No tak, złącze do szybkiego odpinania światła OK, ale jak odepniesz i wyjmiesz, to nie masz oświetlenia w bagażniku.

No tak, złącze do szybkiego odpinania światła OK, ale jak odepniesz i wyjmiesz, to nie masz oświetlenia w bagażniku.
Witam.sailor 88 pisze: ↑21 lip 2020, 0:05
Jest jeszcze inna ścieżka poprawy oświetlenia na nogi i w bagażniku, bardziej profesjonalna, którą ostatecznie zastosowałem i polecam, bo ta pojedyncza dioda w lampce to nieporozumienie. Należy wymienić w lampce płytkę z jedną diodą na dedykowaną do tych lampek z trzema mocnymi diodami. W ojczystym kraju Volkswagena ktoś zauważył problem i firma HYPERCOLOR produkuje zamienniki do tych lampek, dlatego trzeba zamówić w DE (przysyłają w trzy dni). Lampkę po wyjęciu i odpięciu wtyczki, podważamy i zamieniamy wkład (płytkę z diodami). Operacja trwa kilka sekund, niczego nie trzeba odkręcać ani lutować, po prostu PLUG & PLAY. Temperatura barwowa 6500K, jest identyczna z oryginałem VW (chyba, że ktoś chce inną, to inny kolor zamawia). Polecam, bo wreszcie regulacja oświetlenia na nogi ma sens. Sprawdź tylko, czy masz takie same lampki jak w Atece.
Kupujemy to: https://www.hypercolor.de/LED-Replaceme ... udi-Module
![]()
Teoretycznie jest to możliwe...musiałbyś odciąć sterownik z tego zestawu i przejść na sterowanie kolorami ze sterownika auta tzn. odszukać przewody w wiązce/kostce drzwi i do nich podłączyć analogiczne przewody z Twojego paska. Każdy moduł LED ma cztery przewody, trzy RGB i wspólna ANODA. Jeżeli poprawnie połączy się przewody odpowiedzialne za konkretne kolory, powinno zadziałać...ale trochę dłubaniny pewno będzie.
za pewne nie bo są potrzebne lampki ze sterowaniem LIN a nie analogowe.Piotrek89 pisze: ↑02 kwie 2023, 8:06Cześć, kupiłem podświetlenie takie jak na zdjęciu - można kolory i natężenie światła ustawić przez aplikacje na telefonie. Planuje odciąć wtyczkę i podłączyć bezpośrednio do kabli od podświetlenia przestrzeni na nogi. Dzisiaj w mojej głowie zrodziło się pytanie - Czy jeżeli podłączył bym to, do podświetlenia ambiente które jest w drzwiach, czy dało by się zmieniać barwę przy pomocy ustawień w radiu.
U siebie zmieniłem na białe ledowe paski, to na zdjęciach też mocniej podbijało jasność niż w rzeczywistości, więc podejrzewam, że tu tak samo: na zdjęciu mocno, a w aucie w sam raz.
Na pewno tylko na zdjęciu, bo sam się już wielokrotnie przekonałem, że "cyfrowe oko" widzi zawsze inaczej niż ludzkie, szczególnie różnice w sile oświetlenia, kontrasty. Kiedyś w firmie robili zdjęcia załogi na tle okna i nie pomogły nawet zamknięte ciemne żaluzje, bo ludzi w ogóle nie było widać, a oko widziało prawie normalnie.