Aktualizacja Map

Nagłośnienie, nawigacja, komunikacja między kierowcami
Awatar użytkownika
michal 76
Posty: 453
Rejestracja: 07 maja 2017, 10:04
Lokalizacja: Ostrołęka
Samochód: Seat Ateca 1.4 DSG XCELLENCE 4 Drive VW Passat
Podziękował: 49 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: michal 76 »

Nigdy nie skanowałem, jak do tej pory - podmianka pliku i działa problemów nie było



Sponsor

Re: Aktualizacja Map

Sponsor


Awatar użytkownika
greg_the_lazy
Posty: 337
Rejestracja: 17 kwie 2018, 21:06
Lokalizacja: Warszawa, Ursus
Samochód: Ateca FR 1.4 TSI 7DSG - Rodium Grey
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: greg_the_lazy »

patryk7133 pisze:Witam

Takie pytanie do tych, którzy aktualizowali mapy z podmianą pliku OVERALL.NDS i używają OBDEleven.

Czy podczas skanowania OBDEleven ma ktoś błąd (Aktualizacja nieodblokowana) ?
A musiałbym sprawdzić, bo ostatnio u żony w Aronie aktualizowałem. Sprawdzę jakoś po 22 jak będę miała chwilę dla siebie jak wszyscy pójdą spać Obrazek

Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka

Ateca FR 1.4 TSI 7DSG - Rodium Grey

Awatar użytkownika
tomal218
Posty: 566
Rejestracja: 19 sty 2018, 11:46
Lokalizacja: BYTOM
Samochód: Seat Ateca 1.4 TSI DSG FWD Xcellence MY18
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: tomal218 »

patryk7133 pisze:
10 sty 2021, 18:06
Witam

Takie pytanie do tych, którzy aktualizowali mapy z podmianą pliku OVERALL.NDS i używają OBDEleven.

Czy podczas skanowania OBDEleven ma ktoś błąd (Aktualizacja nieodblokowana) ?
Ja tak mam ,tak ma byc
Nie wiem , nie znam się , nie orientuję się , zarobiony jestem !

patryk7133
Posty: 780
Rejestracja: 11 wrz 2017, 23:53
Lokalizacja: Nowa Ruda i Ludwigshafen
Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence Comfort+Assistant
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: patryk7133 »

tomal218 pisze:
10 sty 2021, 20:17
patryk7133 pisze:
10 sty 2021, 18:06
Witam

Takie pytanie do tych, którzy aktualizowali mapy z podmianą pliku OVERALL.NDS i używają OBDEleven.

Czy podczas skanowania OBDEleven ma ktoś błąd (Aktualizacja nieodblokowana) ?
Ja tak mam ,tak ma byc

Dzięki za odpowiedź

Właśnie muszę się upewnić czy ten błąd jest spowodowany podmianą tego pliku bo dostałem info od jednego z hackerów infotainment system VW
I jeśli to prawda to nie mogę wgrać nowego FW bo stracę nawigację i będę musiał zakodować ją poza ASO :cry:

Awatar użytkownika
tomal218
Posty: 566
Rejestracja: 19 sty 2018, 11:46
Lokalizacja: BYTOM
Samochód: Seat Ateca 1.4 TSI DSG FWD Xcellence MY18
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: tomal218 »

U mnie to normalne z tym bledem jak jest karta z zamiana plikow
Nie wiem , nie znam się , nie orientuję się , zarobiony jestem !

patryk7133
Posty: 780
Rejestracja: 11 wrz 2017, 23:53
Lokalizacja: Nowa Ruda i Ludwigshafen
Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence Comfort+Assistant
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: patryk7133 »

OK! muszę sprawdzić czy jak dam wersję mapy tej oryginalnej to czy błąd będzie powracał ?

Awatar użytkownika
greg_the_lazy
Posty: 337
Rejestracja: 17 kwie 2018, 21:06
Lokalizacja: Warszawa, Ursus
Samochód: Ateca FR 1.4 TSI 7DSG - Rodium Grey
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: greg_the_lazy »

U żony w Aronie błąd też wystąpił po podmianie map na aktualne i podmianie pliki. Navi działa poprawnie.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka

Ateca FR 1.4 TSI 7DSG - Rodium Grey

patryk7133
Posty: 780
Rejestracja: 11 wrz 2017, 23:53
Lokalizacja: Nowa Ruda i Ludwigshafen
Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence Comfort+Assistant
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: patryk7133 »

greg_the_lazy pisze:
10 sty 2021, 22:51
U żony w Aronie błąd też wystąpił po podmianie map na aktualne i podmianie pliki. Navi działa poprawnie.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
Dziękuję :o

Rafiner
Posty: 236
Rejestracja: 07 paź 2018, 19:02
Samochód: Póki co Fabia 2
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: Rafiner »

Przecież procedura podmiany map jest na stronie Seata. Co tu ma gwarancja do tego ?
Ateca 1.5 tsi DSG, Radium Grey, wersja FR + extrasy.

Awatar użytkownika
greg_the_lazy
Posty: 337
Rejestracja: 17 kwie 2018, 21:06
Lokalizacja: Warszawa, Ursus
Samochód: Ateca FR 1.4 TSI 7DSG - Rodium Grey
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Re: Aktualizacja Map

Post autor: greg_the_lazy »

Ale to podmiana map z MapCare... A my nie mamy MapCare więc podmieniany pliczek i śmiga tylko błąd się pokazuje. Może ktoś się boi, że po wyczytaniu błędu skasują gwarancję.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka

Ateca FR 1.4 TSI 7DSG - Rodium Grey

ODPOWIEDZ