Dziś skończyłem montaż. Cena aktualna w Skoda to 212 zł.
Zacząłem bez demontażu fotela. Udało die włożyć półkę ale dokręcić śrub już nie miałem jak. Po kilku próbach i wielu k****ch zdecydowałem jednak odkręcić fotel. Polecam to rozwiązanie wszystkim.
Dodatkowy schowek - Szuflada pod fotelem
-
Razor
- Samochód: Cupra Ateca
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Dodatkowy schowek - Szuflada pod fotelem
Kupiłem schowek w salonie Skody za 221 zł (cały zestaw) Czas oczekiwania - 2 dni. Potwierdzam, że montaż był trudny – straciłem na niego około 45 minut. Dzięki, Teo, za zdjęcia!Teo pisze: ↑23 mar 2021, 21:53Montaż był jednak dość trudny i z godzinę na to straciłem. Chociaż powtórka to by było z 15 minut max. Kilka rzeczy było dla mnie problemem, żeby wymysleć i zrozumieć co i jak. M.in. śrubka mocująca boczny plastik. Przy okazji okazuje się, że w serwisie gadali głupoty - nie ma najmniejszego problemu w polifcie i z kamerami, żeby zamontować (bo przypominam, że w serwisie mechanicznym pan obslugujacy przyjecia sprawdzil po VIN, ze szuflada do mojego auta nie jest przewidziana i mimo, ze czesc oryginalna - nie chcial sie podjac, a w serwisie blacharskim w ASO, pan wzial do reki i powiedzial, ze jak mam sterownik kamer pod siedzeniem, to szufladka sie nie zmiesci). Wstawiam zdjęcia które zrobiłem, może komuś się przydadzą.
![]()
Nie miałem klucza Torx do odkręcenia tych dużych śrub widocznych na zdjęciu nr 2, więc odkręciłem te mniejsze, jak pokazano tutaj.
https://www.skodacommunity.de/threads/n ... tz.100467/
Pod fotel kierowcy z elektrycznym ustawieniem można włożyć pudełko 28 x 18 x 12
https://erli.pl/produkt/pudelko-z-pokry ... ,123855906
- TomeL
- Samochód: Ateca FR 2.0 TSI FL
- Podziękował: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 32 razy
Re: Dodatkowy schowek - Szuflada pod fotelem
Tu pozwolę sobie przypomnieć moja ofertę sprzedaży schowka pod fotel kierowcy bez elektryki. Komplet nówka sztuka.
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka