Aktualizacja Map
-
Astach
- Samochód: Ateca 1.6 tdi
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Aktualizacja Map
Witam wszystkich
Potrzebna pomoc Seat ateca 2018
Mam karte org seata europa 1 V7 6PO 14.8 GB
Chce wgrać nawigacje najlepiej cała europa ,jak nie da rady to chociaż Europa ECE 4.
Dodam tylko ze nie mam aktualnie nawigacji ani zadnych plików na karcie.
Co zrobic jak wyjść z takiej sytuacji.
Z Góry dzieki za odp,w grupie sila.
Pozdrawiam.
Chce wgrać nawigacje najlepiej cała europa ,jak nie da rady to chociaż Europa ECE 4.
Pozdrawiam.
- Lord M
- Samochód: Leon DKZA
- Podziękował: 35 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Popatrz na 3 posty (mój post) wstecz związane z zakupem nowej karty.Astach pisze: ↑07 lut 2025, 8:03Witam wszystkich
Pozdrawiam.
Był: Seat Leon 1,4 125 KM (CZCA)
Jest Seat Leon 2.0 190 KM (DKZA)
Jest Seat Leon 2.0 190 KM (DKZA)
-
Osin
- Samochód: Seat ateca 2.0 tsi 190 KM dsg 4drive xperience
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Cześć.
Próbuję zaktualizować Navi 9,2 cala poprzez USB i pobrałem aktualne pliki ze strony seata, gdzie dostępny jest pakiet aktualizacji na Europę w wielkości 29 GB, zgranie go i rozpakowanie ok, ale już wrzucenie na pendrive’a trwa od wczoraj. Pewnie mógłbym zastosować takiego z szybszym transferem, ale pytanie mam inne, czy z tych katalogów po rozpakowaniu można jakoś rozpoznać pliki dotyczące tylko Polski, bo to na niej mi jedynie zależy? Albo jakieś alternatywne żródło plików aktualizacyjnych dla Polski ktoś zna?
Próbuję zaktualizować Navi 9,2 cala poprzez USB i pobrałem aktualne pliki ze strony seata, gdzie dostępny jest pakiet aktualizacji na Europę w wielkości 29 GB, zgranie go i rozpakowanie ok, ale już wrzucenie na pendrive’a trwa od wczoraj. Pewnie mógłbym zastosować takiego z szybszym transferem, ale pytanie mam inne, czy z tych katalogów po rozpakowaniu można jakoś rozpoznać pliki dotyczące tylko Polski, bo to na niej mi jedynie zależy? Albo jakieś alternatywne żródło plików aktualizacyjnych dla Polski ktoś zna?
-
Boruc79
- Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TDI 150 km 2023
Witam
A jak zaktualizować mampy przez Seat Connect, ponoć nie trzeba nic ściągać tylko można aktualizować on-line, ktoś tak robił?
A jak zaktualizować mampy przez Seat Connect, ponoć nie trzeba nic ściągać tylko można aktualizować on-line, ktoś tak robił?
-
Bonifacy
- Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 65 razy
Aktualizują się automatycznie. Nie trzeba wykonywać żadnych czynności.
- Ocena: 4.76%
-
flash
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 96 razy
-
Lu_83
- Samochód: Seat Ateca
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
-
Osin
- Samochód: Seat ateca 2.0 tsi 190 KM dsg 4drive xperience
- Podziękował: 13 razy
Od dłuższego czasu mam wykupiony connect i mam też pakiet danych, ale nie zauważyłem żadnych aktualizacji. Gdy wchodzę w "informacje o systemie" i wybieram "aktualizuj oprogramowanie" to pojawi mi się czarny ekran z wyborami: inne, obsługa głosowa radio, system lecz przy żadnej z tych opcji nic się nie wyświetla.
Takie mam wersję:

Ale nie znalazłem info jakie powinny być aktualne. Jakieś podpowiedzi? Przede wszystkim w kontekście nawigacji.
Takie mam wersję:

Ale nie znalazłem info jakie powinny być aktualne. Jakieś podpowiedzi? Przede wszystkim w kontekście nawigacji.
-
krowka1978
- Samochód: Seat Ateca, FIAT 500X
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Temat "restartu" e-sim..., o czym 2 razy na forum pisałem co trzeba zrobić. Do aktualizacji nie jest potrzebny "zewnętrzny" pakiet danych, w szczególności z Cubi, tylko abo Seat Connect, który w sobie to ma, o czym wałkuję już kolejny raz. Bez zrobienia porządku z połączeniem internetowym samochodu nic nie zobaczysz, a w tym menu i tak nic nie będzie, przychodzą powiadomienia na ekran (poza mapą, ta aktualizacja jest cicha). Dodając, u mnie i u innych bez Cubic działa, co więcej działa bez udostępnionego WiFi z telefonuOsin pisze: ↑27 lut 2025, 12:43Od dłuższego czasu mam wykupiony connect i mam też pakiet danych, ale nie zauważyłem żadnych aktualizacji. Gdy wchodzę w "informacje o systemie" i wybieram "aktualizuj oprogramowanie" to pojawi mi się czarny ekran z wyborami: inne, obsługa głosowa radio, system lecz przy żadnej z tych opcji nic się nie wyświetla.
Takie mam wersję:
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI EVO2 DSG 7 150KM Velvet Red 2023
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016