Seat connect.

Nagłośnienie, nawigacja, komunikacja między kierowcami
Skylla
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Re: Seat connect.

Post autor: Skylla »

Wczoraj zatankowałem drugi raz i nic się nie zmieniło, nadal brak liczbowych wartości. Cóż, nie jest to takie ważne, więc poczekam jeszcze trochę, może w którymś zaskoczy. Mało udana ta aplikacja. Uruchamia się długo i jest ekstremalnie bateriożerna: 4 minuty pracy na ekranie i 2% baterii, to jakiś żart. Ta Cupry, która też ponoć obsługuje Seaty sądząc po opiniach nie jest lepsza.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Skylla

Support Seata zalecił mi zainstalowanie zamiast apki Seat Connect innej aplikacji: My Seat App. Zrobiłem to i działa ona znacznie lepiej - ładuje się szybko i nie zżera baterii, funkcjonalność ma podobną, ale danych liczbowych też nie pokazuje :). Ciekawe, czy to dlatego, że mam auto z 18 tygodnia 2024 z nowym Infotainmentem 8,25, więc może jest jeszcze z nim nie w pełni zgodna. Czy jakiś posiadacz najnowszej Ateci ma podobnie?

Capa
Samochód: Seat Ateca 1.5 XP Dsg
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Post autor: Capa »

Ciekawe, że tak powiedzieli. My seat app to z tego co pamiętam stara aplikacja, którą zastąpiła Seat connect.

Skylla

Nie wiem, która jest nowsza, ale ta My Seat jest w wersji z 3.06.2024, więc świeżuteńka. Koresponduję dalej z nimi w tej sprawie, bo póki co tematu nie ogarniają.

Awatar użytkownika
rybsko
Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
Podziękował: 63 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy

Post autor: rybsko »

Typowa korporacyjna strategia. Zrobić produkt, chu**wy, ale ważne żeby w terminie i budżecie oraz żeby jakieś prostackie wskaźniki się zgadzały co by je power pointem zaprezentować i arkuszem policzyć. Po czym mieć przez kilka lat w dupie i łatać po linii najmniejszego oporu. Po czym dojść do wniosku, że przydałoby się coś zmienić, bo trendy w dizajnie się zmieniły, więc nowy budżet, takie samo ignorujące potrzeby użytkowników podejście, i ciach - robimy nową aplikację, która chyba nic nowego nie wnosi. Aha, no i nie poinformujemy nikogo o co chodzi, no bo po co. A niech mi jeszcze ktoś spróbuje wcisnąć, że to ekologiczne podejście jest :D :lol:

Rzeczywiście, zmiana rewolucyjna :lol: :lol: :lol: :D :D

Obrazek

Obrazek
Za ten post autor rybsko otrzymał podziękowanie:
Misiek (15 cze 2024, 21:05)
Ocena: 4.76%

Skylla

U ciebie obie apki wyświetlają 620 km do tankowania, u mnie dwie kreski w tym miejscu. Apka MySeat chodzi jak burza w porównaniu z Seat Connect. Czekam, aż jakiś posiadacz Ateci wyprodukowanej w maju, czerwcu tego roku napisze, czy też tak to u niego działa.

karol.zak
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: karol.zak »

Skylla pisze:
14 cze 2024, 13:44
Support Seata zalecił mi zainstalowanie zamiast apki Seat Connect innej aplikacji: My Seat App. Zrobiłem to i działa ona znacznie lepiej - ładuje się szybko i nie zżera baterii, funkcjonalność ma podobną, ale danych liczbowych też nie pokazuje :). Ciekawe, czy to dlatego, że mam auto z 18 tygodnia 2024 z nowym Infotainmentem 8,25, więc może jest jeszcze z nim nie w pełni zgodna. Czy jakiś posiadacz najnowszej Ateci ma podobnie?
Czy coś się u Ciebie zmieniło? U mnie auto wyprodukowane na koniec marca 2024. Mam zainstalowaną apke My Seat i nie pokazuje danych liczbowych.
Dodatkowo za każdym razem kiedy wyłączam auto to zmienia się tryb prywatności z tego który udostępnia dane na tryb maksymalnej ochrony danych i de facto w aplikacji nic nie mogę zrobić. Byłem u dealera i sprawdzili że wszystko w aucie jest dobrze ustawione. Mam teraz czekać na jakąś aktualizację (1-2 miesięcy) i jeśli to nie pomoże to umówić się do serwisu.

Skylla

Też masz podstawową stację 8 cali z gałkami? Soft 0470? Jeżeli tak, to podejrzewam niekompatybilność apek MySeat i Seat Connect z tym zestawem (na 10 calowych ponoć działa ok).
Co do mojej korespondencji, to sprawa jest 3 miesiąc w toku. Najpierw uważali, że to moja wina i kazali mi przysyłać screeny, zdjęcia i filmiki. Hitem była prośba o przesłanie filmu z instalowania aplikacji ;-). Chyba jednak na początku sierpnia do nich dotarło, że to ich wina, bo nabrali wody w usta i czekam co zrobią. Zapewne muszą zaktualizować aplikacje lub soft stacji w aucie.
Będę się chyba domagał przedłużenia ważności darmowego okresu używania aplikacji o czas, gdy nie działa on poprawnie, bo już trwa to miesiące, a końca nadal nie widać.
U mnie tryb prywatności nie zmienia się. Sam go zmieniłem na początku dla testów, ale po powrocie do ostatniej pozycji, jest ona zapamiętana.

Awatar użytkownika
rybsko
Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
Podziękował: 63 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy

Post autor: rybsko »

Na wyższym poziomie ogólności można powiedzieć, że nic się nie zmienia :lol: :D
Nowe wersje auta, nowe wersje problemów i bug'ów. Przypominam, że na rozwiązanie problemów z pętlami przekierowań i podobnymi niektórzy czekali ponad rok :lol:

karol.zak
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: karol.zak »

Tak, mam wersję 8,25 i soft 0470.
Ciekawe ile poczekamy na tą aktualizację i czy w ogóle ona coś da, bo jakoś w to wątpię...
Chyba gdzieś widziałem namiary na support dla samego SEAT CONNECT to może tam spróbuje się czegoś dowiedzieć.

ODPOWIEDZ