ogólnie sprawdzają się te dywaniki? Obecnie mam welurowe i nie wiem czy na jesień/zimę nie zainwestować w ten nowy wymysł. Jeszcze się dopytam o tę matę zwykłą, dobrze pasuje (mogę prosić o link)? Bo w innym wątku widziałem kilka różnych linków, ale niestety już wygasły i nie każda dobrze leży, jakość spasowania nie zawsze jest idealna.
Cześć, jaką matę do bagażnika polecacie? Czy ktoś z was posiada i poleca tę z eva dywaniki/evamats?
Ja kupiłem z Evamats nawet dwie, bo mam regulowaną podłogę i do każdego ustawienia mata ma inny kształt i wymiary. Generalnie jestem zadowolony. Maty wyglądają estetycznie i są praktyczne w użytkowaniu. Materiał sprawia wrażenie trwałego, łatwo utrzymać go w czystości, a mycie na myjni bezdotykowej jest banalnie proste, po po umyciu matę wystarczy otrzepać i jest już prawie sucha. Te komórki w strukturze (u mnie plastra miodu, ale są dostępne jeszcze w kształcie rombów) są głębokie na kilka milimetrów i ewentualnie rozlana woda czy inna ciecz nie wędruje po całym bagażniku, tylko utrzymuje się w tych komórkach. Natomiast materiał ten jest trochę bardziej śliski od gumy i przewożone bagaże trzeba w bagażniku mocować, by się nie przemieszczały.
Spasowanie w przypadku wcześniej kupionej maty na górne położenie podłogi jest idealne. Później dokupiłem matę do dolnego położenia podłogi i mata weszła trochę na wcisk. Lepiej, gdyby była odrobinę krótsza. Uwagi o spasowaniu przekazałem jednak do sklepu, więc pewnie kolejny wykonany przez nich egzemplarz do Ateki będzie już spasowany idealnie.
Właśnie patrzę, że masz przegrody boczne na początku bagaznika, ja niestety ich nie mam. Jak patrzę na potencjalny wzór maty bagażnika, to one nie posiadają tych bocznych uwypukleń. Ale dzięki za opinie, właśnie już też przeczytałem, że jest to bardziej śliski materiał i rzeczy (w zależności od masy i typu materiału) mogą latać w bagażniku. Na dywaniki do środka pewnie się zdecyduję ale do bagażnika chyba wezmę matę bardziej gumową.
Właśnie patrzę, że masz przegrody boczne na początku bagaznika, ja niestety ich nie mam. Jak patrzę na potencjalny wzór maty bagażnika, to one nie posiadają tych bocznych uwypukleń. Ale dzięki za opinie, właśnie już też przeczytałem, że jest to bardziej śliski materiał i rzeczy (w zależności od masy i typu materiału) mogą latać w bagażniku. Na dywaniki do środka pewnie się zdecyduję ale do bagażnika chyba wezmę matę bardziej gumową.
A nie myślałeś o jakiejś wykładzinie przyciętej na wymiar ? Ja w Galaxy od początku przez prawie 17 lat miałem przyciętą wykładzinę "przemysłową" i nawet mimo nie rewelacyjnego wyglądu byłem z niej bardzo zadowolony, bo NIGDY nic nic mi się w bagażniku nie przesunęło, nawet na szybszych zakrętach, a i w czyszczeniu także była bardzo wygodna. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale przynajmniej spróbuj popatrzeć w jakimś sklepie z dywanami i z wykładzinami w swojej okolicy lub w większym mieście, może będą mieli i nawet Ci się spodoba.
ogólnie sprawdzają się te dywaniki? Obecnie mam welurowe i nie wiem czy na jesień/zimę nie zainwestować w ten nowy wymysł. Jeszcze się dopytam o tę matę zwykłą, dobrze pasuje (mogę prosić o link)? Bo w innym wątku widziałem kilka różnych linków, ale niestety już wygasły i nie każda dobrze leży, jakość spasowania nie zawsze jest idealna.
Ja jestem zadowolony, dziewczyna ostatnio też się przekonała, do służbowego też wzięła. Mam wersję w kolorze szarym, z czarnym obszyciem, co powoduje, że brudu nie widać tak mocno jak na czarnych dywanikach, łatwo się czyści, wystarczy strzepać albo umyć i jest elegancko.