Jest wygaszona, bo nie jesteś połączony przez bt, lecz przez aa.___Wojtek___ pisze: ↑22 maja 2024, 18:58Czy ktoś wie dlaczego ta opcja jest wygaszona i jak ją można uaktywnić?
excited gif
Android Auto - bezprzewodowo
-
flash
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 96 razy
Re: Android Auto - bezprzewodowo
- Za ten post autor flash otrzymał podziękowanie:
- ___Wojtek___ (22 maja 2024, 23:05)
- Ocena: 4.76%
-
Wojtas_gt
- Samochód: Seat Ateca Xp FL 2020 1.5 TSI DSG nevada white
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
O widzisz, a na grupie fb ludzie swego czasu szukali odpowiedzi na ten problem. Osobiscie najczęściej słucham spotify przez sam bt I tam mam aktywny wybór, wczesniej był cichy (fabrycznie) I dalem na średni, choc nieco irytuje mocniej skokowa regulacja siły dźwiękuflash pisze: ↑22 maja 2024, 22:50Jest wygaszona, bo nie jesteś połączony przez bt, lecz przez aa.___Wojtek___ pisze: ↑22 maja 2024, 18:58Czy ktoś wie dlaczego ta opcja jest wygaszona i jak ją można uaktywnić?
excited gif
-
flash
Jak jest nawiązane połączenie (bezprzewodowe) z AA, to jest to połączenie przez Wi-Fi – mimo iż pokazuje że BT też jest połączony. Jak się połączysz tylko po BT, bez AA, to wtedy ta opcja jest dostępna. Przynajmniej u mnie tak to działa.Wojtas_gt pisze: ↑23 maja 2024, 0:12O widzisz, a na grupie fb ludzie swego czasu szukali odpowiedzi na ten problem. Osobiscie najczęściej słucham spotify przez sam bt I tam mam aktywny wybór, wczesniej był cichy (fabrycznie) I dalem na średni, choc nieco irytuje mocniej skokowa regulacja siły dźwięku
-
Wojtas_gt
No tak.flash pisze: ↑23 maja 2024, 9:54Jak jest nawiązane połączenie (bezprzewodowe) z AA, to jest to połączenie przez Wi-Fi – mimo iż pokazuje że BT też jest połączony. Jak się połączysz tylko po BT, bez AA, to wtedy ta opcja jest dostępna. Przynajmniej u mnie tak to działa.Wojtas_gt pisze: ↑23 maja 2024, 0:12O widzisz, a na grupie fb ludzie swego czasu szukali odpowiedzi na ten problem. Osobiscie najczęściej słucham spotify przez sam bt I tam mam aktywny wybór, wczesniej był cichy (fabrycznie) I dalem na średni, choc nieco irytuje mocniej skokowa regulacja siły dźwięku![]()
-
sssebas78
- Samochód: Seat Ateca XC 2.0 TSI
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Dziewczyny używałem AA jakiś chiński wynalazek oraz AAwireless i niestety oba przerywają połącznie AA po wifi z telefonem . Co robie nie tak lub żle skonfigurowane lub poprostu to nigdy po wifi nie działa prawidłowo
-
Peterek
- Samochód: Cupra Ateca 1,5 TSI 150 KM.
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Cześć, powiedz mi jak mam się połączyć telefon z samochodem tylko przez bt bez aa? Chciałbym mieć nieco głośniej Spotify. Wyłączam wifi, a i tak ta opcja nie jest dostępna.flash pisze: ↑22 maja 2024, 22:50Jest wygaszona, bo nie jesteś połączony przez bt, lecz przez aa.___Wojtek___ pisze: ↑22 maja 2024, 18:58Czy ktoś wie dlaczego ta opcja jest wygaszona i jak ją można uaktywnić?
excited gif
Dzięki.
-
flash
Tak, jak było już połączenie z AA po WiFi to ciężko trochę się połączyć czystym BT, ale powinno zadziałać coś takiego: w opcjach AA na telefonie zmienić chwilowo ustawienie 'automatycznie uruchamiaj AA' na 'domyślnie (decyduje samochód)' – wtedy telefon i samochód powinien się połączyć tylko po BT, albo chyba jest też gdzieś opcja rozłączenia AA po WiFI, albo można w ogóle rozłączyć/usunąć sparowane urządzenia i połączyć się na nowo, nie łączyć się z AA, zmienić to ustawienie audio i wtedy połączyć się z AA. Skomplikowane to, ale cóżPeterek pisze: ↑11 gru 2024, 20:46Cześć, powiedz mi jak mam się połączyć telefon z samochodem tylko przez bt bez aa? Chciałbym mieć nieco głośniej Spotify. Wyłączam wifi, a i tak ta opcja nie jest dostępna.flash pisze: ↑22 maja 2024, 22:50Jest wygaszona, bo nie jesteś połączony przez bt, lecz przez aa.___Wojtek___ pisze: ↑22 maja 2024, 18:58Czy ktoś wie dlaczego ta opcja jest wygaszona i jak ją można uaktywnić?
excited gif
Dzięki.
BTW byłem ostatnio u specjalisty od car audio w moim mieście i ciekawostka jest taka, że sygnał audio idzie z radia do wzmacniacza... ethernetem
-
Wojtas_gt
Korzystając z AA bez problemu można wyjsc z niego poprzez użycie ikony SEAT i gdy pojawi się menu startowe wiązania klika się prostokącik górny i powiązanie zostaje przerwane. Następnie w menu radia odtwarzacza wybiera się źródło bt i telefon. Wtedy nie jest potrzebne nic poza posiadaniem muzyki w telefonie i włączonym bt. Ja mam na średniej głośności, choć fabrycznie ustawiony był cichy i przez to skoki głośności sa dość spore, jedno przyciśnięcie dość znacząco podnosi głośnośc. Najczesciej uzywam wlasnie takiego sposobu do sluchania spotify na codzień, przy dojazdach rzedu 20 min. To tyle
-
Peterek
- Samochód: Cupra Ateca 1,5 TSI 150 KM.
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dzięki, jutro popróbuję.
Spotify jest u mnie stanowczo za cicho.
Pod siedzeniem kierowcy jest wzmacniacz? Jeszcze tam nie zaglądałem
Spotify jest u mnie stanowczo za cicho.
Pod siedzeniem kierowcy jest wzmacniacz? Jeszcze tam nie zaglądałem
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2503 razy
A u którego, Car Audio Media na Sielskiej, czy u innego ? Pytam, bo ten jest od lat podobno najlepszy, a wręcz niektórzy mówią, że bezkonkurencyjny i właśnie do niego się wybieram.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie