Rozbudowa audio

Nagłośnienie, nawigacja, komunikacja między kierowcami
juby466
Samochód: Ford Focus
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Rozbudowa audio

Post autor: juby466 »

Kurde a mi brakuje lepszego audio.w fordzie wyciszylem drzwi wrzucilem focale i wzmacniacz i fajnie to gralo aczkolwiek miałem wrażenie że bo rozebraniu boczków później skrzypiały.teraz też bym przynajmniej wyciszył drzwi i wymienił głośniki ale znowu obawiam się problemów....ach a muzyki chce się słuchać w lepszym wydaniu:(

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2504 razy

Post autor: Misiek »

juby466 pisze:
26 mar 2021, 12:17
Kurde a mi brakuje lepszego audio.w fordzie wyciszylem drzwi wrzucilem focale i wzmacniacz i fajnie to gralo aczkolwiek miałem wrażenie że bo rozebraniu boczków później skrzypiały.teraz też bym przynajmniej wyciszył drzwi i wymienił głośniki ale znowu obawiam się problemów....ach a muzyki chce się słuchać w lepszym wydaniu:(
Na skrzypienie drzwi po demontażu boczków specjaliści podkładają pomiędzy boczek a blachę paski bardzo cienkiego materiału tłumiącego lub nawet jakikolwiek materiał, szczególnie lub tylko w okolicach zatrzasków i nic już nie skrzypi. Może to będzie u Ciebie rozwiązanie, bo wytłumienie drzwi ZAWSZE daje zauważalną poprawę odsłuchu i przy okazji do środka dociera odczuwalnie mniej szumów (koła i inne odgłosy ulicy) z zewnątrz. Wielbiciele ciszy wytłumiają także przegrodę pomiędzy silnikiem i kabiną oraz nadkola w bagażniku i twierdzą, że także odczuwają wyraźną poprawę, oczywiście jeżeli koszty nie są najważniejsze, bo to przecież kosztuje dodatkowo za materiał, a przede wszystkim za robociznę na rozebranie i złożenie elementów.
Za ten post autor Misiek otrzymał podziękowanie:
Frodo (27 mar 2021, 9:18)
Ocena: 4.76%
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

flash
Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 96 razy

Post autor: flash »

@Misiek

Pozwolę sobie tu zacytować Twój post z innego wątku (https://www.ateca-klub.pl/forum/viewtop ... 642#p45642), żeby nie mieszać w tematach. :)
Misiek pisze:
14 gru 2024, 0:59
flash pisze:
13 gru 2024, 13:41
Misiek pisze:
12 gru 2024, 22:42

A u którego, Car Audio Media na Sielskiej, czy u innego ? Pytam, bo ten jest od lat podobno najlepszy, a wręcz niektórzy mówią, że bezkonkurencyjny i właśnie do niego się wybieram.
Tak, dokładnie tam. :)
No to super, bo jak już "rozpracuje" Twój (jak byłem u niego jakiś czas temu, to powiedział, że takiego modelu jeszcze nie "obrabiał"), to z moim pójdzie mu łatwiej :lol: A czy będziesz zlecał mu coś jeszcze do wytłumienia, czy to co sam już zrobiłeś w całości Cię satysfakcjonuje ?
Byłem u niego pierwszy raz w listopadzie i wtedy też jeszcze nie znał systemu, ale miał bodajże tiguana na przełomie listopad-grudzień i mówił, żeby na początku grudnia przyjechać, to będzie wiedział więcej, bo tam takie same systemy ponoć siedzą. No więc byłem teraz w grudniu i już mi wyjaśnił co z czym się tam je i jak do tego podejść. :) Terminy na kwiecień '24 na chwilę obecną, zapisałem się. Na początek plan jest taki: za fabrycznym wzmacniaczem (tym pod siedzeniem kierowcy) dać kolejny wzmacniacz, z DSP i z niego wiązkami kabli plug&play puścić lepszy sygnał na to, co jest. Powinno dać sporo. Później można się bawić w zmianę subwoofera, głośników itp. – czego dusza zapragnie i portfel pozwoli :D wyciszenie drzwi zrobiłem sam, więc już mi to odpada.

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2504 razy

Post autor: Misiek »

flash pisze:
14 gru 2024, 21:45
@Misiek

Pozwolę sobie tu zacytować Twój post z innego wątku (https://www.ateca-klub.pl/forum/viewtop ... 642#p45642), żeby nie mieszać w tematach. :)
...
Faktycznie, bo zaraz jakiś nerwowy forumowicz zacznie narzekać, że pisze się nie w temacie wątku, i słusznie, bo porządek powinien być.

A poza tym dzięki za szczegółowe wyjaśnienia. Miałem wtedy o tym jeszcze napisać, ale jakoś zapomniałem, że już jak byłem u niego wcześniej, to miał bardzo odległe terminy, jak do lekarza specjalisty :lol: I widzę, że nic się w tym temacie nie zmieniło. Gdzieś kiedyś czytałem, że facet jest "nieśpieszny, ale skuteczny" i nie idzie na ilość, stąd takie długie terminy. A swoją drogą, to w dzisiejszych czasach, przy wszechobecnej licznej konkurencji, należy tylko pozazdrościć, że ma zagwarantowany "front robót" na tyle miesięcy na przód.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

ODPOWIEDZ