Oświetlenie przestrzeni na nogi-modernizacja

Zdjęcia, linki, informacje na temat tuningu optycznego Seata Ateca
Razor
Samochód: Cupra Ateca
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Oświetlenie przestrzeni na nogi-modernizacja

Post autor: Razor »

flash pisze:
06 sty 2025, 9:26
Razor pisze:
06 sty 2025, 0:46
Gdzie schowałeś kable do prawej lampy?
Pod plastikami. :) W lewym jakby boczku bagażnika, potem w progu, i potem w prawym. Wszystko da się ładnie zdemontować.
@flash, wygląda super. Czy udało się podłączyć kable bez cięcia? szukam gniazdo jak na lampkach

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Luk4as
Samochód: Skoda
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 44 razy

Post autor: Luk4as »

Ja ze swojej strony proponuje taki zestaw

- 2 zestawy lampek do podłączenia do oryginalne złącza. Należy wymienić z przodu i dorzucić pod fotel z tyłu. Te fabryczne z przodu wogóle nie święca, te z linku świecą idealnie, w sam raz

https://pl.aliexpress.com/item/40008245 ... pt=glo2pol

- mocowania do lampek pod fotel pasują idealnie. Montowane w Ateca 2018 i Cupra 2024

https://pl.aliexpress.com/item/10050040 ... pt=glo2pol

- lampka do schowka, ta fabryczna wogóle nie swieci, ta z linku świeci idealnie - to jest taka sam jak pod nogi przód/tył

https://pl.aliexpress.com/item/40008245 ... pt=glo2pol

- w bagażniku jest silna lampka, nie ma sensu jej wymieniać na te z linku bo świecą tak samo, ja kupiłem ją na bagażnik ale okazało się, że świeci identycznie silnie, ostatecznie w bagaziku zostawiłem oryginał a tą sztukę zamontowałem w schowku i jest ameryka

Można zrobić po taniości i nie zamawiać lampek tylko same wkładu, wyjdzie kilka groszy taniej, ale ja nie chciałem drutować, zależało mi na tym samym natężeniu w całym aucie wiec finalnie włożyłem te same lampki od tego samego sprzedawcy w sumie 5 sztuk - 2x po dwie na nogi i 1x do schowka
Za ten post autor Luk4as otrzymał podziękowanie:
Razor (13 mar 2025, 9:38)
Ocena: 4.76%

flash
Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
Podziękował: 28 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy

Post autor: flash »

Luk4as pisze:
13 mar 2025, 7:01
- w bagażniku jest silna lampka, nie ma sensu jej wymieniać na te z linku bo świecą tak samo, ja kupiłem ją na bagażnik ale okazało się, że świeci identycznie silnie, ostatecznie w bagaziku zostawiłem oryginał a tą sztukę zamontowałem w schowku i jest ameryka
Chyba że coś zmienili, ale u mnie to była taka sama gówniana jak pod nogami, światła w bagażniku było tyle co nic, zwłaszcza że tylko po jednej stronie. Jednak listwa LED i to obu stronach robi robotę w nocy :)

flash

Razor pisze:
13 mar 2025, 0:48
@flash, wygląda super. Czy udało się podłączyć kable bez cięcia? szukam gniazdo jak na lampkach
Ciąć to nie ciąłem, ale te listwy LED miały chyba kable 1 m, więc gdzieś w progu bagażnika jest łączenie z dosztukowanym kablem, żeby tą prawą podciągnąć do zasilania do oryginału po lewej stronie. Ale zrobione fachowo, założone opaski termokurczliwe, więc jest git. :)

Razor
Samochód: Cupra Ateca
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Razor »

flash pisze:
13 mar 2025, 10:22
Razor pisze:
13 mar 2025, 0:48
Ciąć to nie ciąłem, ale te listwy LED miały chyba kable 1 m, więc gdzieś w progu bagażnika jest łączenie z dosztukowanym kablem, żeby tą prawą podciągnąć do zasilania do oryginału po lewej stronie. Ale zrobione fachowo, założone opaski termokurczliwe, więc jest git. :)
Podtwierdzam. W Atece 2024 też mam słaby jednopunktowy LED po lewej stronie i tyle. Jest ciemno jak w piwnicy :(

Może masz zdjęcia, jak podłączyłeś do oryginalnej wtyczki po lewej stronie? Najlepiej byłoby chyba mieć gniazdo (connector) jak na zdjęciu tutaj.

Obrazek

flash

Razor pisze:
14 mar 2025, 0:27
Może masz zdjęcia, jak podłączyłeś do oryginalnej wtyczki po lewej stronie? Najlepiej byłoby chyba mieć gniazdo (connector) jak na zdjęciu tutaj.
Pewnie tak, ale wtedy nie myślałem o wtyczkach. :D Uciąłem oryginalny przewód tuż przed fabryczną lampką i dałem potrójną złączkę wago (jedna dla +, jedna dla -) i puściłem prąd na lewą i prawą stronę.

ODPOWIEDZ