Hot spot w Atece FL.

Nagłośnienie, nawigacja, komunikacja między kierowcami
Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Posty: 2565
Rejestracja: 11 maja 2017, 0:50
Lokalizacja: Świdwin
Samochód: Seat Ateca 1.4 TSI 150KM
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 52 razy

Hot spot w Atece FL.

Post autor: Endrju »

Czy komuś się udało skonfigurować działający hot spot w Atece. Bo u mnie smartfon się łączy z hot spotem ale żeby był internet trzeba stworzyć konto na cubictelecom. No oczywiście zarejestrowałem się ale od 2 dni mam taki komunikat.


Obrazek


Jest- Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Obrazek

Sponsor

Hot spot w Atece FL.

Sponsor


dzwoniec
Posty: 91
Rejestracja: 20 sie 2020, 1:02
Samochód: Cupra Ateca FL 2020
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: Hot spot w Atece FL.

Post autor: dzwoniec »

Endrju pisze:
07 sty 2021, 22:13
Czy komuś się udało skonfigurować działający hot spot w Atece. Bo u mnie smartfon się łączy z hot spotem ale żeby był internet trzeba stworzyć konto na cubictelecom. No oczywiście zarejestrowałem się ale od 2 dni mam taki komunikat.


Obrazek
Pisz do supportu, działają szybko i od ręki Ci aktywują konto. Potem jeszcze batalia z dodaniem karty, żeby móc zapłacić i już jesteś w domu ;)

Awatar użytkownika
Frodo
Posty: 1479
Rejestracja: 21 gru 2018, 13:19
Lokalizacja: Kraków
Samochód: Ateca FR 2.0 TSI R.I.P.! -> Tig
Podziękował: 175 razy
Otrzymał podziękowań: 172 razy

Re: Hot spot w Atece FL.

Post autor: Frodo »

Nie lepiej po prostu "darmowy" hotspot z telefonu?
Ateca 2.0 TSI FR red R.I.P.! :cry: -> Tig R 230 white; myślę o red Ateca? Cupra Ateca? Formentor? ;)

Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Posty: 2565
Rejestracja: 11 maja 2017, 0:50
Lokalizacja: Świdwin
Samochód: Seat Ateca 1.4 TSI 150KM
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 52 razy

Re: Hot spot w Atece FL.

Post autor: Endrju »

No podobno pierwszy rok jest za free. A potem to mam smartka.
Jest- Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Obrazek

vioox
Posty: 116
Rejestracja: 13 wrz 2020, 21:59
Samochód: 308 SW --> ateca
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: Hot spot w Atece FL.

Post autor: vioox »

Endrju pisze:
07 sty 2021, 23:50
No podobno pierwszy rok jest za free. A potem to mam smartka.
Ale co jest za free ?? seat connect czy pakiet internetowy ??

Awatar użytkownika
Walt
Posty: 172
Rejestracja: 23 paź 2017, 8:42
Lokalizacja: Wielkopolska
Samochód: Seat Ateca 2.0TSI Xperience
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Re: Hot spot w Atece FL.

Post autor: Walt »

Na moje seat connect.
Była 1,4TSI Xcellence.
Jest 2.0TSI Xperience.

Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Posty: 2565
Rejestracja: 11 maja 2017, 0:50
Lokalizacja: Świdwin
Samochód: Seat Ateca 1.4 TSI 150KM
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 52 razy

Re: Hot spot w Atece FL.

Post autor: Endrju »

Fakt już mi się w głowie rypie od tych opcji.
Jest- Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Obrazek

Awatar użytkownika
Frodo
Posty: 1479
Rejestracja: 21 gru 2018, 13:19
Lokalizacja: Kraków
Samochód: Ateca FR 2.0 TSI R.I.P.! -> Tig
Podziękował: 175 razy
Otrzymał podziękowań: 172 razy

Re: Hot spot w Atece FL.

Post autor: Frodo »

W Tigu z tego co słyszałem internet tylko płatny i drogi, nawet go nie reklamują, tylko znalazłem info na forum jak niby można, ale nikt nie polecał... lepiej z własnej komórki. W Atece z tego co piszecie ta sama niemiecka firma, więc pewnie to samo.
Ateca 2.0 TSI FR red R.I.P.! :cry: -> Tig R 230 white; myślę o red Ateca? Cupra Ateca? Formentor? ;)

Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Posty: 2565
Rejestracja: 11 maja 2017, 0:50
Lokalizacja: Świdwin
Samochód: Seat Ateca 1.4 TSI 150KM
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 52 razy

Re: Hot spot w Atece FL.

Post autor: Endrju »

Tak to samo. A tutaj koszta.


Obrazek
Jest- Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Obrazek

piotrzet
Posty: 62
Rejestracja: 06 gru 2020, 20:19
Samochód: Seat Leon ST 1,5 TSI 150 KM manual
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Hot spot w Atece FL.

Post autor: piotrzet »

Nie złą kasę robią na tych pakietach. Już wiadomo czemu nie ma możliwości wsadzenia swojej karty sim. Po pierwsze nie każdemu potrzebny jest pakiet danych na UE, po drugie u nas takie pakiety są znacznie tańsze. Jestem ciekaw z jakich operatorów korzysta ten cubic telecom. Bo jeśli ze wszystkich to jest to jakiś plus. Jednak jeśli tylko z jednego to jest to śmiesze.

ODPOWIEDZ