Android Auto

Nagłośnienie, nawigacja, komunikacja między kierowcami
chrapek
Samochód: Ateca 2.0TSI
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Android Auto

Post autor: chrapek »

Rowitt777 pisze:
20 mar 2020, 8:03
Witajcie ,
Chce zmienić smartfona , zastawaniem się nad OnePlus 7T Pro. Czytałem w poprzednich wpisach ,ze coś tam nie było całkiem OK z AA . Jak wygląda obecnie AA z tym smartfonem. Obecnie mam LG V30 i zero problemów. Dzięki za Info. Pozdrawiam
Mam OnePlus 7 Pro, wątpię aby miedzy tymi telefonami była różnica która wpłynie na działanie AA. Zero problemów. Jedynie co to jakość obrazu nie jest idealna, ale to jest problem ogólny AA.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Rowitt777
Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TSI DSG 4Drive
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Rowitt777 »

Na pewno Software jest takie same. Dzięki za Info. Myślę że z tym obrazem to jest chyba zależne o Radio.
Żona ma Ibizie to biedne bez Navi ale z AA i po podłączeniu mojego LG obraz był o dużo gorszy niż w mojej Atece z Navi.

Awatar użytkownika
Kanisz
Samochód: Seat Leon ST 1.5TSi
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: Kanisz »

geranium pisze:
05 mar 2020, 18:59
nie ma najmniejszego znaczenia czy kabel jest cały czas w gnieździe czy wpinany - przecież tam nie ma żadnych czujników
Ale ma znaczenie czy telefon jest cały czas podpięty do auta☝️👉 ogólnie nie zaleca się podłączenia telefonu przed uruchomieniem silnika 👉❗

Awatar użytkownika
Kanisz

Rowitt777 pisze:
20 mar 2020, 11:19
Na pewno Software jest takie same. Dzięki za Info. Myślę że z tym obrazem to jest chyba zależne o Radio.
Żona ma Ibizie to biedne bez Navi ale z AA i po podłączeniu mojego LG obraz był o dużo gorszy niż w mojej Atece z Navi.
Na pewno wielkość i rozdzielczość ekranu infotainment ma duże znaczenie ale ważne też jest jak mamy ustawione wyświetlanie w AA 👉😷👍

A jak masz ustawione w AA w opcjach programisty funkcję wyświetlania obrazu ❓
... Możesz mieć włączone negocjuj obraz telefonu z wyświetlaczem samochodu i stąd te różnice 🤔

geranium
Samochód: SEAT ATECA 1.5 DSG
Otrzymał podziękowań: 44 razy

Post autor: geranium »

Kanisz pisze:
28 kwie 2020, 2:14
geranium pisze:
05 mar 2020, 18:59
nie ma najmniejszego znaczenia czy kabel jest cały czas w gnieździe czy wpinany - przecież tam nie ma żadnych czujników
Ale ma znaczenie czy telefon jest cały czas podpięty do auta☝️👉 ogólnie nie zaleca się podłączenia telefonu przed uruchomieniem silnika 👉❗
a niby jakie ma znaczenie skoro po wyłączeniu auta traci się zasilanie na gnieździe USB ??
i co ma wspólnego uruchomienie radia bez pracy silnika poza rozładowaniem akumulatora ???

Ciekawe że producent wprowadził "właczenie zapłonu - właczenie radia" a nie dopiero po uruchomienu silnika jak np. światła

Awatar użytkownika
Kanisz

geranium radio jest inaczej podłączone i zabezpieczone i nic nie pisałem o radiu tylko o telefonie 👉❗
... Ale nawet radio podczas opalania przygasa..., i chyba wiesz dlaczego 👉❓

Przy rozruchu przez chwilę może dojść do skoku napięcia, które może uszkodzić telefon lub wbudowaną ładowarkę w telefonie 👉😷👍

Ale to nie to miałem na myśli tylko fakt, że kiedy najpierw podłączysz telefon z zainstalowanym Android Auto, które uruchamia się z chwilą wykrycia zapłonu to przy próbie odpalenia na Infotainment zamiast AA otrzymasz pomarańczowo czarny ekran z pikselami, gdzie w takiej sytuacji będzie trzeba wypiąć telefon i na nowo podłączyć, a czasami nawet zresetować infotainment oraz ponownie uruchomić na tel Android auto - tak się dzieje kiedy podłączamy telefon i szybko odpalamy,☝️👉 bo kiedy włączę zapłon i uruchomię Android auto podłączając telefon oraz poczekam aż się uruchomi i dopiero uruchomię silnik to rzadko się zdarza że coś pójdzie nie tak ☝️👉 ale mało kiedy ktoś czeka po przekręceniu klucza aż uruchomi się Android auto i dopiero odpala 👉😉👍

Czasami 👉❗ kiedy jeżdżę na StartStop i po zatrzymaniu gaśnie silnik to kiedy silnik na nowo jest uruchamiany Android Auto resetuje się, tj pojawia się czarny ekran i na nowo ładuje aplikację ale to tylko czasami.

👉 Natomiast gdyby Android Auto resetował się sam zbyt często ☝️👉 oznacza to, że jakaś aplikacja w Android Auto wymaga aktualizacji👉😉👍

Awatar użytkownika
Kanisz

Czy w Android Auto już komuś wyświetla się w Mapach Google wskazanie prędkości 👉❓

Albo w Waze komuś zaczął działać kompas👉❓

geranium
Samochód: SEAT ATECA 1.5 DSG
Otrzymał podziękowań: 44 razy

Post autor: geranium »

@kanisz
odkąd kupiłem Ateca mam na stałe wpięty Samsung Galaxy Note 3 i nie zdarzyło mi się jeszcze nic takiego jak opisujesz powyżej..

PS. nowa wersja AA do pobrania

Version: 5.3.501634-release (53501634) arm64-v8a
https://www8.zippyshare.com/v/ZJeTSBg9/file.html
Ostatnio zmieniony 03 maja 2020, 12:09 przez geranium, łącznie zmieniany 1 raz.

chrapek
Samochód: Ateca 2.0TSI
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: chrapek »

Kanisz pisze:
28 kwie 2020, 2:22
A jak masz ustawione w AA w opcjach programisty funkcję wyświetlania obrazu ❓
... Możesz mieć włączone negocjuj obraz telefonu z wyświetlaczem samochodu i stąd te różnice 🤔
U mnie zmiana tych opcji nic nie daje. Jakość ekranu niestety średnia przy telefonie OnePlus 7 Pro

Awatar użytkownika
Kanisz

geranium pisze:
02 maja 2020, 13:59
@kanisz
odkąd kupiłem Ateca mam na stałe wpięty Samsung Galaxy Note 3 i nie zdarzyło mi się jeszcze nic takiego jak opisujesz powyżej..

PS. nowa wersja AA do pobrania

Version: 5.3.501634-release (53501634) arm64-v8a
Może... i... , może kiedyś będzie ten pierwszy raz, to kwestia tego jak często używasz Waze na zmianę z Google Maps ile apek masz w AA i czy aktualizujesz na bieżąco. I pewnie telefon też ma znaczenie 👉😷👍

Ja mam Huawei P20LITE...

Ps: nowa wersja Android Auto narazie tylko dla tych co mają architekturę procesora:

arm64-v8a 👉😷👍 reszta musi jeszcze poczekać 😉

Nową wersję można pobrać z linku niżej

https://www.apkmirror.com/apk/google-in ... /download/

ODPOWIEDZ