Spróbuj z wyczyszczeniem danych aplikacji My Seat w telefonie. Co kilka aktualizacji apki na androidzie muszę to robić, bo nie działa jak trzeba. Po wyczyszczeniu danych ponowne logowanie i wszystko działa.Skylla pisze: ↑10 wrz 2025, 12:17W moim przypadku - małe Info z gałkami, soft 0470 - od początku, czyli 05.2024 nie ma żadnych danych podróży. Mimo prawie już półtorarocznej korespondencji, problem nadal nierozwiązany. Czy ktoś z takim Info w aucie kupionym w tym roku ma tak samo, czy w nowych autach już to ogarnęli?
Seat connect.
-
krowka1978
- Samochód: Seat Ateca, FIAT 500X
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Re: Seat connect.
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI EVO2 DSG 7 150KM Velvet Red 2023
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016
-
Skylla
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Nie takie rzeczy robiliśmy, ja i ASO. Nic nie pomaga. Ewidentnie napisali aplikacje (wszystkie - SeatConnect, MySeat, MyCupra) niekompatybilne z tym Info i nie chce im się tego naprawić. Przypuszczam, że w globalnej skali mało sprzedają aut z tym małym Info, więc ani tego nie testuja poważnie, ani nie chce im się naprawić.krowka1978 pisze: ↑10 wrz 2025, 19:27Spróbuj z wyczyszczeniem danych aplikacji My Seat w telefonie. Co kilka aktualizacji apki na androidzie muszę to robić, bo nie działa jak trzeba. Po wyczyszczeniu danych ponowne logowanie i wszystko działa.
Dlatego ciekaw jestem informacji od kogoś, kto ma takie wyposażenie, a kupił auto w tym roku.
- TomeL
- Samochód: Ateca FR 2.0 TSI FL
- Podziękował: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 32 razy
Czołem. Mam pytanie do tych, którym nawigacja elegancko aktualizuje się przez OTA. Jak często wpada taka aktualizacja? Czy wymaga ona zatwierdzenia czy jest cicha?
Byłem w ASO w związku z brakiem jakichkolwiek aktualizacji i wcisnęli mi kit, że aktualizacja (mimo wykupionego pakietu) przysługują tylko dwa razy w roku, niezależnie od tego czy OTA czy ręcznie, a ja już dwa razy zaktualizowałem z pendriva więc już nie dostane aktualizacji i oni mi też tego nie zrobią bo wykorzystałem już swój limit. W sieci są różne informacje: jest, że faktycznie dwa razy ale jest też, że co miesiąc. Jak jest u Was koledzy?
Byłem w ASO w związku z brakiem jakichkolwiek aktualizacji i wcisnęli mi kit, że aktualizacja (mimo wykupionego pakietu) przysługują tylko dwa razy w roku, niezależnie od tego czy OTA czy ręcznie, a ja już dwa razy zaktualizowałem z pendriva więc już nie dostane aktualizacji i oni mi też tego nie zrobią bo wykorzystałem już swój limit. W sieci są różne informacje: jest, że faktycznie dwa razy ale jest też, że co miesiąc. Jak jest u Was koledzy?
-
piotrl
- Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Aktualizacje map wykonują się w tle i nie ma komunikatów specjalnych. Jak pamiętam wykonują się one kilka razy w roku (w zeszłym to pewnie z 4-5 razy się zaktualizowały). Zdarzało się, ze były przerwy pomiędzy aktualizacjami nawet pół roku. Najczęściej jednak są one co 2-3 miesiące. Posiadaną wersję sprawdzisz w menu > informacje o systemie.
- Ocena: 4.76%
- TomeL
Dzięki Piotrl. A jaka masz wersję systemu i sprzętu? Na jakimś zagranicznym forum znalazłem wpis, że jakaś (już nie pamiętam która) wersja systemu blokuje pobieranie OTA.
-
piotrl
- Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- TomeL
Ok, czyli masz wyższy numer wersji sprzętu, więc nie wiem czy można to bezpośrednio porównywać. Ja mam H56.
A taka kwestia: od czego zależy to, czy zegary wyświetlają nr biegu oraz to czy sterowniki są zablokowane do grzebania np. OBDeleven?
A precyzyjniej: teraz mam widoczne numery biegów, ale czy jak wymuszę na ASO aktualizację systemu do wyższej wersji (takiej jak w Waszych nowszych autach, gdzie nie ma numerów) to czy i u mnie znikną? Czy to nie ma związku? Tak samo z blokadą sterowników. Wie może ktoś?
dzięki
A taka kwestia: od czego zależy to, czy zegary wyświetlają nr biegu oraz to czy sterowniki są zablokowane do grzebania np. OBDeleven?
A precyzyjniej: teraz mam widoczne numery biegów, ale czy jak wymuszę na ASO aktualizację systemu do wyższej wersji (takiej jak w Waszych nowszych autach, gdzie nie ma numerów) to czy i u mnie znikną? Czy to nie ma związku? Tak samo z blokadą sterowników. Wie może ktoś?
dzięki
-
krowka1978
- Samochód: Seat Ateca, FIAT 500X
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Aktualizacja oprogramowania radia nie wpływa na pokazywanie biegów.
- Za ten post autor krowka1978 otrzymał podziękowanie:
- TomeL (02 paź 2025, 10:50)
- Ocena: 4.76%
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI EVO2 DSG 7 150KM Velvet Red 2023
-
Skylla
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Dostaliście takiego maila?
---
Informujemy, że od 25 listopada następujące funkcje usługi CONNECT nie będą już dostępne:
Honk & Flash: aktywacja klaksonu i świateł za pomocą aplikacji, gdy pojazd i silnik są wyłączone.
Powiadomienie o prędkości i obszarze: powiadomienie w przypadku, gdy pojazd znajduje się poza zdefiniowanym obszarem lub przekroczona zostanie prędkość maksymalna.
Na podstawie analizy trendów użytkowania zdecydowaliśmy się skoncentrować nasze zasoby na usługach, na które istnieje większe zapotrzebowanie, aby poprawić ogólną jakość obsługi.
Jeśli nie zgadzasz się z tą zmianą, możesz skorzystać z prawa do wypowiedzenia umowy o świadczenie usług CONNECT w ciągu 30 dni kalendarzowych od otrzymania niniejszego powiadomienia lub od daty wyłączenia funkcji, w zależności od tego, która z tych dat jest późniejsza. W momencie rozwiązania umowy wszystkie wzajemne zobowiązania wynikające z umowy wygasają.
Mamy jednak również dobrą wiadomość: po zakończeniu bezpłatnego okresu próbnego będziesz mógł nadal korzystać z usług CONNECT bez żadnych opłat za przedłużenie.
---
Czy ja dobrze rozumiem, że poza ograniczeniem funkcjonalności (klaksonu i świateł szkoda bo to czasem przydatne) nie będzie już trzeba płacić za odnowienie?
---
Informujemy, że od 25 listopada następujące funkcje usługi CONNECT nie będą już dostępne:
Honk & Flash: aktywacja klaksonu i świateł za pomocą aplikacji, gdy pojazd i silnik są wyłączone.
Powiadomienie o prędkości i obszarze: powiadomienie w przypadku, gdy pojazd znajduje się poza zdefiniowanym obszarem lub przekroczona zostanie prędkość maksymalna.
Na podstawie analizy trendów użytkowania zdecydowaliśmy się skoncentrować nasze zasoby na usługach, na które istnieje większe zapotrzebowanie, aby poprawić ogólną jakość obsługi.
Jeśli nie zgadzasz się z tą zmianą, możesz skorzystać z prawa do wypowiedzenia umowy o świadczenie usług CONNECT w ciągu 30 dni kalendarzowych od otrzymania niniejszego powiadomienia lub od daty wyłączenia funkcji, w zależności od tego, która z tych dat jest późniejsza. W momencie rozwiązania umowy wszystkie wzajemne zobowiązania wynikające z umowy wygasają.
Mamy jednak również dobrą wiadomość: po zakończeniu bezpłatnego okresu próbnego będziesz mógł nadal korzystać z usług CONNECT bez żadnych opłat za przedłużenie.
---
Czy ja dobrze rozumiem, że poza ograniczeniem funkcjonalności (klaksonu i świateł szkoda bo to czasem przydatne) nie będzie już trzeba płacić za odnowienie?