Dodatkowy schowek - Szuflada pod fotelem

Zdjęcia, linki, informacje na temat tuningu optycznego Seata Ateca
jabaraks
Samochód: Ateca 1,5 DSG, xperience, Magic Black
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: Dodatkowy schowek - Szuflada pod fotelem

Post autor: jabaraks »

Dziś skończyłem montaż. Cena aktualna w Skoda to 212 zł.

Zacząłem bez demontażu fotela. Udało die włożyć półkę ale dokręcić śrub już nie miałem jak. Po kilku próbach i wielu k****ch zdecydowałem jednak odkręcić fotel. Polecam to rozwiązanie wszystkim.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Razor
Samochód: Cupra Ateca
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Razor »

Teo pisze:
23 mar 2021, 21:53
Montaż był jednak dość trudny i z godzinę na to straciłem. Chociaż powtórka to by było z 15 minut max. Kilka rzeczy było dla mnie problemem, żeby wymysleć i zrozumieć co i jak. M.in. śrubka mocująca boczny plastik. Przy okazji okazuje się, że w serwisie gadali głupoty - nie ma najmniejszego problemu w polifcie i z kamerami, żeby zamontować (bo przypominam, że w serwisie mechanicznym pan obslugujacy przyjecia sprawdzil po VIN, ze szuflada do mojego auta nie jest przewidziana i mimo, ze czesc oryginalna - nie chcial sie podjac, a w serwisie blacharskim w ASO, pan wzial do reki i powiedzial, ze jak mam sterownik kamer pod siedzeniem, to szufladka sie nie zmiesci). Wstawiam zdjęcia które zrobiłem, może komuś się przydadzą.

Obrazek

Obrazek
Kupiłem schowek w salonie Skody za 221 zł (cały zestaw) Czas oczekiwania - 2 dni. Potwierdzam, że montaż był trudny – straciłem na niego około 45 minut. Dzięki, Teo, za zdjęcia!

Nie miałem klucza Torx do odkręcenia tych dużych śrub widocznych na zdjęciu nr 2, więc odkręciłem te mniejsze, jak pokazano tutaj.
https://www.skodacommunity.de/threads/n ... tz.100467/

Pod fotel kierowcy z elektrycznym ustawieniem można włożyć pudełko 28 x 18 x 12

https://erli.pl/produkt/pudelko-z-pokry ... ,123855906

Awatar użytkownika
TomeL
Samochód: Ateca FR 2.0 TSI FL
Podziękował: 42 razy
Otrzymał podziękowań: 32 razy

Post autor: TomeL »

Tu pozwolę sobie przypomnieć moja ofertę sprzedaży schowka pod fotel kierowcy bez elektryki. Komplet nówka sztuka.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ