Aktualizacja Map

Nagłośnienie, nawigacja, komunikacja między kierowcami
Awatar użytkownika
tomal218
Posty: 871
Rejestracja: 19 sty 2018, 11:46
Lokalizacja: BYTOM
Samochód: Seat Ateca MY18
Podziękował: 35 razy
Otrzymał podziękowań: 42 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: tomal218 »

patryk7133 pisze:
05 sie 2022, 18:42
Coście się tak czepili tego 6P0 pisałem, że to nie ma nic do rzeczy u mnie ten numer zmienił się już chyba z 10 x teraz nawet nie wiem, jaki mam, a nawigacja cały czas działa Jaras nie wiem, dlaczego u ciebie nie działa gdzieś robisz błąd nie będę opisywał całej procedury, bo to już było tu przerabiane kilka razy sprawdź na spokojnie i musi działać powodzenia.
Może kolegom wytłumaczysz co to 6P0 i dlaczego nie wszyscy mogą formatować kartę 😅



Sponsor

Re: Aktualizacja Map

Sponsor


patryk7133
Posty: 973
Rejestracja: 11 wrz 2017, 23:53
Lokalizacja: Nowa Ruda i Ludwigshafen
Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence Comfort+Assistant
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: patryk7133 »

Dowcipniś :D
Ale odpowiem :)
Już tu pisałem, że ten numer będzie się zmieniał w zależności od tego, jakie pobrałeś mapy 6P0 będzie miał tylko seat, a jeśli mapy pobierzesz z VW lub skoda i dana mapa będzie zawierała niewielki plik do aktualizacji urządzenia, bo często z mapami taki plik jest to wtedy ten numer zmieni się na inny jednak nie zmienia to nic poza wyświetlaniem innych cyferek i tyle.A jeśli zależy ci na tym żeby koniecznie było tam napisane 6 P0 to pobieraj mapy tylko od Seat i nie podmieniaj pliku Overall.

Co do formatowania karty to w skrócie opisał to już kolega kilka postów wcześniej a jak ktoś potrzebuje wiedzieć więcej na temat formatowania kart brandowanych to trzeba sprawdzić w googlu 🙂

I przy okazji jeśli ktoś jeszcze tego nie wie to sprawdźcie dlaczego czasem dobrze jest sformatować kartę 🙂
Za ten post autor patryk7133 otrzymał podziękowanie:
tomal218 (05 sie 2022, 23:13)
Ocena: 5.56%

Awatar użytkownika
tomal218
Posty: 871
Rejestracja: 19 sty 2018, 11:46
Lokalizacja: BYTOM
Samochód: Seat Ateca MY18
Podziękował: 35 razy
Otrzymał podziękowań: 42 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: tomal218 »

patryk7133 pisze:
05 sie 2022, 22:58
Dowcipniś :D
Ale odpowiem :)
Już tu pisałem, że ten numer będzie się zmieniał w zależności od tego, jakie pobrałeś mapy 6P0 będzie miał tylko seat, a jeśli mapy pobierzesz z VW lub skoda i dana mapa będzie zawierała niewielki plik do aktualizacji urządzenia, bo często z mapami taki plik jest to wtedy ten numer zmieni się na inny jednak nie zmienia to nic poza wyświetlaniem innych cyferek i tyle.A jeśli zależy ci na tym żeby koniecznie było tam napisane 6 P0 to pobieraj mapy tylko od Seat i nie podmieniaj pliku Overall.

Co do formatowania karty to w skrócie opisał to już kolega kilka postów wcześniej a jak ktoś potrzebuje wiedzieć więcej na temat formatowania kart brandowanych to trzeba sprawdzić w googlu 🙂
Przestroga dla niewtajemniczonych !
Wiec jeśli człowiek nie wie co robi na kompie niech zleci to za niewielka opłata komuś kto wie co robi ,tak samo z obd nie wiesz co robisz nie rób bo na 99,9% zakończy się to bolesna (finansowo ) porażką pozdro

patryk7133
Posty: 973
Rejestracja: 11 wrz 2017, 23:53
Lokalizacja: Nowa Ruda i Ludwigshafen
Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence Comfort+Assistant
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: patryk7133 »

Dokładnie tak 👍

konrut96
Posty: 9
Rejestracja: 31 sty 2022, 6:27
Lokalizacja: Kraków
Samochód: Seat Ateca XCELLENCE 1.5 TSI DSG7
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Aktualizacja Map

Post autor: konrut96 »

Sformatowałem oryginalną kartę, wrzuciłem na nią zawartość całej mapy Europy od Patryka i wszystko już działa. Mam kod 5F0, ale wszystko jest ok.

geranium
Posty: 636
Rejestracja: 10 lut 2019, 18:41
Samochód: SEAT ATECA 1.5 DSG
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: geranium »

konrut96 pisze:
06 sie 2022, 10:54
Sformatowałem oryginalną kartę, wrzuciłem na nią zawartość całej mapy Europy od Patryka i wszystko już działa. Mam kod 5F0, ale wszystko jest ok.
chcesz mieć 6PO to wyedytuj sobie plik dbinfo.txt i to wszystko.

Awatar użytkownika
tomal218
Posty: 871
Rejestracja: 19 sty 2018, 11:46
Lokalizacja: BYTOM
Samochód: Seat Ateca MY18
Podziękował: 35 razy
Otrzymał podziękowań: 42 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: tomal218 »

Pany zrobil ktoś by w obd nie było błędu po aktualizacji i crack znalazłem takie coś i powinno działać
http://mib-helper.com/im-so-xory/
wiem ze to do aktualizacji mib ale można tam wygenerować nowy kod który powinien działać bez błędu

patryk7133
Posty: 973
Rejestracja: 11 wrz 2017, 23:53
Lokalizacja: Nowa Ruda i Ludwigshafen
Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence Comfort+Assistant
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: patryk7133 »

Robiłem to kilka lat temu u mnie nie zadziałało. :(

Mam ten błąd od momentu, kiedy pierwszy raz podmienił plik Overall i nawet w ASO nie zdołali tego naprawić, a próbowali z 5 razy w końcu dałem sobie z tym spokój ten błąd wyskakuje tylko podczas skanowanie poprzez OBD, ale nie zakłóca działania navi ani niczego innego.

Awatar użytkownika
tomal218
Posty: 871
Rejestracja: 19 sty 2018, 11:46
Lokalizacja: BYTOM
Samochód: Seat Ateca MY18
Podziękował: 35 razy
Otrzymał podziękowań: 42 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: tomal218 »

Mi tez nie przeszkadza ten nieistotny błąd ale kto pyta nie błądzi dzięki pozdro

ODPOWIEDZ