Aktualizacja Map

Nagłośnienie, nawigacja, komunikacja między kierowcami
patryk7133
Posty: 780
Rejestracja: 11 wrz 2017, 23:53
Lokalizacja: Nowa Ruda i Ludwigshafen
Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence Comfort+Assistant
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: patryk7133 »

bieniek pisze:
04 sty 2021, 1:56
patryk7133 pisze:
03 sty 2021, 22:46
bieniek pisze:
27 gru 2020, 14:27


czyli o co chodzi z ta zmiana CID bo nie wiem o co chodzi:P a jesli nie potrafie zmienic tego CID to musze na orginalna karte wgrac aktualizacje, lecz boje sie ze nawet ta orginalna mape strace i juz wogole nie bedzie mi dzialac nawigacja. aktualnie posiadam mape 309 i moje pytanie czy musze po kolei aktualizowac mapy czy od razu moge wgrac mape 1430. bo mam klopot nawet jak podmienie pliki OVERALL.NDS na karcie SD (nie orginalna) to aktualizacja mi nie dziala brak danych na karcie
Kolego ty masz Navi + ?
Jeśli tak to aktualizujesz nawigację przy pomocy karty SD z wolnego rynku pod warunkiem że masz wykupione MapCare
Dokładnie nie wiem jaki mam model radia zwykle czy z + jak to można sprawdzić? Już próbowałem wgrać mapę na karte z wolnego rynku i właśnie nie działa a niby też mam wykupione MapCar(darmowa aktualizacja na 3 lata jeśli to jest te MapCar) chyba że mnie oszukali;p gdzie sprawdzę czy mam MapCar
Obrazek
Teraz widzę!
Masz małą nawi wersja mapy 1115 w takim przypadku masz kartę SD w schowku po stronie pasażera to jest oryginalna karta i tylko za pośrednictwem tej karty robisz aktualizację mapy
Najnowsza wersja map na dzień dzisiejszy to 1520 jeśli się nie mylę.



Sponsor

Re: Aktualizacja Map

Sponsor


bieniek
Posty: 11
Rejestracja: 27 gru 2020, 13:40
Samochód: seat Ateca FR 2.0 TSI DSG
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Aktualizacja Map

Post autor: bieniek »

patryk7133 pisze:
04 sty 2021, 14:42
bieniek pisze:
04 sty 2021, 1:56
patryk7133 pisze:
03 sty 2021, 22:46


Kolego ty masz Navi + ?
Jeśli tak to aktualizujesz nawigację przy pomocy karty SD z wolnego rynku pod warunkiem że masz wykupione MapCare
Dokładnie nie wiem jaki mam model radia zwykle czy z + jak to można sprawdzić? Już próbowałem wgrać mapę na karte z wolnego rynku i właśnie nie działa a niby też mam wykupione MapCar(darmowa aktualizacja na 3 lata jeśli to jest te MapCar) chyba że mnie oszukali;p gdzie sprawdzę czy mam MapCar
Obrazek
Teraz widzę!
Masz małą nawi wersja mapy 1115 w takim przypadku masz kartę SD w schowku po stronie pasażera to jest oryginalna karta i tylko za pośrednictwem tej karty robisz aktualizację mapy
Najnowsza wersja map na dzień dzisiejszy to 1520 jeśli się nie mylę.
A gdzie można sprawdzić czy mam wykupione MapCar pewnie trzeba dowiedzieć się w salonie seata po nr. Vin powiedzą mi?

Awatar użytkownika
michal 76
Posty: 453
Rejestracja: 07 maja 2017, 10:04
Lokalizacja: Ostrołęka
Samochód: Seat Ateca 1.4 DSG XCELLENCE 4 Drive VW Passat
Podziękował: 49 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: michal 76 »

Mapę możesz sobie sam zaktualizować. Ściągasz nową przed zamianą plików zgraj katalog EEC, reszta do podmiany na nowe pliki później wgraj plik OVERALL.NDS w katalogu EEC_WILD. I gotowe

patryk7133
Posty: 780
Rejestracja: 11 wrz 2017, 23:53
Lokalizacja: Nowa Ruda i Ludwigshafen
Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence Comfort+Assistant
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: patryk7133 »

Nie zapomnij zrobić kopi bezpieczeństwa oryginalnej karty SD

A najlepiej przeczytaj cały ten temat zaczynając od postu nr: 1 to powinno ci wiele wyjaśnić
Ostatnio zmieniony 04 sty 2021, 17:04 przez patryk7133, łącznie zmieniany 4 razy.

Rafiner
Posty: 236
Rejestracja: 07 paź 2018, 19:02
Samochód: Póki co Fabia 2
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: Rafiner »

Czy nie macie wrażenia, że mapa 15.20 chodzi wolniej ? Efekt jest taki. Jadę, radio włączone, widzę stacje radiowe. Daję przyciskiem navi i..... dawniej pojawiała się mapa od razu, teraz pojawia się ekran, że sprawdza mapę i kręci z 10 sekund kółko. Po tym wskakuje mapa. Mam mapę z VW Tiguan 2017.
Wyszukuje lokalizacje itp. Tylko wolniej się ładuje za 1 razem.
Ateca 1.5 tsi DSG, Radium Grey, wersja FR + extrasy.

patryk7133
Posty: 780
Rejestracja: 11 wrz 2017, 23:53
Lokalizacja: Nowa Ruda i Ludwigshafen
Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence Comfort+Assistant
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: patryk7133 »

Rafiner pisze:
04 sty 2021, 21:00
Czy nie macie wrażenia, że mapa 15.20 chodzi wolniej ? Efekt jest taki. Jadę, radio włączone, widzę stacje radiowe. Daję przyciskiem navi i..... dawniej pojawiała się mapa od razu, teraz pojawia się ekran, że sprawdza mapę i kręci z 10 sekund kółko. Po tym wskakuje mapa. Mam mapę z VW Tiguan 2017.
Wyszukuje lokalizacje itp. Tylko wolniej się ładuje za 1 razem.
Mam ten problem od nowości niezależnie od wersji map poza tym często mapy w ogóle nie startują, pomaga tylko wyjęcie i ponowne włożenie karty SD reklamowałem to kilka razy, dokładnie reklamuję za każdym razem gdy jestem w serwisie, a problem do dziś nierozwiązany z moich spostrzeżeń to mapy ładują, się szybciej, jeśli wyłączę, opcję komunikacji z aplikacjami zewnętrznymi nie pamiętam, dokładnie jak ta opcja jest podpisana w infotainments.

bieniek
Posty: 11
Rejestracja: 27 gru 2020, 13:40
Samochód: seat Ateca FR 2.0 TSI DSG
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Aktualizacja Map

Post autor: bieniek »

patryk7133 pisze:
04 sty 2021, 16:57
Nie zapomnij zrobić kopi bezpieczeństwa oryginalnej karty SD

A najlepiej przeczytaj cały ten temat zaczynając od postu nr: 1 to powinno ci wiele wyjaśnić
Kopi bezpieczeństwa? Czyli po prostu sobie skopiować oryginalną kartę np. na dysk komputera. Czy jest jakiś specjalny sposób czy program do robienia kopi bezpieczeństwa?

patryk7133
Posty: 780
Rejestracja: 11 wrz 2017, 23:53
Lokalizacja: Nowa Ruda i Ludwigshafen
Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence Comfort+Assistant
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: patryk7133 »

bieniek pisze:
05 sty 2021, 2:33
patryk7133 pisze:
04 sty 2021, 16:57
Nie zapomnij zrobić kopi bezpieczeństwa oryginalnej karty SD

A najlepiej przeczytaj cały ten temat zaczynając od postu nr: 1 to powinno ci wiele wyjaśnić
Kopi bezpieczeństwa? Czyli po prostu sobie skopiować oryginalną kartę np. na dysk komputera. Czy jest jakiś specjalny sposób czy program do robienia kopi bezpieczeństwa?
Dokładnie tak jak piszesz skopiuj zawartość karty SD na dysk komputera

Rafiner
Posty: 236
Rejestracja: 07 paź 2018, 19:02
Samochód: Póki co Fabia 2
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: Rafiner »

Patryk7133 - no widzisz, tylko że ja miałem ok, włączała się navi prawie równo z kliknięciem. Ale co tam. Traktuję ją jako niepotrzebny dodatek do wersji FR i nie używam, ale chciałem mieć aktualną na wszelki wypadek. Dzięki za info. Sprawdzę jeszcze czy zmiana ustawień pomoże.
Ateca 1.5 tsi DSG, Radium Grey, wersja FR + extrasy.

patryk7133
Posty: 780
Rejestracja: 11 wrz 2017, 23:53
Lokalizacja: Nowa Ruda i Ludwigshafen
Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence Comfort+Assistant
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: patryk7133 »

Witam

Takie pytanie do tych, którzy aktualizowali mapy z podmianą pliku OVERALL.NDS i używają OBDEleven.

Czy podczas skanowania OBDEleven ma ktoś błąd (Aktualizacja nieodblokowana) ?

ODPOWIEDZ