Modyfikacja przycisku START-STOP

Zdjęcia, linki, informacje na temat tuningu mechanicznego Seata Ateca
Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2503 razy

Re: Modyfikacja przycisku START-STOP

Post autor: Misiek »

krowka1978 pisze:
18 sty 2024, 17:58
...
bana dostał... Może coś się zmieni i tu też dostanę :P
...
... to wszystko zależy tylko i wyłącznie od Ciebie ...

Już dawno powinieneś go dostać, bo aż się prawie wszystkimi swoimi wypowiedziami chyba od samego początku o to bardzo prosisz. Nawet kiedyś pod wpływem Twojego kolejnego nienawistnego postu miałem złożyć "kierownictwu" taką propozycję, ale w ostatniej chwili się powstrzymałem, co nie oznacza, że za jakiś czas się nie powstrzymam lub nawet sami, bez pomocy poirytowanych Twoimi wypowiedziami pozostałych forumowiczów, o tym zadecydują. Prawdopodobnie za ten post wyleje się na mnie fala hejtu z Twojej strony, ale niestety taki już jesteś, liczę się z tym i mam nadzieję, że jak najszybciej to zrozumiesz i albo zmienisz swój stosunek do ludzi, do tego co i jak myślą, a przede wszystkim sposób wypowiedzi, albo nadal będziesz przez większość ludzi tak oceniany i równocześnie nadal będziesz pisał te swoje głupoty i dziwił się że się "czepiają".

Mnie osobiście nie przeszkadza to Twoje wielokrotne porównywanie Seata z Fiatem, bo to normalne, że po zmianie marki, czy modelu, szczególnie po kilkunastu latach używania (stare i nowe technologie), zawsze porównuje się oba auta i docenia lub krytykuje inne, nowe rozwiązania, ja też czasami porównuję do swojego Galaxy. Jednak jeżeli ilość tych porównań jest za duża lub nawet jest czasami głównym tematem wypowiedzi, to nie dziw się, że niektórzy nie za bardzo to akceptują i tak a nie inaczej Cię oceniają.

Odnośnie Twojej krytyki "lenistwa", to niektórzy już tak mają, że łatwiej im o coś zapytać niż samemu sobie tego poszukać, bo po pierwsze szybciej, a po drugie tą drogą można przy okazji uzyskać kilka porad praktycznych użytkowników lub osób, które już dany temat rozgryzły, a instrukcja, czy inne źródło to jednak nie to samo.

Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Capa
Samochód: Seat Ateca 1.5 XP Dsg
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Post autor: Capa »

Ty nawet tutaj musiałeś tego swojego Fiata wsadzić do rozmowy? Litości :) Był tu jeszcze jeden taki, co ciągle o swoim Fordzie mówił, ale się już uspokoił. Liczę, że jeszcze trochę pojeździsz Atecą i też Ci przejdzie.
Miłego dnia ;)

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2503 razy

Post autor: Misiek »

Capa pisze:
19 sty 2024, 2:46
...
Był tu jeszcze jeden taki, co ciągle o swoim Fordzie mówił, ale się już uspokoił.
...
Nie był, tylko jeszcze jest; nie ciągle, tylko czasami, jak się trafił dobry powód; i wcale się nie uspokoił, tylko akurat ostatnio jakoś nie było sposobności, konieczności kolejnego porównania ... :D :lol:

Również bardzo serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia.

I jednocześnie przepraszam tych wszystkich wrażliwych / przewrażliwionych na jakiekolwiek porównania, ale to nie ze złej woli, a dla podkreślenia porównaniem konkretnej wypowiedzi.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2024, 1:29 przez Misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

Capa
Samochód: Seat Ateca 1.5 XP Dsg
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Post autor: Capa »

Już nie chciałem palcem wskazywać :P Wszystko w racjonalnych ilościach jest w porządku, byle nie przesadzać ;)
Za ten post autor Capa otrzymał podziękowanie:
Misiek (20 sty 2024, 1:29)
Ocena: 4.76%

Luk4as
Samochód: Skoda
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 53 razy

Post autor: Luk4as »

Proszę o informację czy ten adapter bedzie działał w Ateca Cupra ? Chyba nie powinno być problemu ?

Skylla
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: Skylla »

To jest zdaje się tylko zamiana kabli, więc pewnie zadziała, chociaż generalnie nabywcy aut wyprodukowanych od 2 kwartału 2024 muszą być ostrożni bo są spore zmiany w sofcie i np. kodowanie OBDeleven nie działa wcale. Na plus lepsze chyba oprogramowanie skrzyni z mniejszymi lagami, jak porównuję moje auto z demo z salonu.
Za ten post autor Skylla otrzymał podziękowanie:
Kris_G (02 paź 2024, 16:34)

Blues Brothers
Samochód: Seat Ateca 1,5 TSI DSG
Otrzymał podziękowań: 36 razy

Post autor: Blues Brothers »

Start-Stop wyłączony. Można go aktywować w każdej chwili. Zakupiłem na Alledrogo, choć na Ali jest sporo tańsze
Obrazek
Podłączony i działa
Demontaż panelu klimatyzacji podejrzałem tu
Pozostaje wypięcie wiązki SS, i wpięcia emulatora.
Za ten post autor Blues Brothers otrzymał podziękowanie:
Kris_G (07 sty 2025, 13:20)

Marek3
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Marek3 »

Czesc
Dzisiaj przyszedl modol emulator start stop,ten sam ktory jest na foto od tego samego sprzedawcy niestety po podlaczeniu do Seata Ateci 1.5 TSI 2025 niezadzialal niepamieta ulozonych funkci ,albo cos zrobilem nie tak

Skylla
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: Skylla »

Kodowanie OBD11 nie działa od roku, więc może i kabelek przestał...
Z drugiej strony niewielki to problem włączając D kliknąć przycisk obok - łatwo w chodzi w zwyczaj, a jak się zapomni, tragedii żadnej nie ma.

Luk4as
Samochód: Skoda
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 53 razy

Post autor: Luk4as »

Marek3 pisze:
04 cze 2025, 19:30
Czesc
Dzisiaj przyszedl modol emulator start stop,ten sam ktory jest na foto od tego samego sprzedawcy niestety po podlaczeniu do Seata Ateci 1.5 TSI 2025 niezadzialal niepamieta ulozonych funkci ,albo cos zrobilem nie tak
może trafił Ci się uszkodzony, z 7 lat też mi się trafił uszkodzony i chińczyk dosłał nowy

ODPOWIEDZ