Seat connect.

Nagłośnienie, nawigacja, komunikacja między kierowcami
Bonifacy
Posty: 276
Rejestracja: 18 mar 2020, 12:27
Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Re: Seat connect.

Post autor: Bonifacy »

A jeszcze takie pytanie - pakiet usługi multimedialne zawiera zdalny dostęp, czy trzeba płacić osobno? Bo początkowo myślałem, że jak się płaci za najdroższy, to mieści w sobie ten tańszy, ale teraz nie jestem tego aż tak pewien.
Tak czy inaczej bardzo drogo.



Sponsor

Re: Seat connect.

Sponsor


Awatar użytkownika
DarekWa
Posty: 241
Rejestracja: 27 sty 2020, 19:20
Lokalizacja: Warszawa
Samochód: Seat Ateca XC 2.0 TSI 190 KM 4Drive DSG7 (RM20)
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Re: Seat connect.

Post autor: DarekWa »

a skąd są te mapy i radary w nowej wersji?

Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Posty: 2854
Rejestracja: 11 maja 2017, 0:50
Lokalizacja: Świdwin
Samochód: Seat Ateca FL 1.5 TSI 150KM
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 76 razy

Re: Seat connect.

Post autor: Endrju »

Moim zdaniem nie warto za taką cenę.
Jest- Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarek
Posty: 69
Rejestracja: 21 lut 2021, 18:06
Lokalizacja: mazowieckie
Samochód: Ateca (RM21)
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Re: Seat connect.

Post autor: Jarek »

Moim zdaniem też nie, ale zastanowię się ponownie za rok, bo szczerze mówiąc nie bardzo będzie mi się chciało non stop podłączać kabelkiem telefon - chyba że AA będzie kiedyś bezprzewodowe.
A tak z innej beczki, ale wciąż w temacie Connect. Trochę poszperałem w sprawie zdjęcia profilowego, no i wg mnie na dzień dzisiejszy nie można. W aplikacji BMW na przykład, która notabene oferuje podobne rzeczy i nawet wygląda podobnie jak Seat Connect (zapewne SC wygląda podobnie jak MyBMW :) ale mniejsza z tym ) w miejscu Twoje dane jest okrągłe kółeczko, które ma na swoim obwodzie mały plusik. Gdy się go "kliknie" edytujesz zdjęcie profilowe wstawiając co chcesz - dokładnie jak w telefonie. Niestety, w Seat Connect kółko jest - ale nieaktywne i można edytować tylko nazwę użytkownika. Coś im nie wyszło :)
.... a już chciałem wstawić tam zdjęcie Jarka :lol: ...
Ateca 1.5 TSI X-Perience, 150 KM, DSG7

geranium
Posty: 394
Rejestracja: 10 lut 2019, 18:41
Samochód: SEAT ATECA 1.5 DSG
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Re: Seat connect.

Post autor: geranium »

Endrju pisze:
10 mar 2021, 10:57
geranium pisze:
08 sty 2021, 17:42
Teo pisze:
08 sty 2021, 15:47
Przeczytalem sobie broszurke i... zastanawiam sie czy mi to do czegos potrzebne. W praktyce to chyba tylko kiedy mialbym problem ze znalezieniem auta na parkingu, ale no bez jaj, to jeszcze nie ten wiek, zebym zapomnial gdzie mam auto. Czy to ma w ogole jakies konkretne funkcje, dla ktorych nalezy w to wchodzic ?
jeżeli masz odpowiednie wyposażenie to tak inaczej to tylko bajer za 127 zł rocznie (tak jest u mnie i nie odnowiłem...)
No gdzieś pamiętałem że była już mowa o cenie. To teraz zastanawiające. Czy 127pln czy 120eur?
nie wiem dokładnie jak jest w seacie bo mam przedlifta ale w Skodzie są dwie opłaty
jedna za apk a druga za transfer danych (karta Esim)
jedna jest w zł około 127 a drugo chyba coś koło 35ue
i w tym ue masz korki itd

i nie koniecznie trzeba je mieć razem

Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Posty: 2854
Rejestracja: 11 maja 2017, 0:50
Lokalizacja: Świdwin
Samochód: Seat Ateca FL 1.5 TSI 150KM
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 76 razy

Re: Seat connect.

Post autor: Endrju »

W Seacie jest tak samo.
Jest- Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Obrazek

Bonifacy
Posty: 276
Rejestracja: 18 mar 2020, 12:27
Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Re: Seat connect.

Post autor: Bonifacy »

Czy na pewno? W Seacie pakiet danych jest osobno, ale korków nie zawiera. Od tego są usługi multimedialne - jak pisałem 225 Euro na 2 lata.

Bonifacy
Posty: 276
Rejestracja: 18 mar 2020, 12:27
Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Re: Seat connect.

Post autor: Bonifacy »

Czy ktoś może wyjaśnić, od czego zależy wskazanie stanu łączności Seat Connect. Chodzi o znaczek kuli ziemskiej. W instrukcji podają, że gdy jest biały, łączność pełna, wszystkie usługi aktywne, natomiast gdy jest szary, łączność ograniczona, niektóre usługi mogą być niedostępne. U mnie ostatnio symbol jest szary, choć poruszam się w dużym mieście i trudno mówić o braku dostępu do Internetu.

Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Posty: 2854
Rejestracja: 11 maja 2017, 0:50
Lokalizacja: Świdwin
Samochód: Seat Ateca FL 1.5 TSI 150KM
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 76 razy

Re: Seat connect.

Post autor: Endrju »

A nie aktualizowałes oprogramowania? U mnie po aktualizacji musiałem ustawić z powrotem na udostępnienie lokalizacji, bo mi samo przestawiło na tryb prywatny.
Jest- Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Obrazek

Bonifacy
Posty: 276
Rejestracja: 18 mar 2020, 12:27
Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Re: Seat connect.

Post autor: Bonifacy »

Może. Sprawdzę jutro, czy się zaktualizowało i coś przy tym nie namieszało.

ODPOWIEDZ