem ponownie cały komplet. Ehhkmw pisze: ↑17 cze 2024, 14:54Ja swój zestaw kupowałem przez Aliexpress, sprzedawca Graficar. Napisałem do nich, czy jest możliwość dokupienia pojedynczych naklejek, bo zniszczyły mi się podczas przyklejania. Odpisali, że tak i że wystawią mi jako oddzielny przedmiot do zakupu. Nie wiem jeszcze jaka cena, ale mam nadzieję, że mniej niż cały zestaw, czyli ~280 PLN.

Nie rozumiem dlaczego nie podzielił tych dużych mat na przednie drzwi na większą liczbę elementów, skoro z tyłu przy mniejszej powierzchni tak zrobił. O wiele łatwiej by się to naklejało.
-
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 959 razy
- Otrzymał podziękowań: 1522 razy
Generalnie nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale być może powód jest po prostu biznesowy : za tych kilka dodatkowych naklejek dostałby na przykład 80 zł, a nie 280, a poza tym faktycznie być może jest zarobiony innymi, pełnymi, zamówieniami. Ale uważam, że w tym przypadku uczciwsze byłoby napisanie od razu, że nie realizuje takich specjalnych zamówień, a nie twierdzić, że tak i później zwodzić klienta przez miesiąc zapewnieniami, że już za chwilę, już za momencik.kmw pisze: ↑05 lip 2024, 12:10Pan Turek jednak nie wystawił mi części mat tak jak napisał, zwodził mnie tylko odpisując raz w tygodniu na kilka moich przypomnień, "że tak, wystawi", "tak, oczywiście", po trzecim pytaniu kiedy mogę się spodziewać tego specjalnego linku już nie było odpowiedzi przez 1,5 tygodnia, więc dałem sobie spokój i zamówiłem ponownie cały komplet. Ehhkmw pisze: ↑17 cze 2024, 14:54Ja swój zestaw kupowałem przez Aliexpress, sprzedawca Graficar. Napisałem do nich, czy jest możliwość dokupienia pojedynczych naklejek, bo zniszczyły mi się podczas przyklejania. Odpisali, że tak i że wystawią mi jako oddzielny przedmiot do zakupu. Nie wiem jeszcze jaka cena, ale mam nadzieję, że mniej niż cały zestaw, czyli ~280 PLN.![]()
Nie rozumiem dlaczego nie podzielił tych dużych mat na przednie drzwi na większą liczbę elementów, skoro z tyłu przy mniejszej powierzchni tak zrobił. O wiele łatwiej by się to naklejało.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 

- kmw
Oczywiście, że tak. Ja bym to zrozumiał i bez pensji od razu podjął decyzję, czy zamawiam kolejny cały komplet, czy nie. Zapytałem, bo potrzebne mi tylko 2 elementy z ponad 30, wiec bez sensu marnować towar, a jakby powiedział cenę powiedzmy 50-70% ceny całego kompletu, to i tak bym się zdecydował.Generalnie nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale być może powód jest po prostu biznesowy : za tych kilka dodatkowych naklejek dostałby na przykład 80 zł, a nie 280, a poza tym faktycznie być może jest zarobiony innymi, pełnymi, zamówieniami. Ale uważam, że w tym przypadku uczciwsze byłoby napisanie od razu, że nie realizuje takich specjalnych zamówień, a nie twierdzić, że tak i później zwodzić klienta przez miesiąc zapewnieniami, że już za chwilę, już za momencik.
Wczoraj złożyłem zamówienie, dzisiaj rano już info, że wysłane.
-
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 959 razy
- Otrzymał podziękowań: 1522 razy
Czyli potwierdziło się : jak zamawiasz cały komplet (gotowa paczka, komplet, z "magazynu"), to wysyła natychmiast, ale jak trzeba podejść indywidualnie, wybrać wybrane wykroje, jakoś je wycenić i poświęcić specjalnie dla Ciebie trochę czasu, to zwodzi i tak na prawdę bierze klienta na wstrzymanie i ostatecznie nie realizuje.kmw pisze: ↑06 lip 2024, 0:15Oczywiście, że tak. Ja bym to zrozumiał i bez pensji od razu podjął decyzję, czy zamawiam kolejny cały komplet, czy nie. Zapytałem, bo potrzebne mi tylko 2 elementy z ponad 30, wiec bez sensu marnować towar, a jakby powiedział cenę powiedzmy 50-70% ceny całego kompletu, to i tak bym się zdecydował.Generalnie nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale być może powód jest po prostu biznesowy : za tych kilka dodatkowych naklejek dostałby na przykład 80 zł, a nie 280, a poza tym faktycznie być może jest zarobiony innymi, pełnymi, zamówieniami. Ale uważam, że w tym przypadku uczciwsze byłoby napisanie od razu, że nie realizuje takich specjalnych zamówień, a nie twierdzić, że tak i później zwodzić klienta przez miesiąc zapewnieniami, że już za chwilę, już za momencik.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 

- Grz_Bo
- Samochód: Seat Leon
- Podziękował: 35 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
A co Ci zostanie i nie wykorzystasz?kmw pisze:Oczywiście, że tak. Ja bym to zrozumiał i bez pensji od razu podjął decyzję, czy zamawiam kolejny cały komplet, czy nie. Zapytałem, bo potrzebne mi tylko 2 elementy z ponad 30, wiec bez sensu marnować towar, a jakby powiedział cenę powiedzmy 50-70% ceny całego kompletu, to i tak bym się zdecydował.Generalnie nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale być może powód jest po prostu biznesowy : za tych kilka dodatkowych naklejek dostałby na przykład 80 zł, a nie 280, a poza tym faktycznie być może jest zarobiony innymi, pełnymi, zamówieniami. Ale uważam, że w tym przypadku uczciwsze byłoby napisanie od razu, że nie realizuje takich specjalnych zamówień, a nie twierdzić, że tak i później zwodzić klienta przez miesiąc zapewnieniami, że już za chwilę, już za momencik.
wnęki drzwi tył i schowkiA co Ci zostanie i nie wykorzystasz?
-
- Samochód: Cupra Ateca
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Cześć. Czy ktoś zamawiał niedawno ze strony tureckiej ? dlaczego cena tak rożni za ten samy zestaw w porownianiu do ali ?
Ali - 293 zl. (wysylka z Turcji) :
https://pl.aliexpress.com/item/10050063 ... ry_from%3A
a tutaj 880 TL = 102 PLN
https://www.graficar.com.tr/en/product/ ... t-set-1220
Ali - 293 zl. (wysylka z Turcji) :
https://pl.aliexpress.com/item/10050063 ... ry_from%3A
a tutaj 880 TL = 102 PLN

https://www.graficar.com.tr/en/product/ ... t-set-1220