bagażnik to tylko oświetlenie a więc tylko plus i minusflash pisze: ↑12 lut 2023, 18:19Kupiłem 2 szt. takich pasków ledowych https://allegro.pl/oferta/elastyczna-li ... 0655248686 i zamontowałem po obu stronach w bagażniku. Teraz jest elegancko oświetlony.
Zastanawiam się, czy nie dać takich samych jako oświetlenie na nogi, przynajmniej z tyłu, gdzie w ogóle go nie ma, a już sprawdzałem i pod fotelem jest idealne miejsce na taki pasek, metalowe, więc idzie dobrze przykleić. Analogicznie jak w bagażniku, planuję rozdzielić kable na dwa (szybkozłączkami) i puścić wiązkę na tył.
W bagażniku były jednak dwa kable, zaś jak patrzyłem na oświetlenie nóg z przodu, to tam są trzy, Wtyczka taka sama, lampka podobna, ale ma inny numer. Ciężko mi było póki co zobaczyć na szybko, z którym kablem (plusem czy minusem) idzie ten trzeci, ale czy dobrze rozumiem, że jest on odpowiedzialny za "potencjometr", którym na ekranie multimedialnym w ustawieniach regulujemy natężenie światła? Czy ten trzeci kabel też muszę pociągnąć do tyłu, żeby móc regulować moc światła? Czy taka zwykła taśma LED będzie podatna na regulację natężenia? Czy trzeba jeszcze coś dodać do instalacji, żeby działało ściemnianie, czy będzie świeciło na maxa?
oswietlenie na nogi to całkowicie inna sprawa gdy masz możliwośc zmiany koloru jak dekor, a więc trzeci to LIM