Ledy światłowód w tylnych drzwiach
- tomal218
- Samochód: Seat Ateca MY18
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
Re: Ledy światłowód w tylnych drzwiach
nie trzeba nawet zdejmowac boczka ,wystarczy wyjac knefel od szyb i podwazyc boczek kolo zamka i odchylic na okolo 2 cm i przeciagnac przewody w mojej ex... jest mniejszy knefel ale wchodzi przez ta dziure przetwornica a w boczku pod kneflem jest ,,pulka,,na ktorej se lezy przetwornica a neon wsadzilem na swoje miejsce przez dziurke na laczeniu plastiku ze szmata boczka tam jest dziurka przez ktora przechodzi neon na zewnatrz boczka
oso soplón !!!
- michal 76
- Samochód: Seat Ateca 1.4 DSG XCELLENCE 4 Drive VW Passat
- Podziękował: 77 razy
- Otrzymał podziękowań: 145 razy
Wrzuć kilka fotek będę wdzięcznytomal218 pisze: ↑18 lut 2020, 19:46nie trzeba nawet zdejmowac boczka ,wystarczy wyjac knefel od szyb i podwazyc boczek kolo zamka i odchylic na okolo 2 cm i przeciagnac przewody w mojej ex... jest mniejszy knefel ale wchodzi przez ta dziure przetwornica a w boczku pod kneflem jest ,,pulka,,na ktorej se lezy przetwornica a neon wsadzilem na swoje miejsce przez dziurke na laczeniu plastiku ze szmata boczka tam jest dziurka przez ktora przechodzi neon na zewnatrz boczka
- sailor 88
- Samochód: Nissan Qashqai E-POWER : był Seat Ateca 1,6TDI
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 421 razy
Tylko że takie uproszczone połączenie nie daje synchroniczności z oświetleniem w drzwiach przednich i tył świeci się tylko zależnie od świateł...
...Spieszmy się kochać diesel'e, tak szybko odchodzą...
- sailor 88
- Samochód: Nissan Qashqai E-POWER : był Seat Ateca 1,6TDI
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 421 razy
Niby tak, ale dalej otwierasz wieczorem drzwi i przód się zapala automatycznie a z tyłu ciemno...Swoją drogą wielka wiocha ze strony producenta, że poskąpił dwóch paneli świetlnych z tyłu, to samo z oświetleniem stóp . Ale dorobiłem sobie...
...Spieszmy się kochać diesel'e, tak szybko odchodzą...
-
- Samochód: SEAT ATECA 1.5 DSG
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 43 razy
skoro zasilanie jest wzięte od podświetlenia to w zależności od "regulatora neonu" powinna działać regulacja jasności świecenia neonu
- tomal218
- Samochód: Seat Ateca MY18
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
Powinna ale tego nie wiem ,mam na 50%ustawione podswietlanie i dla mnie jest ok ale sprawdze i dam znac
oso soplón !!!