Dynamiczne kierunki w lusterkach
- rybsko
- Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
- Podziękował: 53 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
Re: Dynamiczne kierunki w lusterkach
A powiedzcie mi takie dwie rzeczy proszę:
Jak się ma instalacja takich zmodyfikowanych świateł do gwarancji 5 lat?
Jak oceniacie jakość tych komponentów, zwłaszcza pod kątem zabezpieczenia lusterka przed dostawaniem się do środka wilgoci/wody itp? Są przynajmniej porównywalne do oryginalnych?
A jeszcze przy okazji - czy ktoś już myślał o zamianie kierunków tylnych świateł i czy jest coś w ofercie aby wymienić tylko je? Moim zdaniem one też są takie przyoszczędzone nieźle i gdyby można było je zastąpić czymś o podobnej estetyce do tych lusterkowych, to efekt powinien być bardzo przyjemny.
Dzięki!
Jak oceniacie jakość tych komponentów, zwłaszcza pod kątem zabezpieczenia lusterka przed dostawaniem się do środka wilgoci/wody itp? Są przynajmniej porównywalne do oryginalnych?
A jeszcze przy okazji - czy ktoś już myślał o zamianie kierunków tylnych świateł i czy jest coś w ofercie aby wymienić tylko je? Moim zdaniem one też są takie przyoszczędzone nieźle i gdyby można było je zastąpić czymś o podobnej estetyce do tych lusterkowych, to efekt powinien być bardzo przyjemny.
Dzięki!
-
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
- Podziękował: 28 razy
- Otrzymał podziękowań: 75 razy
W razie czego podejrzewam, że ASO nie wymieni/naprawi zepsutego nieoryginalnego kierunkowskazu w lusterku, a czy na coś więcej to wpływa, to nie wiem, wątpię.rybsko pisze: ↑30 lis 2022, 22:24A powiedzcie mi takie dwie rzeczy proszę:
Dzięki!
Jakość świateł jest bardzo dobra, klosze są zgrzane, nie powinna się tam dostawać woda jak wszystko jest ok, a jakość nie odbiega wizualnie od reszty samochodu.
Wymiana samych kierunkowskazów w lampach tylnych może być problematyczna. Pewnie jako ledy są to pełne lampy/klosze, choć nie wiem, nie widziałem ich od środka. Może być ciężko, ale pewnie jak ktoś się pobawi, to osiągnie swój cel.
-
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 944 razy
- Otrzymał podziękowań: 1489 razy
Jak pewnie czytałeś wielokrotnie wcześniej w wypowiedziach innych forumowiczów, zasada w ASO jest taka, że każdy argument, czytaj modyfikacja lub jakakolwiek Twoja wina, czy "użytkowanie niezgodnie z instrukcją obsługi", jest dobry dla nieuznania gwarancji. A prawda jest taka, że jeżeli nie wymienisz oleju na czas, to nie mają prawa odebrać gwarancji na cały samochód, a ewentualnie tylko na silnik, czy skrzynię biegów, podobnie jest z innymi całkowicie niezależnymi od siebie podzespołami. I to też w przypadku udowodnienia, że miało to bezpośredni wpływ na zgłaszaną awarię. Wydaje mi się, ale nie jestem już pewien, bo to było dawno, że nawet gdzieś to jest napisane w instrukcji, czy w warunkach gwarancji.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie
- S3ker
- Samochód: ATECA MY19 1.5 TSI DSG XC BLACK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
A mi po praktycznie 2,5 latach zaliczył zgona lewy kierunkowskaz dynamiczny, a prawy działa w najlepsze jeszcze
Seat Ateca Black Magic 1.5 TSI DSG7 150KM Xcellence
- sailor 88
- Samochód: Nissan Qashqai E-POWER : był Seat Ateca 1,6TDI
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 422 razy
Nooo...jak się ciągle wyprzedza inne pojazdy, to kierunek nie wyrabia
- Ocena: 4.76%
...Spieszmy się kochać diesel'e, tak szybko odchodzą...
-
- Samochód: Seat Ateca XCELLENCE 1.5 TSI DSG7
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Poinformował Cię komputer, że masz spalony ten chiński kierunek czy sam się zorientowałeś?
-
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG FR
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 105 razy
Był ale po chińsku, trzeba się jezyków uczyć
- Ocena: 4.76%
Ateca 1.5 tsi DSG, Radium Grey, wersja FR + extrasy. Eko-pierdoly powyłączane.
-
- Samochód: Seat ateca 2.0 tsi 190 KM dsg 4drive xperience
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Obecnie dynamiczne kierunkowskazy są na Ali po niecałe 50zł, a w tym wątku przed laty padały ceny po 300 zł. Zastanawiam się czy te z poniższej aukcji to jakiś tani badziew, czy ceny tak spadły:
https://pl.aliexpress.com/item/1005001 ... nav-review
Ktoś z tym ostatnio działał i ma jakieś info?
https://pl.aliexpress.com/item/1005001 ... nav-review
Ktoś z tym ostatnio działał i ma jakieś info?