Teraz widzę!bieniek pisze: ↑04 sty 2021, 1:56Dokładnie nie wiem jaki mam model radia zwykle czy z + jak to można sprawdzić? Już próbowałem wgrać mapę na karte z wolnego rynku i właśnie nie działa a niby też mam wykupione MapCar(darmowa aktualizacja na 3 lata jeśli to jest te MapCar) chyba że mnie oszukali;p gdzie sprawdzę czy mam MapCarpatryk7133 pisze: ↑03 sty 2021, 22:46Kolego ty masz Navi + ?bieniek pisze: ↑27 gru 2020, 14:27
czyli o co chodzi z ta zmiana CID bo nie wiem o co chodzi:P a jesli nie potrafie zmienic tego CID to musze na orginalna karte wgrac aktualizacje, lecz boje sie ze nawet ta orginalna mape strace i juz wogole nie bedzie mi dzialac nawigacja. aktualnie posiadam mape 309 i moje pytanie czy musze po kolei aktualizowac mapy czy od razu moge wgrac mape 1430. bo mam klopot nawet jak podmienie pliki OVERALL.NDS na karcie SD (nie orginalna) to aktualizacja mi nie dziala brak danych na karcie
Jeśli tak to aktualizujesz nawigację przy pomocy karty SD z wolnego rynku pod warunkiem że masz wykupione MapCare
![]()
Masz małą nawi wersja mapy 1115 w takim przypadku masz kartę SD w schowku po stronie pasażera to jest oryginalna karta i tylko za pośrednictwem tej karty robisz aktualizację mapy
Najnowsza wersja map na dzień dzisiejszy to 1520 jeśli się nie mylę.