SEAT Media Control

Nagłośnienie, nawigacja, komunikacja między kierowcami
Bart
Posty: 76
Rejestracja: 23 cze 2017, 22:21
Lokalizacja: Poznań
Samochód: Ateca 1.4 TSI 150KM, XC

SEAT Media Control

Post autor: Bart » 17 lip 2017, 20:20

Witam,

Posiadaczom telefonów z logo Apple (+Ateca + Full Link), polecam sprawdzić czy nowa poniższa aplikacja działa:

https://itunes.apple.com/pl/app/seat-me ... 60499?mt=8

W opisie jest takie zdanie:
"This SEAT application requires a specific data interface of a "Navi System Plus" radio and navigation system. The range of functions may vary depending on the production date of your vehicle’s Infotainment system. Please consult your SEAT dealer if you have any questions."

Sugeruje to że nie wystarczy zwykła Navi.. tyko Navi Plus, ale może napisali tak poniewż Navi Plus ma w zestawie Full Link.

Sponsor

SEAT Media Control

Sponsor


lukasz-jaworzno
Posty: 74
Rejestracja: 14 sie 2017, 22:38
Lokalizacja: Jaworzno
Samochód: Seat Ateca Xcellence 2.0TDI DSG 190KM 4Drive DSG7

Re: SEAT Media Control

Post autor: lukasz-jaworzno » 18 sie 2017, 1:18

Bart pisze:Witam,

Posiadaczom telefonów z logo Apple (+Ateca + Full Link), polecam sprawdzić czy nowa poniższa aplikacja działa:

https://itunes.apple.com/pl/app/seat-me ... 60499?mt=8

W opisie jest takie zdanie:
"This SEAT application requires a specific data interface of a "Navi System Plus" radio and navigation system. The range of functions may vary depending on the production date of your vehicle’s Infotainment system. Please consult your SEAT dealer if you have any questions."

Sugeruje to że nie wystarczy zwykła Navi.. tyko Navi Plus, ale może napisali tak poniewż Navi Plus ma w zestawie Full Link.
U mnie nie działa. Mam tylko Navi ☹️
Musi być wifi aplikacja z tego korzysta.


Wysłane za pomocą Tapatalk

Fircyk
Posty: 30
Rejestracja: 01 lut 2018, 18:23
Samochód: Audi Q5

Re: SEAT Media Control

Post autor: Fircyk » 08 mar 2018, 15:00

Mam pytanko czy full link można domontować uruchomić jak auto nie zostało wyposażone fabrycznie

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka


Online
Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Posty: 1698
Rejestracja: 11 maja 2017, 0:50
Lokalizacja: Świdwin
Samochód: Seat Ateca 1.4 TSI 150KM

Re: SEAT Media Control

Post autor: Endrju » 08 mar 2018, 15:13

Tak można koszt zależny od ASO od 800 do 1000 plm.
Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Ramki klubowe chętnych proszę o wpisywanie się w temacie - https://www.ateca-klub.pl/forum/viewtop ... p=415#p415
Wlepki forumowe.https://www.ateca-klub.pl/forum/viewtop ... t=42
Obrazek

Awatar użytkownika
MusiC ManiaC
Posty: 85
Rejestracja: 03 mar 2018, 8:05
Lokalizacja: SL
Samochód: Seat Ateca 1.4 TSI Red Velvet

Re: SEAT Media Control

Post autor: MusiC ManiaC » 08 mar 2018, 16:18

Wczoraj dokładałem w Katowicach koszt 1000pln.

Fircyk
Posty: 30
Rejestracja: 01 lut 2018, 18:23
Samochód: Audi Q5

Re: SEAT Media Control

Post autor: Fircyk » 08 mar 2018, 16:44

Bez tej funkcji nic z radjem nie zrobie navi youtube itp?. A i czy łatwo i szybko się łączę telefonem czy jest to czasochłonne, mam starego samsunga galaxy s6 da radę.?
Czy to jest kodowanie czy coś dokładają, da radę to zrobić u "kolegów"

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka



Online
Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Posty: 1698
Rejestracja: 11 maja 2017, 0:50
Lokalizacja: Świdwin
Samochód: Seat Ateca 1.4 TSI 150KM

Re: SEAT Media Control

Post autor: Endrju » 08 mar 2018, 18:15

S6 da radę. A ładują to online łącząc się z Wolsburgiem.
Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Ramki klubowe chętnych proszę o wpisywanie się w temacie - https://www.ateca-klub.pl/forum/viewtop ... p=415#p415
Wlepki forumowe.https://www.ateca-klub.pl/forum/viewtop ... t=42
Obrazek

Awatar użytkownika
tictac1986
Posty: 331
Rejestracja: 10 maja 2017, 21:24
Lokalizacja: Ozorków

Re: SEAT Media Control

Post autor: tictac1986 » 08 mar 2018, 19:37

MusiC ManiaC pisze:Wczoraj dokładałem w Katowicach koszt 1000pln.
Podczas konfiguracji taty Ateci zapomniałem dodać mu Full Link i po odbiorze wrócił na serwis gdzie dograli mu za cenę z katalogu, trochę ponad 600 zł...

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Seat Ateca 1,4 TSI 150 KM Nevada White wersja Style + Comfort+/Pakiet Zima/Full Link

Awatar użytkownika
MusiC ManiaC
Posty: 85
Rejestracja: 03 mar 2018, 8:05
Lokalizacja: SL
Samochód: Seat Ateca 1.4 TSI Red Velvet

Re: SEAT Media Control

Post autor: MusiC ManiaC » 10 mar 2018, 19:49

No to diler na mnie zarobił :( nie omieszkam mu tego wygarnąć podczas odbioru auta.

Awatar użytkownika
paprotek
Posty: 449
Rejestracja: 08 cze 2017, 6:49
Lokalizacja: Warszawa
Samochód: Ateca FR 2.0 TSI DSG

Re: SEAT Media Control

Post autor: paprotek » 10 mar 2018, 20:41

Czy nie ma sposobu aktywacji Full Linka inaczej niż w salonie? Jakoś wciąż nie czuje wielkiej potrzeby posiadania tego ustrojstwa, ale pytam z ciekawości.

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość