Lu_83 pisze: ↑11 kwie 2026, 1:13
rybsko pisze: ↑10 kwie 2026, 19:49
Takie coś wpadło mi dziś. Po aktualizacji wylogowało mnie z profilu SeatID, pozmieniało ustawienia prywatności, apka mobilna SEAT przestała łączyć. Trzeba się znów zalogować (kilka prób), aby synchronizował profil, potem kilka rund wyłączania i włączania całości. Chyba znów działa, choć nie do końca, ale to już będę obserwował w kolejnych dniach.
Kultura aktualizacji jak zwykle w wykonaniu firmy informatycznej zatrudniającej 6 tysięcy pracowników na europejskim rynku chronionym pracownika, która zaraz nie będzie miała co produkować, bo Chińczyk opierdziela takie aktualizacje kilkuosobowym zespołem

Ani słowa o możliwym wylogowaniu, ani słowa o tym po co to jest i co niesie ze sobą...
Podpowiedz jak to ogarnąć bo mam to samo. Za każdym razem jak uruchamiam auto przywraca ustawienia prywatności do najbardziej chronionych. Zmieniam na niższe a przy kolejnym odpaleniu wraca do chronionych. Przez to apka krzyczy że brak łączności. Nie ma też mojego imienia przy powitaniu w aucie.
Jak ogarnąć? Wystarczy spojrzeć, że wylogowało użytkownika i dostępny jest tylko Gość, który z definicji ma najwyższe ustawienia prywatności. Trzeba siebie zalogować i wszystko działa. U mnie nie było z ponownym logowaniem żadnego problemu. Po aktualizacji trochę jeszcze jeździłem, statystyki wysłało, dostęp przez apkę jest.
Uprzedzając wyczulonych, w centralkach pozostaje po aktualizacji błąd modułu SOS

To właśnie tego modułu dotyczy ta aktualizacja, więc wersji w radiu nie podbija. Sam komunikat sugeruje nie wprost czego dotyczy aktualizacja (niedostępność e-call, usług connect)
Mogli to lepiej komunikatem ogarnąć, ale jest jak jest, dużo telefonów będą mieli.